Автор Тема: Tunning by CALCULATOR?!?  (Прочитано 33252 пати)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
Одг: Tunning by CALCULATOR?!?
« Одговори #30 на: 09 Јули 2011, 16:20:48 pm »
ima lek i za toa,da se oblozi so keramika

« Последно менување: 09 Јули 2011, 16:22:25 pm VLATKO »

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #31 на: 09 Јули 2011, 16:52:45 pm »
Само Cera Tec му е мајката ;)
Компресија без отварање ... хммм незнам, „мед“ можда, потенок дихтунг ... ???

Отсутен Bad-Gamer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 430
  • Тркач! Брм брм!
    • Официјален сајт на АКК „Никола Карев“ - Скопје
« Одговори #32 на: 09 Јули 2011, 18:01:10 pm »
Huhu, na nikoj ne mu teknuva uste, aaa! :D Epa eve vaka mala pomosh, bez da go otvoite motorot treba da go namalite kompresioniot prostor! Kako? :)
No more Project Seicento, it is gone forever... :cry:
Race Project Yugo 1150ccm3 - Gr.A so aneks - Nacional Class :)
New Project Clio 2.0 16V Sport is here, going on... :P

Just do it! :P

Отсутен Bad-Gamer

• Јуниор
  • **
  • Тркач! Брм брм!
« Одговори #33 на: 09 Јули 2011, 18:01:56 pm »
Само Cera Tec му е мајката ;)
Компресија без отварање ... хммм незнам, „мед“ можда, потенок дихтунг ... ???

Huhu  :D ;D

Отсутен Panda

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #34 на: 09 Јули 2011, 18:07:44 pm »
abe dzukle daj ne gi rebraj kazi im na lugeto sto i kako treba da se napravi!! :D :D :D :D :D
... From Dream to Reality <3 EK & CG9 & Del Sol <3
... https://www.facebook.com/groups/158997510955715/

• Сениор
« Одговори #35 на: 09 Јули 2011, 21:25:21 pm »
za kolku bari?
ke ja fatite svekicata na dremong nekoj milimetar  ;D da se strafi podlaboko vo glavata

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #36 на: 09 Јули 2011, 21:33:59 pm »
И да направи пуффф...

Мене ми летна така свекица... од ништо, ни на дребонг правена ... пола свекица внатре, пола виси на кабелот :)

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #37 на: 09 Јули 2011, 21:41:39 pm »
Huhu, na nikoj ne mu teknuva uste, aaa! :D Epa eve vaka mala pomosh, bez da go otvoite motorot treba da go namalite kompresioniot prostor! Kako? :)
Чекам одговор со пресметки. Како и колку ќе се намали компресиониот простор,колку ќе порасне притисокот ?
« Последно менување: 09 Јули 2011, 21:44:42 pm marsher »

Отсутен Bad-Gamer

• Јуниор
  • **
  • Тркач! Брм брм!
« Одговори #38 на: 09 Јули 2011, 23:01:23 pm »
Чекам одговор со пресметки. Како и колку ќе се намали компресиониот простор,колку ќе порасне притисокот ?

Eve sega ke ti kazam kako, a toa e ednostano, treba da napravis sto povekje garez da imas na celoto od klipot, a kako? Epa uljeto koga sogoruva pravi garez na celoto, a so toa go namaluvas kompresioniot prostor! :D Kolku ke se namali nemozam da ti presmetam zatoa sto ne znam kolku ulje ke turis vo rezervoarot! :P

Ova e realen primer i jas ne go izmisliv, ova go pravele na trki mnogu odamna odnosno, na trki kade se vozi CUP bez modifikacii na motorot! Ima primer i kaj nas vakov, a toa e Mojso koga vozel Tico CUP, kolku ulje tural vo rezervoarot za da postigne pritisok od okolu ~13-14bar ne znam, no IMAL! Na Mojso kolata nekolku pati merena imala povekje pritisok od normalniot i na ovoj nacin ima osvoeno dosta mesta megu prvite! :P Posle toa mu ja fatile fintata, najverojatno go otvorile na protest i videle deka ima eden ton garez, pa nekoj od pocitanite svatil nabrzo... :P

NOTE: Dodeka sogoruva uljeto kolata treba da raboti vo mesto na poniski obrtai, zatoa sto na golem pritisok ke go isvrli. Garezot na trka ke sogori vo golema mera, no zatoa pred sekoja trka procesot se povtoruva! ;)

