Автор Тема: Вашиот следен автомобил?  (Прочитано 65441 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Вашиот следен автомобил?
« Одговори #270 на: 19 Февруари 2015, 18:00:40 pm »
@achtung

Се надам не си видел во македонска сообраќајна, во мојата пишува
марка: Алфа
тип: Ромео

Тоа сакав да речам... Еднаш службеникот во полиција му звони од мојот тел на службеникот во станицата за технички преглед и му вика: Дајте мајку му барем заокружете, бензин или дизел е ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14385
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #271 на: 19 Февруари 2015, 18:03:57 pm »
Ova so ke go zemam e olesneto... :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16734
  • Keep it 100
« Одговори #272 на: 19 Февруари 2015, 18:17:51 pm »
Само што од една страна ти си гуглач а јас ја видов сообраќајната на тоа волво  :-* :-* :-*

Тежина од сообраќајна е многу нерелевантен податок.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #273 на: 19 Февруари 2015, 18:25:52 pm »
Ај вака малку потрезвено да кажеме, сите знаеме дека има стандарди како се мери и се впишува тежина на возило. На пример скроз празна, има стандард со пола резервоар или па има стандард со четврт резервоар и еден човек со просечна килажа од 75кг и затоа се различни бројки на секој страница.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16734
  • Keep it 100
« Одговори #274 на: 19 Февруари 2015, 18:39:48 pm »
Затоа пишува Gross Weight, Unladen Weight или Empty Weight пред бројката, наместо само Маса(па иди најди ја која е) како во сообраќајна.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #275 на: 19 Февруари 2015, 18:41:09 pm »
Волвото е одлично возило, сега ако не сте возеле или не сте имале прилика незначи дека е лошо. Јас моето го возам 5 години по нашиве македонски патишта, имам сменето само манжетна на летва, гуми, ребраст сет и линиски каиш и уље и филтери. Предница има многу стегната и издржлива, многу тешко да се разбие бидејки знам живеам на ридче и црн пат (хаос пат) за машината нема што да зборувам не се зборува за неа за 1.9тд, Мече зимај и не се мисли, ќе видиш што е цврсто стегнато возило и многу нарачно ;)

За тежината незнам колку беше заборавив, но мислам дека околу 1400кг се водеше.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #276 на: 19 Февруари 2015, 19:52:09 pm »

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #277 на: 19 Февруари 2015, 19:58:42 pm »
Ете зашто волво В40 е специфично ауто и мери муда со иконски аута. А ете за тежината убаво си пишува под звездичка дека 1395кг е колата со  90% полн резервоар плус 75кг возач а празна е 1250кг што е доста солидна ниска тежина за караван и толкав мотор.
« Последно менување: 19 Февруари 2015, 20:08:56 pm achtung »

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #278 на: 19 Февруари 2015, 22:00:26 pm »
Nekam da zboram pred vreme poso kolata ne e vo mene, ama denovive ke si dojdi I kaj mene.Kako so kazav se raboti za Volvo V40 T4 2001g.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5073
  • The Spartan General
« Одговори #279 на: 19 Февруари 2015, 22:22:28 pm »
Или ако сакаш ружна кола што ќе треба да ја возиш со хартиена кеса на глава за да не те познаат комшиите.

@луки

гледам си го пишал авенсисот, боже колку добра, мека и релаксирана вожња има тоа ауто, дупче не осеќаш, лежечи едвај осеќаш дека си прошол, имај го стварно во предвид ако сакаш добар крузер
Инаку да, Тојотата е грозна, ама има некакви пријатели што му ја полнат главата дека тојота не се расипува.
Јас лично сакам Хонда ЦРВ. Бензин. Нека му става плин за да го вози. Не сме имале сув, 4х4, па да се наденам и на тој кол.  :D

Ама прво да се средат ситниците по двете Мондеа дома, да се продадат, да го увезам товарниот ѓеј, отпосле ќе ја мислам што како.  ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #280 на: 20 Февруари 2015, 02:17:31 am »
мислам дека сите го изигнориравте моментов што го пишав:

го мерев... 170 денари е мерењето, кој сака може да си провери... метанското во сообраќана велеше 1670 дека е...

