Автор Тема: HID и LED светла  (Прочитано 598932 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: HID и LED светла
« Одговори #195 на: 08 Април 2011, 21:28:23 pm »
Jas vozam Silverlight 6 godini po red. ne ti cini kolata.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #196 на: 08 Април 2011, 21:29:24 pm »
Site NOVI koli gi ebat sijalaicite, zatoa sto imaat saslivi elektroniki!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #197 на: 09 Април 2011, 02:03:06 am »
Не е веќе само дека бензинците не чинат, туку и новите коли не ги бивало... priceless...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #198 на: 09 Април 2011, 02:19:24 am »
se zaeba tuka. fakt e deka novive koli imaat gomn* elektroniki i gi gorat sijalicive 2 pati godisno.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #199 на: 09 Април 2011, 02:20:02 am »
a toa deka benzincive se dinsaurusi pred izumiranje, e stara pesna. uzivajte dodeka seuste imate moznost da gi gledate.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #200 на: 09 Април 2011, 03:05:25 am »
se zaeba tuka. fakt e deka novive koli imaat gomn* elektroniki i gi gorat sijalicive 2 pati godisno.

Па не сум се заебал баш... Не знам откај го откина фактов, али у моја околина иам пар коли, што се помлади од 5 години, што ќе рече сеуште спаѓаат во „Нови“, и на повеќето од нив, дали еднаш им е сменета сијаличка... Чист пример, Лансерот ми е сеа скоро 3 години, а му неам ниеднаш сменето сијалица, а не па двапати у годината...

a toa deka benzincive se dinsaurusi pred izumiranje, e stara pesna. uzivajte dodeka seuste imate moznost da gi gledate.

Без разлика дали се, или не се, преку извесни органи станува веќе твоето константно дрндање за тоа колку бензинците не чинат, а дизелашите се на повисоко скалило од Господ.
Никој не ти вика нити да возиш бензинец, нити да се откажеш од дизел, нити бутур... Само не го тупи веќе, доволно пати посочи дека си дизелаш у главата... Нема потреба на секоја е**на тема да го збориш истото... Терај си го дизелот, и живеј си го животот на раат, не туку продавај муда за бубрези.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #201 на: 09 Април 2011, 03:08:59 am »
strumfce, ne znajs da prajs muabet. A toa deka tvoite farovi ne crknale do sega (ako e taka), ne go menuva faktot deka skoro site novi koli go imaat tvoj problem.  bese dosta duhovit porano, aj ne se menuvaj ;)

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #202 на: 09 Април 2011, 03:17:44 am »
abe kolku pati sme spomnale i sme raspravale deka ima lek za novite koli sto gi gorat cesto sijalicite...

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #203 на: 09 Април 2011, 03:48:16 am »
strumfce, ne znajs da prajs muabet. A toa deka tvoite farovi ne crknale do sega (ako e taka), ne go menuva faktot deka skoro site novi koli go imaat tvoj problem.  bese dosta duhovit porano, aj ne se menuvaj ;)

Па ти не праиш муабет бе чоек... Тебе муабетот ти е едното, па исто...  Јеби га, мене ме учеле да погледнам малку подалеку од носот, и да го отворам мозокот за други информации, а не само за сите што јас мислам дека се точни. А дали знам или не знам да праам муабет, ти не си баш тој што може (и треба) такво нешто да процени и оцени.
За духовит, или да не речам, да се бијам со шегата, мање-више стално сум таков... Али некако ми се погоди тапа период, ем башка не ме згаѓала некоја тема онака у бубрег, за да се отворам :D
За сијалиците, кај мене е тој случај, кај другиве, нека си кажат кој какво искуство си има со колите.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #204 на: 09 Април 2011, 08:06:11 am »
Патишта,

И јас сум ти го кажал истото што и Веле...а верувам дека и мнозинството го дели и го множи нашето мислење само што не ти го плеснале така другарски во фаца. Ние имаме кренато раце да се објаснуваме на тема „мотори со внатрешно согорување и нивни карактеристки“ со тебе, но не иритира тоа што во секоја ебана дискусија мора да малтретираш со истата, досадна и одамна препеана песна за твојата љубов кон дизел агрегатите. Па така, наместо да водиме конструктивни дискусии и/или заебанции за некоја нова и интересна тема, ние овде се тупиме да ти укажеме дека звучиш досадно како расипана грамафонска плоча со дизел муабетот.

И ова, иако јавно е пишано, свати го најпријателски. Ако успееш да ја пронајдеш суштината и да го смениш твојот однос кон дискусиите, верувај дека ќе бидеш многу по-омилен меѓу читателите и дискутантите на форумов.

Што се однесува до Веле, тоа е едно такво шегобијно шрумфче, што секој би посакал да се шегува со него...па макар и кога шегите се исклучително на негова сметка. Исто така е многу духовит, т.е. дома во визбата чува многу духови. Затоа има постојани стравови, а посебно од духот на „мајсторот“.

Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #205 на: 09 Април 2011, 11:05:38 am »
Нешто за сијалиците...

Такто ми има Шевролет Калос, и еве после 5 години и 70 000 км, прв пат му изгоре сијалица на фар, но имам приметено дека као мана да им е... и на други калоси им гори истата десна страна, поточно страната на сувозачот... мислам дека имаат проблем со електрониката...

А еве пример, кај мене... поминувам 20-25000 км годишно со кола, еве сеа ке зборам за свифтот... со спортцки амортизери, спирали и ниски гуми секоја дупка ја осеќаш,по нерамници рипа колата... и возам цело цреме на пуна... и тоа со средни и халогенки... па мука немаат, да не се урочам ми нема изгорено сијалица...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #206 на: 09 Април 2011, 11:22:26 am »
A toa deka tvoite farovi ne crknale do sega (ako e taka), ne go menuva faktot deka skoro site novi koli go imaat tvoj problem. 

Првпат слушам вакво нешто дека сите нови коли имаат ваков проблем....???

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #207 на: 09 Април 2011, 11:27:25 am »
A toa deka tvoite farovi ne crknale do sega (ako e taka), ne go menuva faktot deka skoro site novi koli go imaat tvoj problem. 

Првпат слушам вакво нешто дека сите нови коли имаат ваков проблем....???

А бе што има врска стари или нови коли - сијалицата си има свој животен век од толку и толку часа ... Другото е само стабилност на напонот и евентуални механички потреси и сл.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #208 на: 09 Април 2011, 11:39:54 am »
Џиџи... има век, ама да му ебеш мајката... сеа сијалициве се толку и квалитетни... све е мачкање очи...

Имам еден другар, после 80 000 км, и после 15 години старост на фиат пунто му прегоре сијалица....

Е ај сеа...
« Последно менување: 09 Април 2011, 11:41:34 am RikiRulz »

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #209 на: 09 Април 2011, 11:49:17 am »
aj malce da poopsirno da napisam dodeka ne me iskaral nekoj :D,
djidji ne se slagam so tebe deka nema vrska staaro novo, sekoj den sum so takvi problematiki i mi pominuvaat dosta koli niz race znaci da zememe postara kola bez dopolnitelni komplikacii vo elektrikata kako za primer eve na riki swiftot mozam i moeto swiftce da go zememe ne e problem, jas vo zivotot isto kako i riki nemam smeneto sijalica, drugo mi bese muabetot ajde eve ke kupime silver light sto sakas kupi i ke montirame edni na swiftot edni na pezo 307 najproblematicnata kola za taa rabota ili odberi kola sto raboti so digitalna elekronika t.e so taka nareceni BSI units ili body control unit i ke se uveris vo moeto tolkuvanje i dijagnoza.