Ај БардакО и Мечето кажете нешто повеќе околу возните своиства и зошто толку ура за Volvo V40?
Не е ништо ура.. зошто ура? Човекот го видел го бендисал сака да вози турбо бензинец (на плин

како мене) му се смачило од дизел, сака нешто појако , квалитетно, караван, и тоа е тоа... за тие пари ако е зачувано богами и е за ура да се земи. За перформансите што да кажам не е спортски, туку обичен семеен автомобил со малку појак мотор скријан под хауба и ако некој не знае што значи тоа Т4 мисли дека е некој отепан дизел го јадел стапот

(мислам на овие што мислат дека возат јаки коли па сакаат да се занесуваат малку) ... Јас ја возам 2 и пол години на плин потрошувачката оди од 10-14 зависи како ќе го возиш, барем за мене по кривини се однесува многу стабилно (немам возено некоја спортска кола па да споредам точно) забрзување и максимална има завидна, така да некогаш ако сакаш малку да си поиграш може да си дозволиш има доволно снага, единствено нешто што мене ме нервира страшно е тоа што има многу тврда амортизација на дупки лупа како шпедитер (не е како сите други S-V40) а кај нас знаеме какви се патиштата, тешина нислам дека е околу 1350 кг.
@Carpathian Lord
Сите што си ги набројал се дизели освен астрата,и дупло поскапи а тука се прави муабет за тб и за 2500-3000 евра