Автор Тема: Мислење возило 2002-3 година дали Рено 1.5 ДЦИ или Корса 1.7 ДТИ  (Прочитано 4046 пати)

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 346
Здраво на сите. Нов сум на форумов моментално имам дилема околу купување половно возило па ми треба мислења и совети.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Мислење возило 2002-3 година дали Рено 1.5 ДЦИ или Корс
« Одговори #1 на: 02 Октомври 2013, 09:54:14 am »
Здраво на сите. Нов сум на форумов моментално имам дилема околу купување половно возило па ми треба мислења и совети.

Reno DEFINITIVNO. ke go vozis mnogu mnogu kilometri. Corsa NE 1.7DTI ima problemi so Bosch pumpata.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
И Рено од таа година има мака со пумпата,носи Лукас пумпа.Се разбира немора да значи,али е потенцијален проблем,посебно кај извозено количе донесено тука да се продаде. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #3 на: 02 Октомври 2013, 10:13:21 am »
И Рено од таа година има мака со пумпата,носи Лукас пумпа.Се разбира немора да значи,али е потенцијален проблем,посебно кај извозено количе донесено тука да се продаде. :)

Common rail e Renoto a Korsata e so Roto pumpa.
Kako i da e UBAVO e da se kaze kolata da se odnese na svesen majstor i da i se izvrsi DIJAGNOSTIKA vo servis pred kupuvanje.
Taksi vo Skopjevo se vozi megan i imaat pominati vekje i po 3-400000km bez pipanje motor...
Ne sum videl odamna nekoja taxi kola so 1.7DTI. Uste eden fakt govori za toa kolku
E izdrzliv Meganot vo DCi Varijanta.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Знам дека е комон реил,ама има наместо бош пумпа,пумпа за висок притисок,која во првите серии беше Лукас и која знае да зафркава исто како вп44 кај Вектра.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
Vo sekoj slucaj NEMA SPOREDBA na 1.5DCI so skapaniot 1.7DTI na Opel. Samiot fakt kolku se vozi taksi kazuva se !

Отсутен MecheTo

• Легенда
Дци е поуздан мотор.Тука нема збор. :)

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
Фала на информациите по се изгледа Реното ми е посигурна варијанта.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
Sepak sporeduvas KLASA na kola KOJA STO POMINUVA najmalku 500000Km bez pipanje ili pak skapanica od dizel motor - 1.7dti koj e so tehnologija od 90-tite godini i e totalno promasvanje (imase komsija moj Astra 2000 godina so takov DTI motor - EDVAJ ja prodade).

ZAPOMNI SI DRUZE - NEMA KOLA SO 50000Km od prv gazda redovno odrzuvana za 2000 EUR ! Ubavo i eftino se dva nespoivi poima.

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
имав јас претходно рено 5 со минати 250.000км капка масло не трошеше, значи неочекувам дека сега ако земам клио ке биде нова кола туку ке биде 10 години понова од мојата стара. не верувама дека постои возило кое се продава да биде под 170-80 илјади километри

Отсутен MecheTo

• Легенда
Абе друже и јас имав на времето Рено 5 1.6д не трошеше масло,ама имав големи проблеми со водата/антифризот.Тоа некаде ми се појави после 250Ккм...Сменив се,комплетно нови делови во моторот и пак исто,не течеше вода нигде,не ја согоруваше,а ја снемуваше и тоа забележително.Небитно,неможиш да споредиш кола од пред 20г со кола од пред 10г.
Пред 20г немаа турбо(поретки беа тд,а во оваа класа скоро и воопшто ги немаше),а обичен дизелски атмосверец треба да си толкаво говедо да го заебиш али и да го заебиш не е толку скапа поправката како колите од пред 10г.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #11 на: 02 Октомври 2013, 13:46:03 pm »
Ako meganot e vo dobra sostojba ne se misli.

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
се е во ред за разликата во моделите пред 20 и пред 10 години, за половно возило секогаш е ризик, секогаш може да има скриени мани, но колку што се може да бидат помалку, не се будали тие што си купуваат нови. Колку пари толку музика. Инаку Клио ке земам не Меган. Помало поекономично и некако ми се чини да се понеистрошени моторите дека се помали со помала тежина на возилото.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34291
  • Таков е животот... јебига
Никако Опел дизел.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #14 на: 02 Октомври 2013, 14:00:20 pm »
Никако Опел дизел.

Samo 2.0 DTI iako ima problem so pumpata ama se resava za eftini pari ne e strasno a masinata proagja 1000000km !