Автор Тема: Sovet za opel corsa  (Прочитано 8996 пати)

Отсутен MilfHunter

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 123
Sovet za opel corsa
« на: 23 Септември 2013, 17:25:57 pm »
Znaci mi treba vas sovet za opel corsa se raboti za motor 1.3 cdti 70 ks 04g>Poveke me interesiraat dali ima nkoi mani motorot dali trosi ulje kako e so potrosni delovi potrosuvacka na gorivo i dali vrei da se kupi so toj motor.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
Одг: Sovet za opel corsa
« Одговори #1 на: 23 Септември 2013, 17:34:29 pm »
Тој мотор е развиван во соработка со Фиат.

Го има во Линеа. За во таа кола е така-така, пошто е голема и потешка. Во Линеа троши 4.5-5 максимум. Уље не трошеше.

Во Корса ќе биде тамам, пошто е полесна. Ем и помалку ќе троши.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2 на: 23 Септември 2013, 17:36:10 pm »
Milf hunter, haha.

Супер е моторот, не троши масло, ќе смениш ланец на мотор неколку греачи и тоа е се.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен MilfHunter

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 123
« Одговори #3 на: 23 Септември 2013, 17:36:50 pm »
Znam deka so potrosnja se odlicni 4-5 litra samo me interesira dali se skloni kon potrosnja na ulje posto znam deka postarite corsi so 1.7 motor troseja ulje.Ne bi trebalo ovie motori da trosat posto na fiat ne trosi ulje i e dosta dobro pokazan motor

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #4 на: 23 Септември 2013, 17:42:04 pm »
1.7 е сосема различно конципиран мотор од 1.3.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #5 на: 23 Септември 2013, 17:45:46 pm »
Не е точно дека 1.7 трошеле масло. Ниту грам не трошат ако се здрави. 1.7 е поквалитетен мотор од 1.3.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #6 на: 07 Октомври 2013, 00:10:24 am »
Не е точно дека 1.7 трошеле масло. Ниту грам не трошат ако се здрави. 1.7 е поквалитетен мотор од 1.3.

Kako moze postar motor 1.7 da e podobar od ponoviot 1.3. 1,3 e vo klasi pokvaliteten. 1.7 DTI e so anticka tehnologija (Bosch Pumpa VP-30).
1.3 e common rail i ima smesna potrosnja. I dvata motora ne trpat loso gorivo.

1.3 se razbira.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #7 на: 07 Октомври 2013, 09:08:25 am »
Истиот го има во Добло и освен проблеми со турбината или незнам што (едвај го правија во Автомобиле СК) моторот си е супер. Во Добло не троши повеќе од 6-7 литри со возење низ град, товарење ....

Верувам дека е одличен избор за Корсата.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #8 на: 07 Октомври 2013, 09:11:24 am »
1.3 во Добло е очај и патетика. Една од главните причини зошто не го набавивме како службено возило. За шеткарање низ град, со 1/3 натовареност, можда ќе го биде, ама за товарно возило, не. 1.9 дизелот беше неоправдано скап.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #9 на: 07 Октомври 2013, 10:31:41 am »
А замисли во Корса......

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #10 на: 07 Октомври 2013, 10:38:32 am »
Во Корса би требало да си е сосема во ред. Немам никакви познавања зошто го бие лош глас од аспект на издржливост.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #11 на: 07 Октомври 2013, 11:06:03 am »
Кај мене не се товари многу, со кутии текстил, патики.... ретко кога нешто потешко се става, така да до сега 100.000 си е сосема ок. Ама стварно малку троши во поглед на големината и неаеродинамичноста на комбето.

Отсутен Nikoloski.7

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
« Одговори #12 на: 29 Јануари 2014, 01:18:26 am »
А што мислите за 1.7 ЦДТИ корса 2004 моторот ?

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #13 на: 29 Јануари 2014, 12:42:46 pm »
1.3 во Добло е очај и патетика. Една од главните причини зошто не го набавивме како службено возило. За шеткарање низ град, со 1/3 натовареност, можда ќе го биде, ама за товарно возило, не. 1.9 дизелот беше неоправдано скап.

Татко ми во фирма имаат исто добло 1.3 75кс, го имам возено и одпрвин не влечеше воопшто, татко ми несакаше да го види, ама беше на редовен сервис и таму го штелнале нешто, ги чистеле дизните ли, незнам како било ама сега лета, ептен е брзо и пуни обртаи како лудо, фул натоварено влече одлично и сега како што е ептен ми се свиѓа...

Иначе за во корса моторов е повеќе од таман, имам возено корса д со истиот мотор и немам коментар, потрошувачка летно време со клима уклучена и без штедење 5.6 на борд... Мој совет е без размислување земај, провери го моторот фала богу дали е ок, ако е ок моторот и си го одржаваш како што треба ќе тера, а турбината фала богу дека ќе страда затоа што тоа е проблем кај сите турбаши... :)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Corsa Gpl-Tech

• Почетник
  • *
  • Пораки: 12
« Одговори #14 на: 30 Ноември 2019, 06:14:08 am »
Здраво!
Имам Opel corsa D 2010г.
На колку поминати км се менува синџирот (ланчето)?!
Благодарам,