Ne znam ponovive pametni telefoni kako se pokazaa, jas licno imav mnogu loso iskustvo so telefoni so dve kartici.
тоа кинештаријата стварно лоша беше.. имам сменето преку 30 телефони со 2 сим картици.. не додржуваа да работат без проблем ни 2 месеци. после тоа решив подобро 2 телефони со себе одошто да ти откаже дуал сим па од 2 броја, ниеден да не работи.. после некео време се отвори спаива компјутери и они почнаа да носат дуал сим со гаранција. еднаш донесе еден телефон со 3 сима, ке го земев и тој ама имаше една глупост а тоа е дека сим 1 стално ти работи а можеш да бираш помеѓу сим 2 и сим 3 кој ке работи. практично пак е дуал сим само има слот да бираш кој ке ти биде вториот сим. и таму типот веројатно заглави со тие телефони, пошто иако беа поквалитетни од претходната кинештарија, сепак не беа без проблеми. по некое време (2 години) и они затворија. со леди ком имав лошо искуство затоа што гаранцијата му беше до врата додека да излезеш, т.е. 24-48 саати максимум. пак се вратив на 2 телефони поточно 3 телефони.
и еднаш шетајки низ нептун случајно ми падна погледот на декларацијата кај одделот за престиџио па го приметив тоа дуал сим... се одлучив да го купам и пробам.. излезе одличен телфон.. после 6 месеци се појави еден глупав дефект, а тоа е додека е на полнач телефонот, тачот не работи... го однесов во овластениот сервис (видео дата) ми го дрѓеа точно 29 дена на сервиз (а законска рамка е 30) и ми се јавија да го донесам целиот сет од телефонот дека не се поправа, па да идам да си земам друг и така, со мала доплата го земав овој вториот модел на престиџио од кој сум презадоволен и по брзина, и по агилност и по квалитет и тако даље.. е сега на овој му отиде слушалката-звучникот и ене го на сервиз е, само мислам дека тоа е до моја вина.. ми се погоди период од 2 недели да бидам во објекти каде што количината на прашина е енормно голема.. мислам дека од тоа се заеба телефонот...
како и д ае, додека е на сервиз, знаејки колку се брзи и точни од видео дата си обезбедив алтернативен телефон со дуал сим а тоа е овој ЛЕНОВО.. и тој е ок, само батеријата му држи 1 ден.. реков више со вклучен 3Г цело време, скајп, временса прогноза (точно 3 различни) и мноооогу време поминато во зборење на телефон...