Автор Тема: Citroen C4 1.4 16v  (Прочитано 9353 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
Одг: Citroen C4 1.4 16v
« Одговори #15 на: 12 Август 2017, 09:04:12 am »
Земи си од некој паркинг лајсна за напред смени си ја, греота убаво количе така грдо да го личи

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
« Одговори #16 на: 12 Август 2017, 14:09:06 pm »
Лајсната ми е договорено и средено во автонова убава цена да идам да ја зеам, ама не сум отишол уште, нема да го оставам така без лајсната сигурно, а од паркинг не дигам, пошто знам како е да останам без знак неколку пати така да не се спуштам на такво ниво, барем сеуште не хаха

Иначе колата се оправи со плинот си функционира супер нит трокира нит ништо, само што сеа се појави еден друг проблем, со палењето, кога како е расположена пали, вергла, а не пали, некоаш знае од второ трето верглање да запали некогаш од 20то а можда и поише, и најдов финта кога е убацена у втора и како кикстарт вергла вергла и пали ама почна на моменти и така да нејќе и да го троши акумулаторот. Беше однесена на сервис проверено се на компјутер не дава грешки се сумњаше у пумпата за гориво, беше извадено цревце пумпата шприца гориво, и испадна дека е некојси фантом дефект, е сеа мене ми се сврте некоја мисла у глава почнав да сумњам да не има врска и сензор на радилица. Ако некој имал ваков проблем или знае или слично секоја помош е добредојдена пошто стварно почна да иде на нерви хахаха.

Иначе у меѓувреме и ставив вуфер, сам го намонтирав не беше некоја филозофија активен пионир, убаво свири ќе пуштам деновиве слика и видео, го имав од претходно, сакав да го ставам у бмв то ама ме советуваа дека ради изолацијата нивна треба поголем и појак многу, па така овој си го чекаше цитроенот.
Pioneer TS-WX206A

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4969
« Одговори #17 на: 12 Август 2017, 15:32:38 pm »
Toa sto pumpata frla gorivo neopteretena ne znaci deka e vo red. Se slucuvalo taka da frla da  rastura a koga ke e zapnata da napravi pritisok da  nema sila.

Sent from my COOLPAD 8297W using Tapatalk

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #18 на: 12 Август 2017, 17:04:00 pm »
И тоа ова се дешава на бензин, на плин си е топ, пошто нели на бензин пали, имало опција некоја да ја запалам на плин, али страв ми е пошто нели на плин прво палење ако и е ги гори дизните, ако го напраи на бензин истото а не и на плин ондак ќе го барам проблемот у системот за гориво, ако не ондак сигурно е друг проблем.

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 694
  • It ain't GTI if it's not 16V
« Одговори #19 на: 14 Август 2017, 16:44:54 pm »
Со здравје да се вози @stapmkd. Се надевам само брзо ќе ги разрешиш проблемиве, лично од такви причини никогаш нит сум почитувал нит сум сакал Француз.

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #20 на: 15 Август 2017, 14:53:13 pm »
Со здравје да се вози @stapmkd. Се надевам само брзо ќе ги разрешиш проблемиве, лично од такви причини никогаш нит сум почитувал нит сум сакал Француз.
Фала, искрено и ја не ги сакам ради вакви работи, додуша втор француз у живот ми е, претходно имав 406ка и 206ка дизели, со нив имав позитивно искуство, оваа само си ја потврди француската теорија хаха, сум ги сакал само ради комфортот и мекоста у вожња, ама овој некако е тврд, јез да се иста фирма и исти делови имаат со пежо и исто подвозје, ама за хеч од класа на 308 и 307 треба да биде многу по комфорен од ова што е сеа, пежоата сум ги возел и едното и другото и и се каде каде по меки од оваа.
иначе ми дадоа гланц нова пумпа за гориво деновиве треба да ја сменам па ќе видиме што како ќе биде.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3893
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #21 на: 16 Август 2017, 11:43:10 am »
Ја сум 99% сигурен дека проблемиве ти се од плинот.

На крај краева, истата кола и мотор се кај мене само без плин... Никаков проблем до сега.

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #22 на: 16 Август 2017, 13:19:33 pm »
Проблемот го има само на палење, после и на плин и на бензин си функционира најнормално ко што треба, и тоа проблемот не е секогаш него коа ќе и текне, искрено го помислив и тоа со плинот, пошто по моја некоја логика првото палење на бензин иде преку команда на плинскиот компјутер, али не верувам да е до него пошто со претходниот проблем коа мислев дека е до плинот испадна клапната и свеќиците, лани на плинот му е праен софтверски апгрејд, и сеа коа се сменети свеќиците па беше ресетиран софтверот и параметрите и мапите, ке ја сменам денеска бензинската пумпа, ако праи па глупости ќе го барам чарето понатака на друг дел.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #23 на: 16 Август 2017, 21:19:39 pm »
А да го исчиташ сензорот за температура?
На палење треба да пали на богата смеша па постепено да ја осиромашува. Ако сензорот за температура не дава вредност или дава погрешна, можеби пробува да пали со сиромашна смеша и затоа потешко пали.

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #24 на: 17 Август 2017, 01:15:49 am »
Сензор за температура?

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3413
« Одговори #25 на: 21 Август 2017, 14:41:07 pm »
Знае и клуч да дупи во вакви ситуации ради кодот.

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #26 на: 23 Август 2017, 15:25:22 pm »
Клучот беше прво нешто што беше проверено и кодот е добар, за вакви ситуации ми посочија дека знае да зеза BSI плочката, тоа е плочката кај што стојат осигурачите под хауба и на неа процесор имало некој и тој да не давал доволно импулс или струја и била околу 50-100 евра таа половна.

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #27 на: 12 Септември 2017, 21:15:14 pm »
Може клуч.