значи во сите градови има царинска испостава од нешто и некогаш, на кои вагата за мерење на огромни маси и тежини функционира и е баждарена... евтина работа е тоа... измерете ја колата, без да бидете и вие на вагата со нејзе и ке се подзачудите колкава разлика има од тоа во сообраќјна до тоа што ео во реалност...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #281 на: 20 Февруари 2015, 02:20:37 am »
На сообраќајните(нашите) неможи да им се верува!

Едниот камион е пишан потежок 1,2т,а приколката за 1т... ::)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #282 на: 20 Февруари 2015, 08:54:28 am »
мислам дека сите го изигнориравте моментов што го пишав:

го мерев... 170 денари е мерењето, кој сака може да си провери... метанското во сообраќана велеше 1670 дека е...

значи во сите градови има царинска испостава од нешто и некогаш, на кои вагата за мерење на огромни маси и тежини функционира и е баждарена... евтина работа е тоа... измерете ја колата, без да бидете и вие на вагата со нејзе и ке се подзачудите колкава разлика има од тоа во сообраќјна до тоа што ео во реалност...

Ја одамна приметив недоследности у документацијата, особено кога станува збор за тежината на возилото...

Дали уште некој има приметено приметено несоодветност помеѓу сопственото возило и официјалната документација за истото? Знам дека Казан имаше некој ваков проблем (со бојата на колата), а ако добро се сеќавам, исто и кај Џиџи имаше некаков случај...

Јас прошлата недела видов дека уствари, тежината што ми е впишана во сообраќајна (што е ваљда препишана од царински документи или што ти ја знам), веројатно е скоро 100 кила поише од колата.
Бев во Усје, и на самиот влез одма после капија, го мерат возилото, празно. Нивниот документ вели 1220 кила, додека во сообраќајна ми пишува 1305. Имајќи предвид каква се’ механизација влага и искача од Усје, би претпоставил дека вагата дава валидни и реални информации.

Као да не ги боли цефка многу многу за веродостојност и исправност на документи а? Некој друг има приметено нешто вакво?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)   (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)   

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,5924.msg302710.html
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bardako

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
« Одговори #283 на: 20 Февруари 2015, 10:11:25 am »
Ај БардакО и Мечето кажете нешто повеќе околу возните своиства и зошто толку ура за Volvo V40?
Не е ништо ура.. зошто ура? Човекот го видел го бендисал сака да вози турбо бензинец (на плин :) како мене) му се смачило од дизел, сака нешто појако , квалитетно, караван, и тоа е тоа... за тие пари ако е зачувано богами и е за ура да се земи. За перформансите што да кажам не е спортски, туку обичен семеен автомобил со малку појак мотор скријан под хауба и ако некој не знае што значи тоа Т4  мисли дека е некој отепан дизел го јадел стапот :D (мислам на овие што мислат дека возат јаки коли па сакаат да се занесуваат малку) ... Јас ја возам 2 и пол години на плин потрошувачката оди од 10-14 зависи како ќе го возиш, барем за мене по кривини се однесува многу стабилно (немам возено некоја спортска кола па да споредам точно) забрзување и максимална има завидна, така да некогаш ако сакаш малку да си поиграш може да си дозволиш има доволно снага, единствено нешто што мене ме нервира страшно е тоа што има многу тврда амортизација на дупки лупа како шпедитер (не е како сите други S-V40) а кај нас знаеме какви се патиштата, тешина нислам дека е околу 1350 кг.
@Carpathian Lord
Сите што си ги набројал се дизели освен астрата,и дупло поскапи а тука се прави муабет за тб и за 2500-3000 евра

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #284 на: 20 Февруари 2015, 10:17:33 am »
Ја одамна приметив недоследности у документацијата, особено кога станува збор за тежината на возилото...

кога сме кај податоци во сообраќајна, види јас што возам... т.е. возев вака.. сега е више средено:

локомотива... ;D ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време