Автор Тема: Вашиот следен автомобил?  (Прочитано 65284 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Вашиот следен автомобил?
« Одговори #285 на: 20 Февруари 2015, 10:24:04 am »
Ах ова мешање на „сила“ и „моќност“  >:(

Моќноста на моторот се мери во коњи или киловати

Силата на моторот се мери во њутнметри

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 315
« Одговори #286 на: 20 Февруари 2015, 12:02:55 pm »
кога сме кај податоци во сообраќајна, види јас што возам... т.е. возев вака.. сега е више средено:

локомотива... ;D ;D ;D
@onak да те прашам, која беше процедурата да ги смениш киловатите? Јас имам исти проблем, коњажата е заверена како kW, идиоти. Сакам да го исправам тоа за да плаќам помала регистрација нели.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #287 на: 20 Февруари 2015, 12:13:23 pm »
па јас почнав со тоа што отидов во псс на зајчев рид и кај полицаецот му го посочив ова дека е грешка... кај мене се востанови дека е само грешно испечатено, а во систем си стоеше правата бројка...

инаку, од вакви слични ситуации што знам луѓе што ги имале, крајниот начин е тест на моторот во аутомакедонија или машински факултет. од таму ке издадат они документ која е правата снага на моторот и ке ти биде впишана во сообраќајната, секако и во системот на мвр ке биде корегирано... е сега, што документи се потребни, незнам... прашај.. јас сум правел атест на мотор, ама кај мене беше промена од бензинец во дизел, па ми бараа потекло на мотор, документ за купување на истиот, сообраќјна копија од мотороот, па на крај и мерење на возилото за вкупна тежина одкако е променета состојбата... за твојата ситуација незнам како би било... можно е да е само грешно испечатено... ама па ако бројката се поклопува со коњажа наместо киловати, тогаш многу можно е и во систем да е така внесено... ти останува само да прашаш па и на нас да ни кажеш што ти одгвориле...

Ах ова мешање на „сила“ и „моќност“  >:(

Моќноста на моторот се мери во коњи или киловати

Силата на моторот се мери во њутнметри

кај мене беше бајаги поголема грешка одошто да се измешаат њутн метрите со киловатите... или мислеше можеби за терминот употребен во сообраќајната како официјален документ?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1530
« Одговори #288 на: 20 Февруари 2015, 12:44:36 pm »
кога сме кај податоци во сообраќајна, види јас што возам... т.е. возев вака.. сега е више средено:

локомотива... ;D ;D ;D
@onak да те прашам, која беше процедурата да ги смениш киловатите? Јас имам исти проблем, коњажата е заверена како kW, идиоти. Сакам да го исправам тоа за да плаќам помала регистрација нели.
Кој ја плати новата сообраќајна ? Ти или лицето од МВР , и кој ќе платеше доколку имаше потреба детален преглед на возилото  ???

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #289 на: 20 Февруари 2015, 12:57:56 pm »
или мислеше можеби за терминот употребен во сообраќајната како официјален документ?

Да, на ова мислев. Текстот на официјалниот документ не само што треба некој да го напише, туку и неколку типови у фотељи со мрсни плати да го одобрат. И на никој од нив не му пречи „сила“ наместо „моќност“. Тоа ме лути.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #290 на: 20 Февруари 2015, 12:59:04 pm »
јас ја платив затоа што посекако правев атест на плин... а инаку, ке си ја платиш ти, иако не е твоја грешка...јбг... и деталниот преглед т.е. атестот ти ке си го платиш... да, знам, нема логика, не е праведно ама тоа е тоа... без да е твоја грешка, ти го јадеш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #291 на: 20 Февруари 2015, 21:04:35 pm »
Јас имав згрешен број на шасија, ми направија нова сообраќајна без надоместок пошто беше нивна грешката

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14385
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #292 на: 20 Февруари 2015, 22:28:08 pm »
Mene kamionot ke mi go odzemea na granica za toa.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
« Одговори #293 на: 20 Февруари 2015, 22:54:45 pm »
И на мене за малку. Дента ја преправив и морав да тркнам до Србија и на враќање србите рутинска контрола правеа на граница. Среќа имав ....

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14385
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #294 на: 20 Февруари 2015, 22:59:32 pm »
Mene ne mi bese prepravena si go vozev taka sk zgresen broj okolu 5 godini I bev do Albanija I tamu na vrakanje od kaj im tekna so om tekna proverka.Nastana bukvalno haos, kamionot bese star 7 godini od koi 5 vo mene izminati km nemase ic abe nov.Dojdovme do vleckanje so carinici pa ajde policija vamu tamu onamu vrski I ppminavme.Koga dojdov Bt posle toa imase ustw eden haos I na kraj se sredi.

P.s garantiram deka vo Bt pola od vozilata se so zgresen broj I toa od istata licnost se zensko niz doma so mu mrda da mu pominam.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
« Одговори #295 на: 20 Февруари 2015, 23:06:22 pm »
И јас не знаев дека е згрешен, на сервис кога отидов во порше ми кажаа. Првите букви биле за vw не за Ауди. А имав минато граница сигурно 20 пати претходно.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #296 на: 01 Февруари 2016, 16:17:12 pm »

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #297 на: 01 Февруари 2016, 18:54:05 pm »
http://paultan.org/2015/10/27/2017-honda-civic-for-europe-127-hp-1-0-litre-vtec-turbo-and-201-hp-1-5-litre-turbo-full-details/
1.5 турбо за мене  ;D мислам дека нема многу да ја изменат од американската која е совршена  ;D
Зини да ти кажу.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #298 на: 01 Февруари 2016, 19:04:44 pm »

2.2HDI 170KS hidraktiv, pikiran e vejke :)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
Одг:
« Одговори #299 на: 01 Февруари 2016, 19:10:01 pm »
Сочен избор е Ц5 хидрактив! Но и редок.