Автор Тема: Автостопирање  (Прочитано 11084 пати)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4013
  • MadaFunker
Одг: Автостопирање
« Одговори #15 на: 26 Септември 2013, 00:54:00 am »
@ Filomkd

Абе готово ова на секој втор му се дешава кај нас..  ::)

New blood of old school

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6670
« Одговори #16 на: 26 Септември 2013, 01:07:35 am »
Малце и се заебавав, али генерално не качувам автостопери пошто незнам што личност е.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #17 на: 26 Септември 2013, 01:20:46 am »
Vozio sam prema gradu
 dvesta dvadeset na sat
 nisam bio pijan, a ni napusen
 cist kao ruza sa suncem u ocima
 vozio sam prema gradu
dvesta dvadeset na sat

Vidjeo sam kao mases i oduzeo gas
 usla si u moja kola i svezala pojas.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #18 на: 26 Септември 2013, 03:34:07 am »
кога сум со комбето сам, а идам надвор од скопје, обично качувам стопери... по еден само...поише за мубает додека стигнам у другиот град. а секогаш на излез од скопје на било која страна има стопери.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
« Одговори #19 на: 26 Септември 2013, 09:01:07 am »
Не качувам :)
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11752
  • Архитект
« Одговори #20 на: 26 Септември 2013, 09:11:55 am »
Малце и се заебавав, али генерално не качувам автостопери пошто незнам што личност е.

Па ќе имаш можност да се запознаете. Можи ќе се заљубиш.

Еднаш одев накај Соње и бев застанат нешто покрај патот чекав некој. Имаше една женичка во години на која очигледно и требаше превоз до најблиска продавница. Автостопираше ама никој ниту намали брзина, не па да ја превози. Јас завршив со чекањето и на пат за д. Соње женичката уште одеше, застанав и ја превезов до продавницата. Жената беше ептен културна и благодарна. Така да, ако можам друг пат, пак би го сторил истото.

Отсутен Bardako

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
« Одговори #21 на: 26 Септември 2013, 09:38:55 am »
Досега имам качено преку 20 стопери ама обично преку ден ако одам некаде сам... и јас сум стопирал и знам како е кога стопираш - кога немаш пари да си појдиш до дома ;D или кога немаш превоз во твојот правец ... еднаш го качив еден дечко од Охрид до Скопје па ми раскажуваше како останал без пари , што правел како правел... па и го најадив, напив на стража ... па потоа ми кажа дека имале некој рибен ресторан во Скопје ... ќе ми се јавел да појдам таму ова она.. и еве уште ми се јавува ;D али нема врска сум можел, сум направил (према мене) добро дело и нетреба човекот да ми враќа :) ...... секогаш кога ќе имам можност ќе качувам автостопери.....

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7120
« Одговори #22 на: 26 Септември 2013, 09:50:24 am »
Јас качувам поготово ако идам надвор од СК и ако сум сам. Повеќе за муабет и друштво, а и не ме кошта ништо на некој да му завршам работа, сигурно не стопира од што му е досадно или од што си нема попаметна работа.

Исто така знам да застанам низ град кога се лоши временски услови (снег, дожд...) па нема смисла да ги прскаат луѓето или жена со  мало дете по нашиве улици.

Ние не сме ништо повеќе луѓе од оние што стопираат или идат пешки само затоа што имаме коли!

Колата и така вози па дали двајца или еден..... сеедно.

А што се однесува до безбедноста, мислам дека само ни прават пропаганда западњациве, ако некој сака да направи криминал или некое злодело има многу полесни начини него да стои поред пат 4 саати. А и на крај зашто баш мене би ми нанел било какво зло ???

Еве и една апликација за андроид, за сите што имаат желба да превезат некого или да најдат превоз :
City2City
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rockacode.zak

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14381
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #23 на: 26 Септември 2013, 16:02:36 pm »
Кога можам качувам автостопери кога неможам и да сакаат неможам. :D Ич не размислувам демек да не ми наштети некако и сл.Како шо кажа Принц,шо го еам ионака ако дојди денот ќе заминам(на онај свет) вака или онака.

п.с пред 3-4 години се враќам наутро од Охрид,а вечерта ќор бев напраен,така да сабајлето уште ме држеше и на излез од Охрид автостопери од Полска.Дечко и девојка.Ги качувам кај ќе одите ги прашувам,ми велат Битола,добро им велам и јас сум за таму.А јас се брзав и тоа многу,кога ја собрав Алфата,абе им се плачеше,кога стигнавме на влезот во Битола ми велат добро е тука можиш да не слезиш.Од тој ден мислам дека не автостопираат повеќе. :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
« Одговори #24 на: 26 Септември 2013, 16:09:21 pm »
далеку сте од Даглас Адамс и неговиот „Автостоперски водич низ галаксијата“. :D

Ferrari International Assistance strikes again....

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10495
« Одговори #25 на: 26 Септември 2013, 16:44:37 pm »
Zavisi kako ke mi se vidat lugeto... ami so mozi da mi napraj, pedalata za gas i volanot se pod moja ctrl.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2837
  • Слобода или смрт
« Одговори #26 на: 26 Септември 2013, 16:54:09 pm »
Има разлика од автостопери до автостопери. Мене еднаш едни лудаци ми излегоа на сред лента и морав да идам у спротивна лента за да не ги соберам тоа е стока. А се случувало и културно да стопираат. Обично секогаш практикувам кога некој ќе дигне рака да застанам и да го прашам можеби има некој проблем и му треба помош. Најинтересна случка имав на враќање од кавадарци према штип и на серта застаната една лада од поновите 2000 и некоја година и застанувам а млад дечко шофер и го прашувам треба нешто помош а тој не не сега ќе средам ауспухот е запушен нејќе да влече. Дефект запушување на ауспух прв пат слушнав и едвај издржав да не се изнасмеам пред него :D

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #27 на: 26 Септември 2013, 17:13:54 pm »
Ако би бил во можност да му застанам да го префрлам до негде зашто да не ! :)
« Последно менување: 26 Септември 2013, 17:46:48 pm Busav »
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34147
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #28 на: 26 Септември 2013, 17:32:00 pm »
Бушав, што кажа сега?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #29 на: 26 Септември 2013, 17:38:58 pm »
И јас сум качил неколку пати до сега а најинтересно пред 6-7 години тргам од Струмица сам темница беше да се враќам накај Скопје кога оп кај селава по коцката ме стопира еден дечко застанувам тргаме и после 1 км ми пука гумата, штрафот запечен шанси немаше сам да го одвртам, па ајде заедно некако успеавме а уствари дечкото одеше само до Радовиш... ако не го качев, јас ке стопирав и ќе барав помош ќе ме преебеше марфи тогаш :)