Па одприлике рики е во право...Месечно се поминуваат по 1000 км, па и повеќе...Јас на пример порано поминував од 500 до 1000, па кога ја сменив работата поминував до 500, и одкако ми дадоа службена кола поминувам месечно по 100 до 200 км Значи да речам некој просек е обично од 500 до 1000 км месечно за нормална употреба на возилото, а тоа подразбира од дома до работа и назад, ако работното место е до 10 км во еден правец и нормално искачање во град четврток петок сабота...таа е километражата, не многу се чудете и не припаѓајте у несвес...Ако американците се жалат дека е скапо горивото..Имаат среќа што не е цената на литар како овде иначе ке ги прашам после дали ке возат и до wc со кола
Летно време, кај мене малце се намалува километражата на колата... а се зголемува на моторот... каде што, само јас имам мал ќар во заштедата на бензин од кола кон мотор....
Ако се земе во предвид, дека секој ден од понеделник до петок на работа идам, искачам... секоја вечер се движам, плус за викенд... на еден ден... до велес, штип, катланово, или белви, матка...
И реално е добро... што поминувам и 300 км за 1 една недела... А мој рекорд, во Скопје + викенди за 8 месеци е 17000 км