штерио нејкам со очи да го видам... премногу е арогантен... имав со него сукоб во сервизот кај мехатроника...
Onak,
Moras da razberes, coekot e postar malku i e tvrdoglav, ama dosta razbira, ja imam postovanje kon nego, nekoi stvari
sto gi resil (dijagnosticiral) nigde ne mozea da go najdat kvarot, izvikani majstori i ovlasteni servisi.
јас го решив проблемот на едно возило за кое тој 2 дена се чудеше... и после тоа испадна сукоб... не дека се фалам што го решив, случајно беше решението мое, вклучив 2+2 логика малку и во стилот дај бе да видиме ова ако вака го направам... и се реши проблемот а штерио очигледно навреден (незнам од што) затоа што он се шуткаше со тоа каблите 2 дена, почна да се понаша... а ја не ќутам на такви исфрустрирани фаци. тоа што има опрема не го прави нај добар мајстор... и тогаш станав и си отидов од кај мехатроника... и му нагласив дека кога он ке биде во сервиз кај него, моја нога не гази...
плус знам примери неколку кај што поставува 3-4 различни дијагнози за проблем за едно исто возило, последователно 3-4 дена едно по друго и не го решава проблемот... па така и јас со боро знаеме да решиме проблем и немора да му даваме по 1000-че на секое вклучување на обд кабелот во кола... не велам дека не знае, ама на тој начин и јас знам... ке земам рандом ке ги мењам електронските компоненти и кај која ке опали да проработи како што треба ете го кварот...
а инаку, јас, покрај дијагностика со пц или лаптоп, многу често правам дијагностика со штравцигер во уво закопан...