Ako ima nekoj druga idea neka kaze da ja prodiskutirame! :)

Отсутен Bad-Gamer

• Јуниор
  • **
  • Тркач! Брм брм!
« Одговори #39 на: 09 Јули 2011, 23:04:10 pm »
za kolku bari?
ke ja fatite svekicata na dremong nekoj milimetar  ;D da se strafi podlaboko vo glavata

P.S.: Se vadi sajbnata na svekicata, a ako ja simnes na drebong rizikuvas da go jades stapot! :P Toa mozes da go napravis, ako predhodno dobro presmetas, ili da si stavis nekoja vakva svekica pa da ne se zamaras! :P

Отсутен Bad-Gamer

• Јуниор
  • **
  • Тркач! Брм брм!
« Одговори #40 на: 09 Јули 2011, 23:07:17 pm »
Sega site vo Nedela na Vero - Warbugr-zi Huhu :D :D :D

• Сениор
« Одговори #41 на: 10 Јули 2011, 01:04:17 am »
абе ова не го правам на кола па со сака нека биде,све ке запушам,едино прифатливо за тркачи во класа во која не се дозволени модификации на моторот

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #42 на: 10 Јули 2011, 08:01:46 am »

Eve sega ke ti kazam kako, a toa e ednostano, treba da napravis sto povekje garez da imas na celoto od klipot, a kako? Epa uljeto koga sogoruva pravi garez na celoto, a so toa go namaluvas kompresioniot prostor! :D Kolku ke se namali nemozam da ti presmetam zatoa sto ne znam kolku ulje ke turis vo rezervoarot! :POva e realen primer i jas ne go izmisliv, ova go pravele na trki mnogu odamna odnosno, na trki kade se vozi CUP bez modifikacii na motorot! Ima primer i kaj nas vakov, a toa e Mojso koga vozel Tico CUP, kolku ulje tural vo rezervoarot za da postigne pritisok od okolu ~13-14bar ne znam, no IMAL! Na Mojso kolata nekolku pati merena imala povekje pritisok od normalniot i na ovoj nacin ima osvoeno dosta mesta megu prvite! :P Posle toa mu ja fatile fintata, najverojatno go otvorile na protest i videle deka ima eden ton garez, pa nekoj od pocitanite svatil nabrzo... :P

NOTE: Dodeka sogoruva uljeto kolata treba da raboti vo mesto na poniski obrtai, zatoa sto na golem pritisok ke go isvrli. Garezot na trka ke sogori vo golema mera, no zatoa pred sekoja trka procesot se povtoruva! ;)

Ево на пример, да речеме дека во резервоарот има 15 литри бензин, на кој се додадени 2л масло.
Како ќе испаднат пресметките ? ??? :)
« Последно менување: 10 Јули 2011, 08:04:35 am marsher »

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #43 на: 10 Јули 2011, 10:01:56 am »

Eve sega ke ti kazam kako, a toa e ednostano, treba da napravis sto povekje garez da imas na celoto od klipot, a kako? Epa uljeto koga sogoruva pravi garez na celoto, a so toa go namaluvas kompresioniot prostor! :D Kolku ke se namali nemozam da ti presmetam zatoa sto ne znam kolku ulje ke turis vo rezervoarot! :POva e realen primer i jas ne go izmisliv, ova go pravele na trki mnogu odamna odnosno, na trki kade se vozi CUP bez modifikacii na motorot! Ima primer i kaj nas vakov, a toa e Mojso koga vozel Tico CUP, kolku ulje tural vo rezervoarot za da postigne pritisok od okolu ~13-14bar ne znam, no IMAL! Na Mojso kolata nekolku pati merena imala povekje pritisok od normalniot i na ovoj nacin ima osvoeno dosta mesta megu prvite! :P Posle toa mu ja fatile fintata, najverojatno go otvorile na protest i videle deka ima eden ton garez, pa nekoj od pocitanite svatil nabrzo... :P

Ево на пример, да речеме дека во резервоарот има 15 литри бензин, на кој се додадени 2л масло.
Како ќе испаднат пресметките ? ??? :)

Зависи колку кубици има моторот ;)

Отсутен The Boy Next Door

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 491
  • Pug 205 GTI - the drive of your life !
« Одговори #44 на: 10 Јули 2011, 12:02:21 pm »
Sega site vo Nedela na Vero - Warbugr-zi Huhu :D :D :D

:D :D :D :D :D
Не возам брзо, ниско летам.