Автор Тема: HID и LED светла  (Прочитано 597242 пати)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
Одг: HID и LED светла
« Одговори #150 на: 01 Април 2011, 16:16:13 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Знам и за овие им пишав маил не ми вратиле уште не знам зошто...ќе пишам уште еден сега...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55237
  • Махер
« Одговори #151 на: 01 Април 2011, 16:29:07 pm »
Ептен ми е отпат да одам до таму само за информација ...им пишав па чекам одговор...инаку еве нешто на ебау http://cgi.ebay.com/ebaymotors/55W-HID-Xenon-Bulbs-H7-4300K-Replacement-/280652271469?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item41582dcf6d#ht_3983wt_939
не се скапи...и има free shipping...
Еј! Не вакви! Ти треба кит сосе баласти, не само сијалици. Кажи што си направил на крај.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #152 на: 01 Април 2011, 16:31:50 pm »
Ќе кажам нормално...фала

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #153 на: 01 Април 2011, 17:32:22 pm »
Ипак јас ке кажам... по мое, поубаво е да си нарачаш од ибеј, сигурно се оргинал, во америка нема кинеска роба... а за гаранцијата не се секирајте... еден другар нарача телефон, па нешто му се расипа конекторот кај пуњачот.. и му пратија пак нов, а расипаниот остана тука... го поправивме... 

Така да поубаво е од Америка дирекно, него тука кинески, тајвански и турски ксенони

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #154 на: 01 Април 2011, 17:59:13 pm »
Ипак јас ке кажам... по мое, поубаво е да си нарачаш од ибеј, сигурно се оргинал, во америка нема кинеска роба... а за гаранцијата не се секирајте... еден другар нарача телефон, па нешто му се расипа конекторот кај пуњачот.. и му пратија пак нов, а расипаниот остана тука... го поправивме... 

Така да поубаво е од Америка дирекно, него тука кинески, тајвански и турски ксенони
Ти имаш ставено?

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #155 на: 01 Април 2011, 18:55:24 pm »

Ти имаш ставено?

Јас имам на работа ми се, само треба да ги монтирам, но бидејки колава ми е за продавање па си ги чувам за мене...

Иначе тие што ги имам ја, се купени пред 2 години и се хид... со првите сијалици тераа долго, а после... како купував сијалици така гореа...  А сега најдов на едно место, со гаранција сијалици и само треба да земам... ама бидејки не ми е во план да ги местам... не сум купил ни сијалици...

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #156 на: 01 Април 2011, 21:24:28 pm »
во америка нема кинеска роба...
Ова како виц на деценијата или на столетието?  ;D

Сериозно, во САД на 1 предмет произведен во САД ќе најдеш уште 70 произведени надвор од САД од кои 50 се произведени во Кина. Почнувајќи од наједноставни предмети, па до најсложени микропроцесори. Почнувајќи од најчкарт по до врвен квалитет.

Тоа што е тешко да го најдеш во САД е ѓубрето кое се продава овде како производ со задоволителен квалитет.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #157 на: 01 Април 2011, 21:43:43 pm »
Вака, сеа јас не дека не се согласувам со тебе... туку... ако зимаш брендирана роба, дирекно од америка, по веројатно е да е оргинал...

него брендирана роба да ја земеш од балканов, и да е можна некоја трипер-чкарт комбинација, па се зезнеш поштено...

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #158 на: 01 Април 2011, 21:57:13 pm »
Дури и оригинал роба да земеш кај нас шансите да е со послаб квалитет од оној на оригиналот за САД и ЕУ се големи.

Инаку, и производите на оригиналните американски брендови се произведуваат во Кина. Едноставно, таму работната сила е десетици пати поевтина одошто во САД, давачките према државата и општеството се десетици пати помали, а ограничувања од аспект на екологија и слично практично како да нема. Истото е и со Индија.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #159 на: 01 Април 2011, 22:01:48 pm »
Работиме со повеќе од 20 реномирани американски фирми и скоро и да не постои квалитет Made in USA, се е Кина, Тајлан и Малезија.

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #160 на: 01 Април 2011, 22:09:19 pm »
Работиме со повеќе од 20 реномирани американски фирми и скоро и да не постои квалитет Made in USA, се е Кина, Тајлан      и Малезија

и дубаи...........
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #161 на: 03 Април 2011, 09:51:53 am »
Вчера ставив 6000к и ве уверувам дека удара плава нијанса, ама ок е задоволен сум, свети мама ебава, не ме замараат ни дугачки од спротивна страна веќе.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #162 на: 03 Април 2011, 10:24:07 am »
Вчера ставив 6000к и ве уверувам дека удара плава нијанса, ама ок е задоволен сум, свети мама ебава, не ме замараат ни дугачки од спротивна страна веќе.

Ај аирлија ! Од претходно ли беше убеден за 6000К или прво проба на лице место и спореди со 4300К, па одлучи? У секој случај грешка нема - честитки уште еднаш !!! btw во соседството ли ги зема или ... ;)
« Последно менување: 03 Април 2011, 11:56:23 am djidji »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #163 на: 03 Април 2011, 10:49:02 am »
So lekja far imas ili ne? So pari?

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #164 на: 03 Април 2011, 11:51:38 am »
So lekja far imas ili ne? So pari?

Ne bez lekja e. 30 evra. Ako sakate ke vi pisam covekov sto mi isprati cenovnik. Od Kjustendil

Ај аирлија ! Од претходно ли беше убеден за 6000К или прво проба на лице место и спореди со 4300К, па одлучи? У секој случак грешка нема - честитки уште еднаш !!! btw во соседството ли ги зема или ... ;)

Da vo Bugarija, ne o predhodno bev ubeden za 4300k ama bugarive mi napravija milion muabeti zasto bilo najbolji da zemam 6000k od koj jas ni 10% ne svativ no po muabetot kako go pravea dovolno bese da me ubedat. Inace perfektno svetat jas sum iznenaden, moze za prv pat nad moite ocekuvanja.