Автор Тема: Кошарка Словенија 2013  (Прочитано 19364 пати)

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1895
Одг: Кошарка Словенија 2013
« Одговори #15 на: 04 Септември 2013, 19:56:29 pm »

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #16 на: 04 Септември 2013, 19:59:46 pm »
Мислам дека овојпат неправедно се лутиме на судиите... Топката не беше извадена од обрачот, па да има поени. Не се ни доближи до него. Сами сме си криви.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #17 на: 04 Септември 2013, 20:01:14 pm »
Се гледа дека си само бициклист  ;D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8536
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #18 на: 04 Септември 2013, 20:01:34 pm »
Како не бе. Прати го моментов од сликата. Паѓа топката на обрач а овој ја пушта мрежата и обрачот ја удира топката. Дури и да не е така, по правила ова се поени.

Not a valid youtube URL

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1895
« Одговори #19 на: 04 Септември 2013, 20:52:56 pm »
Not a valid youtube URL

Отсутен Darshns

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • "A smooth sea never makes a skillful sailor."
« Одговори #20 на: 04 Септември 2013, 20:55:26 pm »
Не се фаќајте за крајот, можеше поштено да ги згазиме, да не доаѓаме во таква ситуација. Останува да се средат и да ги згазат наредните.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43926
  • Il Moderatore
« Одговори #21 на: 04 Септември 2013, 20:59:33 pm »
Да беше кош, па да го поништеа, ќе разберев, ама ова нема везе со животот, реално, сами сме си криви, а коментаторите може да си ја набутаат професијата у г`с од што се тапа! Овие знаат само судиите да ги коментираат, а не натпреварот. Тоа е ок, ако си на трибини, да пцуеш по судии, ама на телевизија, треба да бидеш малку пореален...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7885
  • Плинаш!!!
Одг: Re: Кошарка Словенија 2013
« Одговори #22 на: 04 Септември 2013, 21:11:14 pm »
Дали било кош или не, више бе е битно.
Мене друго ме изнервира.
По кој основ, после целата ситуација, им ја доделија топката на црногорците?? Тие ја избија топката во АУТ. Наша топка требаше да биде ако не било кош.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14383
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #23 на: 04 Септември 2013, 21:20:30 pm »
Да беше кош, па да го поништеа, ќе разберев, ама ова нема везе со животот, реално, сами сме си криви, а коментаторите може да си ја набутаат професијата у г`с од што се тапа! Овие знаат само судиите да ги коментираат, а не натпреварот. Тоа е ок, ако си на трибини, да пцуеш по судии, ама на телевизија, треба да бидеш малку пореален...
Симо,ако правилата гласат дека не смееш да ја влечиш мрежата тогаш не знам зошто судиите не си ја одработија својата работа.Да беше чиста љуфка нема потреба од зборање,ама се гледа убаво.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7885
  • Плинаш!!!

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #25 на: 04 Септември 2013, 22:14:02 pm »
После ебење нема каење,   excuse my french :D
Зини да ти кажу.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43926
  • Il Moderatore
« Одговори #26 на: 04 Септември 2013, 22:16:49 pm »
Да ја расчистиме дилемата:

Touching the net is only a violation if the ball is in contact with the rim, or is within the basket.   It is not a violation if the net is touch while the ball is in the cylinder.  Again, the lead official should never have to make this call.

Јас разбриам навивање, ама....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #27 на: 04 Септември 2013, 23:22:15 pm »

http://press24.mk/video-mrezhichkata-e-samo-prvata-sudiska-greshka-kako-topkata-i-beshe-dodelena-na-crna-gora

Или беше поени и нивна топка,

или немаше поени и беше наша топка.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8536
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #28 на: 04 Септември 2013, 23:30:44 pm »
@Simo

Od kaj ti e kopiran tekstot? Moze ova znaci samo ako ja doprat mrezata. Jas kolku sto znam ne smee da se tegne mrezata. Na snimkata ubavo se gleda kako cel kos se klati i iskaca topkata. Da ne zboram deka pri polozuvanjeto na mekejleb ima nameren faul so uiranje po raka koj takticki go pravi crnogorecot za da nedade kos Mekejleb. I na vrv na seto toa Crnogorcite izveduvaat lopta a aut za Makedonija bese.

Jas se slozuvam deka sami si go baraa i si se krivi, nemase potreba da ozvolat ova da im se sluci, ze izlakomija pred vreme. I znam deka nema nisto da si se promeni ama bar neka idat prigovori i neka im stoi na konto greskata sudiite sto si ja napravija, ne gledam zasto da ne se prigovara. Ako ne viat deka kjutime i drugite utakmici ke ne zimaat zdravo za gotovo.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7344
« Одговори #29 на: 05 Септември 2013, 02:59:53 am »
Јебига, 78-71...
Следуваат 5 наши НЕреализирани напади во кои не постигнавме кош...

Е па сами им се натртивме на судиите...

Правилникот на Фиба вика:

31.2.4 Interference occurs when:
• After a shot for a field goal or the last or only free throw a player touches the
basket or the backboard while the ball is in contact with the ring.
• After a free throw followed by an additional free throw(s), a player touches the
ball, the basket or the backboard while there is still a possibility that the ball will
enter the basket.
• A player reaches through the basket from below and touches the ball.
• A defensive player touches the ball or the basket while the ball is within the
basket, thus preventing the ball from passing through the net.
A player causes the basket to vibrate or grasps the basket in such a way that, in
the judgement of an official
, the ball has been prevented from entering the
basket or has been caused to enter the basket.

• A player grasps the basket to play the ball.

Се остава на субјективноста на судијата да процени дали топката ке завршела во кошот...
Значи, не секој допир со мрежа е кош...