Автор Тема: фар сиалици х7  (Прочитано 2793 пати)

Отсутен баже

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
фар сиалици х7
« на: 07 Ноември 2013, 22:36:19 pm »
 :) здраво дечки ново дете сум и ве поштовам многу за форумчево па ке се дружиме кажете нешто за х7 имитација на ксенон ги фалат некој си ice blue многу добри биле со користи мондео2 кратки долги можно да се и двете  х7 поззз

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг: фар сиалици х7
« Одговори #1 на: 07 Ноември 2013, 23:22:09 pm »
ново си ново,отвори хауба и види што користи :D
и не ја фаќај сијалицата за стаклениот дел ;)

а за тоа,имитација ко имитација колку може да е добра :D

Отсутен tdejan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 141
« Одговори #2 на: 08 Ноември 2013, 08:22:06 am »
здраво Баже
ако не си сигурен шо сијалици користи и тежок е пристапот до нив, искористи ја апликацијата на осрам:

http://am_application.osram.info/publish/index_en.html

а што се однесува до имитацијата на ксенон, Х7 шо светат плаво-бело, имаш кинески модели ~300-400мкд парот, ги има во аутолидер чаир (во однос на трајност и квалитет не се лоши, ама рачунај дека видливоста ќе биди намалена).
ако одиш на поквалитетно, тогаш земи Филипс (не памтам шо модел беа) или Osram Cool Blue, ~1300-1400мкд парот (ги има во Хубо)
поздрав

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #3 на: 08 Ноември 2013, 10:55:31 am »
Izbegavaj Hubo izgor e !

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
« Одговори #4 на: 08 Ноември 2013, 11:34:59 am »
Osram cool blue hyper. Нај бело шо може да биде. 5000к . Ги имам ставено долги одлични се. 1200 денари во аутољидер  ;)

Отсутен баже

• Почетник
  • *
« Одговори #5 на: 08 Ноември 2013, 18:48:31 pm »
здраво пак форумџи фала за информаците за Osram cool blue hyper 5000к слушам дека прегорвале за 2-3 месеци немале некој веек.се жалат за Osram ама еве другарчето SirPsyhoSexy се фали од Osram,го цирнав мондеото и двете се х7 и за кратко и за долго ме чуди ама то е. а тие дејан со  ги спомнуваш кинеските како се викат ,ги фалат некој си ice blue неколку стотки биле 400-500 ден. поззз дечки

Отсутен баже

• Почетник
  • *
« Одговори #6 на: 08 Ноември 2013, 18:54:54 pm »
момци шо мислење имате за масло mobil за дизелце за мондо поточно и за ман филтерите за сервис дојде време па размислувам за мановите филтери и за mobil масло.мондео 2  1.8тд 90кс. поззззззззззззззззззззззззз

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #7 на: 08 Ноември 2013, 19:12:05 pm »
Ау имењак, последново прашање не е за темава... прашај тука :

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,1278.msg541582.html#new

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
« Одговори #8 на: 08 Ноември 2013, 21:06:55 pm »
момци шо мислење имате за масло mobil за дизелце за мондо поточно и за ман филтерите за сервис дојде време па размислувам за мановите филтери и за mobil масло.мондео 2  1.8тд 90кс. поззззззззззззззззззззззззз

поззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззз ззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззз и до тебе ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
« Одговори #9 на: 09 Ноември 2013, 03:25:10 am »
здраво пак форумџи фала за информаците за Osram cool blue hyper 5000к слушам дека прегорвале за 2-3 месеци немале некој веек.се жалат за Osram ама еве другарчето SirPsyhoSexy се фали од Osram,го цирнав мондеото и двете се х7 и за кратко и за долго ме чуди ама то е. а тие дејан со  ги спомнуваш кинеските како се викат ,ги фалат некој си ice blue неколку стотки биле 400-500 ден. поззз дечки

Нека не те чуди и на вектрата се такви...

Отсутен tdejan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 141
« Одговори #10 на: 10 Ноември 2013, 12:20:39 pm »
точно, нека не те чуди шо и двете се Х7, и кај мене на антарата се исто.
иначе за кинеските, зедов за спаркот Х4 од аутолидер чаир, не знам шо име/марка (ако можи да се збора за марка кинески  :) беа искрено, ама рачунај дека осветленост е нешто послаба (во мојот случај немам проблем пошто се вози само низ град) споредено со осрамот.
во кар макс (на орце николов) мислам дека имаше Лима кинески (нешто ко подобар бренд) ~500мкд.