Автор Тема: HID и LED светла  (Прочитано 600986 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: HID и LED светла
« Одговори #390 на: 27 Декември 2011, 21:11:08 pm »
Има решение ;)  H7R, конкретно за кај мене. Веќе сум во потрага по истите ксенон сијалици, а и у некој преговори сум, па ... здравје, по НГ ќе видиме како ќе излезе работава :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #391 на: 27 Декември 2011, 21:16:42 pm »
Има решение ;)  H7R, конкретно за кај мене. Веќе сум во потрага по истите ксенон сијалици, а и у некој преговори сум, па ... здравје, по НГ ќе видиме како ќе излезе работава :)
Ако зимаш се знае ќе делиме!!!

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #392 на: 27 Декември 2011, 21:23:30 pm »
Обавезно, ти ветив - не се секирај.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #393 на: 27 Декември 2011, 21:25:17 pm »
Фиат, абе јас не тив викам фарот да го бушиш!!! Мислев диодата да ја стругнеш на ќошињата! :)

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #394 на: 27 Декември 2011, 21:52:56 pm »
Веќе почнаа на секоја канта да местат секакви ламби, ќе отераат некој у провалија. Едното светло му го осветлува млечниот пат а другото две метра пред кола и ксенон стаил. Пред него одев, ме оќоре.
Друг еден му стаиле некакви ламби, како авион да слетува зад тебе, боже господе, ја не знам шо им е на луѓево, ако праиш напрај го да биде како треба не само оти модерно било па ајде турај како и да е?

Ќути не зборувај не се вози па ќе се залепи некој одназад мора да возиш со прва после за да му текне да замине арно по другиве држави забранет е кинескиов ксенон мора да си има фарот лупи кои ја рефлектираат светлината само на патот ќе се испоубијат луѓево само колата како новогодишна елка да им е.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #395 на: 27 Декември 2011, 22:41:52 pm »
Има решение ;)  H7R, конкретно за кај мене. Веќе сум во потрага по истите ксенон сијалици, а и у некој преговори сум, па ... здравје, по НГ ќе видиме како ќе излезе работава :)

Му монтирав на другарче h7r na голф 5ка, не е така лошо .. не суште многу GLARE и далеку од проектор

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #396 на: 27 Декември 2011, 22:43:43 pm »

Му монтирав на другарче h7r na голф 5ка, не е така лошо .. не суште многу GLARE и далеку од проектор
кај мене и со обични нема скоро ич гларе... :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #397 на: 28 Декември 2011, 11:59:12 am »
Веќе почнаа на секоја канта да местат секакви ламби, ќе отераат некој у провалија. Едното светло му го осветлува млечниот пат а другото две метра пред кола и ксенон стаил. Пред него одев, ме оќоре.
Друг еден му стаиле некакви ламби, како авион да слетува зад тебе, боже господе, ја не знам шо им е на луѓево, ако праиш напрај го да биде како треба не само оти модерно било па ајде турај како и да е?
Koj sto saka i sto mu lezi si stava i ne e ni tvoe ni moe da sudime a za koj ke oslepee ili ne tuka e policijata za da kaze dali e ok ili ne...ne sme nii tuka za toa...tuka sme za da ako mozeme da pomogneme na nekoj da dojde do zamisleneto a ne da mu sudime dali e ok ili ne...

Па ти кога ќе се возиш со деца у кола и некоја будала зад тебе кога ќе ти вози со светла шо заслепуваат па не го суди ти нема проблем.
А кој шо сакал да стави на кола, па можеш шо сакаш да ставиш да, ама треба да мислиш малку и на другите во сообраќајот нели, или само за тебе ти е доволно?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #398 на: 28 Декември 2011, 12:08:44 pm »
Smetanjeto na svetlata vo 95% slucai ne se dolzi na ksenon. Olabavete malce.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #399 на: 28 Декември 2011, 12:35:29 pm »

Па кој рече на ксенонот дека се должи ?

Еве што имам пишано, само не се чита убаво нели туку одма на нож се тера :

Веќе почнаа на секоја канта да местат секакви ламби, ќе отераат некој у провалија. Едното светло му го осветлува млечниот пат а другото две метра пред кола и ксенон стаил.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #400 на: 28 Декември 2011, 14:16:36 pm »

Па кој рече на ксенонот дека се должи ?

Еве што имам пишано, само не се чита убаво нели туку одма на нож се тера :

Веќе почнаа на секоја канта да местат секакви ламби, ќе отераат некој у провалија. Едното светло му го осветлува млечниот пат а другото две метра пред кола и ксенон стаил.

Тачно спортекс, не сум зазбзопосзосп што си пишал. На тоа мислев. ИЛИ КОГА ИМ СЕ ТРЕСАТ фаровите... Лелеее... Страва.

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 402
« Одговори #401 на: 28 Декември 2011, 19:51:26 pm »
Има решение ;)  H7R, конкретно за кај мене. Веќе сум во потрага по истите ксенон сијалици, а и у некој преговори сум, па ... здравје, по НГ ќе видиме како ќе излезе работава :)

Ај малце мојата патња со ксенон да ви ја опишам...

Прво кога го земав китот 35w slim ballast имав H7 6000К бидејќи такви дојдоа со самиот кит и нормално два "warning cancelers".
Сијалиците на ксенонот беа ужас (скроз пластика) и заради нив светев сегде со фаровите (нешто како што опишува спортекс).

Потоа нарачав H7R 4300К од http://www.hids-direct.co.uk/ и точно е дека нема "glare" од нив, ама нема ни светло. Геометријата на снобот на фарот беше тотално безвезе.

Сега возам H7 5000К, сијалиците се многу поквалитетни, а не и поскапи и снобот е каде каде подобар (слики во моментов немам, но ќе турам после).
Бев и на технички да ми ги подесат и немав апсолутно никаков проблем.
Сфатив дека има разлика од сијалица до сијалица и ако сакате да не им сметате на другите ви препорачувам да земете ксенон сијалици со метална основа...

Во моментов сум во мисла дали да пробам со H7R 5000К од тука, ама па и се скапав од пари давање на сијалици.
Се извинувам за долгиов пост.
Се надевам на некој ова ќе му биде корисно :)

EДИТ:

Слики со моменталните H7 5000k сијалици

« Последно менување: 30 Декември 2011, 00:04:55 am infected »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #402 на: 28 Декември 2011, 19:53:54 pm »
Да не сти ја ставил Х7Р обратно? Често се дешава тоа, значи црното треба да биде надоле. :)

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 402
« Одговори #403 на: 28 Декември 2011, 19:56:08 pm »
Да не сти ја ставил Х7Р обратно? Често се дешава тоа, значи црното треба да биде надоле. :)

Проверив и до тоа да не е но нема шанси на астрата обратно да се стават сијалиците...

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
« Одговори #404 на: 28 Декември 2011, 21:45:22 pm »
Џиџи те "искараа" хрвативе за ксенонот па сега си во потрага по H7R :) :) :) :)