Автор Тема: Daewoo Tico PM  (Прочитано 8560 пати)

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5175
  • Пиши лаже
Одг: Daewoo Tico PM
« Одговори #15 на: 01 Септември 2013, 14:49:53 pm »
Доста зачувано Тикце. Уште многу да го тераш. Кај мене тоа ми е огласено за продавање, и не го претставувам тука. :D
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #16 на: 01 Септември 2013, 15:04:19 pm »
Колку можеш да му земеш на тико? 1000 евра?
Не се исплати да се продава. Кај мене прва кола во фирма била тико. 20 години ја имаат, сите и се изнакачиле, 400.000 има поминато. Чури ко лудо на палење само, масло му тураме а женските партал го праат. Зачудувачки издржливо возило. Што е најчудно никаде  не е скапано. Јас да имам тико не би го продал никогаш.

Отсутен Need4Speed

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 533
  • VW in my heart
« Одговори #17 на: 01 Септември 2013, 16:40:10 pm »
Dobredojde tico..toa bese meguprvite taxi u Kymanovo,pominuvaa po 500000 km

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5175
  • Пиши лаже
« Одговори #18 на: 01 Септември 2013, 16:44:06 pm »
Не се исплати да се продава. Кај мене прва кола во фирма била тико. 20 години ја имаат, сите и се изнакачиле, 400.000 има поминато. Чури ко лудо на палење само, масло му тураме а женските партал го праат. Зачудувачки издржливо возило. Што е најчудно никаде  не е скапано. Јас да имам тико не би го продал никогаш.
Работата е и што не ни се продава некако. Ем мало, ем малку троши и ко за бра ми таман погодено (треба да полага сега). :)
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Dj_oko

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #19 на: 01 Септември 2013, 22:16:46 pm »
И мојата прва кола беше тико. Треба да се забрани за на автопат. Строго градска кола :)

Во право си, тико на автопат е сосема поинакво чувство (возиш 80-90 а се осеќаш како да возиш 150-160  :P ). За во град е супер, малку троши, лесно за паркирање само кочниците им се голема маана.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #20 на: 02 Септември 2013, 00:01:18 am »
Кога го удрив моето со клоца во крило и и кога видов кај ми влезе ногата,следниот ден го огласив и по недела дена го продадов со згужвано крило.Тико-то е издржливо(во поглед на мотор),лимаријата е сра** и е убаво да го возиш низ двор.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #21 на: 02 Септември 2013, 09:37:27 am »
Не е до Тикото бе, до тебе е. Ти кога ќе фрлиш чифте магаре со 7метра кур не ти е рамно ;D

Отсутен Dj_oko

• Јуниор
  • **
« Одговори #22 на: 03 Септември 2013, 21:53:18 pm »
Па треба да го сменам предниот десен фар (има скапано малце од долната страна)
ne mora da go menuvas ima takva traka mozes da go izlepis moive farovi na opelot taka mi se praveni pred 3-4 god nemaa gajle
Каде може да се најде таква трака? Порано татко ми имаше некоја огноотпорна алуминиумска мислам беше (нешто вакво http://www.ebay.co.uk/itm/50mm-x-45m-Self-Adhesive-Aluminium-Silver-Foil-Heat-Reflecting-Insulation-Tape-/350865323191) незнам дали на ваква мислиш?

Отсутен tEoV

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 134
    • https://www.facebook.com/nteov
« Одговори #23 на: 03 Септември 2013, 23:48:31 pm »
Па треба да го сменам предниот десен фар (има скапано малце од долната страна)
ne mora da go menuvas ima takva traka mozes da go izlepis moive farovi na opelot taka mi se praveni pred 3-4 god nemaa gajle
Каде може да се најде таква трака? Порано татко ми имаше некоја огноотпорна алуминиумска мислам беше (нешто вакво http://www.ebay.co.uk/itm/50mm-x-45m-Self-Adhesive-Aluminium-Silver-Foil-Heat-Reflecting-Insulation-Tape-/350865323191) незнам дали на ваква мислиш?

da so takva traka se praveni drugarot od skopje ja zemal ama neznam tocno od kade

Отсутен Dj_oko

• Јуниор
  • **
« Одговори #24 на: 10 Септември 2013, 21:40:47 pm »
Малце слободно време за викенд и еве (ова е изгледот пред..)

Малце стругање  ;D

Па припрема за фарбање..

И еве го конечниот резултат  ;)

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #25 на: 10 Септември 2013, 23:03:52 pm »
убо си го средил , само мислам дека прво требаше да ипотребиш пластик прајмер :)
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен Деки

• Редовен
  • Пораки: 1534
« Одговори #26 на: 11 Септември 2013, 17:30:22 pm »
Убаво си го средил, али ако не си ставил пластик прајмер ништо не правиш, ќе ти  полне да се љупи после одредено време  :)

Отсутен Dj_oko

• Јуниор
  • **
« Одговори #27 на: 11 Септември 2013, 18:32:18 pm »
Убаво си го средил, али ако не си ставил пластик прајмер ништо не правиш, ќе ти  полне да се љупи после одредено време  :)
Да  :) не ставив прајмер зошто работава излезе малце не планирано, спрејот го имав купено пред некое време, а зошто беше недела и ништо не работеше не можев да земам прајмер па се решив да одам само со боја  :-[ и ке видам колку ке трае вака.

Отсутен Деки

• Редовен
  • Пораки: 1534
« Одговори #28 на: 11 Септември 2013, 18:48:33 pm »
Без нервоза друже, се ќе биде како што треба, не ти гарантирам 100% дека  ќе се излупи, али така сум слушал па мојот браник  ми го шприцнаа со пластик прајмер па со мат црна боја, испадна супер, до сега нема делче да е подзалупено  :)

Отсутен Dj_oko

• Јуниор
  • **
« Одговори #29 на: 14 Септември 2013, 16:29:08 pm »
Дали знае некој да ми препорача од каде да земам добри свеќици? На форумов гледам има DENSO во макплин па ме интересира мислење.