Ги видел ли некој церадиве во САМАД што материјал се надворешно и дали воопшто се разликуваат од оние кои ги купувам секоја година за 2000 денари ? Има ли некој купено?
Прашувам бидејќи ако и оваа година купам стандард церада ќе ми биде 3 та за 3 години бидејќи од мај до октомври сонцево ги топи и се кинат ко тоалет хартја. Толку издржуваат.
За секој случај бев во петокот бев во Матекс да прашам колку ќе ме фати обична прекривка од делумно воодоотпорен штоф материјал кој се користи за таа намена ( покривање чамци, коли). Идејата беше колата да се покрие скроз, од браник до браник...до земја..и во висина и во должина.
Есапот со се шиење излезе околу 4800....
Церадите од САМАД со микропена заштита од град се 4600, али ако надворешниот материјал е стандард како на овие од 2000 денари, пак ке ми изгори за едно лето...џабе фрлени пари.
Се мислам што да правам бидејќи двор во сенка летово немам...дури догодина на пролет ќе имам тенда/стреа по сите прописи.
Сега ја покривам со ланската церада, и плус некои прекривки ..цела церемонија е и полека почнува да ми иде на нерви.