Автор Тема: HID и LED светла  (Прочитано 601242 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг: HID и LED светла
« Одговори #375 на: 26 Декември 2011, 10:52:34 am »
Ako moze nekoj da mi dade mislenje za h1 so 18 led diodi.Ako nekoj ima iskustvo so nih bidejki poraciv od ebay pa da znam sto me ocekuva :D
1. Нема да светат. Ако ги рачунаш за долги светла.
2. Ќе греат бајаги.

Пази на овие две работи, и добар си. :)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5383
« Одговори #376 на: 26 Декември 2011, 18:49:14 pm »
Ako moze nekoj da mi dade mislenje za h1 so 18 led diodi.Ako nekoj ima iskustvo so nih bidejki poraciv od ebay pa da znam sto me ocekuva :D
2. Ќе греат бајаги.

Од далеку ќе изгледа топ колата ама уопште нема да светат сноп никаков нема да имаш

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 927
  • Virus-Alfa
« Одговори #377 на: 26 Декември 2011, 21:22:57 pm »
2. Ќе греат бајаги.

Nema da se za dolgi tuku za sredni i ima li vrsko toa sto mojta ima leki ? Dali e toa podoblo ili ne (za ovii led) ?
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #378 на: 26 Декември 2011, 21:23:56 pm »
2. Ќе греат бајаги.

Nema da se za dolgi tuku za sredni i ima li vrsko toa sto mojta ima leki ? Dali e toa podoblo ili ne ?
Aпла ништо нема да видиш пред тебе. Светат со јачина на црковна свеќа од 25 денари. Добри се за позиција, рецимо. :) Ама пробај па кажи, и стави слики ако можеш споредено со ХИД или Халогена.

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Virus-Alfa
« Одговори #379 на: 26 Декември 2011, 21:40:53 pm »
Za slika oavezno a treba da stignat ovaa nedela i zdave zivot posle n.g a zemav i za pozicija so  led isto taka.A kako sto vidol tii sto gi zemav svetat poveke od halogenki obicni mislam ne na kola tuku nadvor na akumolator testirano.Dali toa ima nekakva vrska ili?Eve ovii kratki se so led

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #380 на: 26 Декември 2011, 22:27:13 pm »
2. Ќе греат бајаги.

Nema дa se za dolgi tuku za sredni i ima li vrsko toa sto mojta ima leki ? Dali e toa podoblo ili ne (za ovii led) ?
Лед нема шанси за кратко светло ;)
Ледот ке биде убав за изглед али нема шанси да можеш да возиш со него !
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #381 на: 26 Декември 2011, 22:37:46 pm »
Абе не се зезај, скокни до Дог Секјурити - ќе ти среди све што треба.

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Virus-Alfa
« Одговори #382 на: 26 Декември 2011, 22:51:23 pm »
Ke probame pa ke vidame :D

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Virus-Alfa
« Одговори #383 на: 27 Декември 2011, 16:53:35 pm »
Luge deneska mi stignaa h1 so led diodite ama za zal za 1mm se posiroki od kalpot deka sto vleva h1 halogenkata i ne uspeav da gi stavam pa poraciv povtorno pomali i koga ke stignat ke vidime inace taka gi pustiv da vidam kako svetat nadvor od faror..stvarno se nogo mokni..da ne zboram pred vreme ke vidime sto ke bide.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #384 на: 27 Декември 2011, 16:55:49 pm »
Luge deneska mi stignaa h1 so led diodite ama za zal za 1mm se posiroki od kalpot deka sto vleva h1 halogenkata i ne uspeav da gi stavam pa poraciv povtorno pomali i koga ke stignat ke vidime inace taka gi pustiv da vidam kako svetat nadvor od faror..stvarno se nogo mokni..da ne zboram pred vreme ke vidime sto ke bide.
Пошироки а? А сега помали нарача? Ако е само за ќошињата да пробаш со шмиргличе? Кај мене не пасуваа за во позиција, и ми треба дремелче, а немам. Го баталив ставив од најмалите диоди.

Неможе ли ни малце да се потпикне? :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #385 на: 27 Декември 2011, 17:04:22 pm »
Веќе почнаа на секоја канта да местат секакви ламби, ќе отераат некој у провалија. Едното светло му го осветлува млечниот пат а другото две метра пред кола и ксенон стаил. Пред него одев, ме оќоре.
Друг еден му стаиле некакви ламби, како авион да слетува зад тебе, боже господе, ја не знам шо им е на луѓево, ако праиш напрај го да биде како треба не само оти модерно било па ајде турај како и да е?

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Virus-Alfa
« Одговори #386 на: 27 Декември 2011, 21:00:49 pm »
Пошироки а? А сега помали нарача? Ако е само за ќошињата да пробаш со шмиргличе? Кај мене не пасуваа за во позиција, и ми треба дремелче, а немам. Го баталив ставив од најмалите диоди.

Неможе ли ни малце да се потпикне? :)
Treba da go vadam farot i da go busam a toa ne mi se pravi...

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Virus-Alfa
« Одговори #387 на: 27 Декември 2011, 21:01:44 pm »
Веќе почнаа на секоја канта да местат секакви ламби, ќе отераат некој у провалија. Едното светло му го осветлува млечниот пат а другото две метра пред кола и ксенон стаил. Пред него одев, ме оќоре.
Друг еден му стаиле некакви ламби, како авион да слетува зад тебе, боже господе, ја не знам шо им е на луѓево, ако праиш напрај го да биде како треба не само оти модерно било па ајде турај како и да е?
Koj sto saka i sto mu lezi si stava i ne e ni tvoe ni moe da sudime a za koj ke oslepee ili ne tuka e policijata za da kaze dali e ok ili ne...ne sme nii tuka za toa...tuka sme za da ako mozeme da pomogneme na nekoj da dojde do zamisleneto a ne da mu sudime dali e ok ili ne...

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #388 на: 27 Декември 2011, 21:02:49 pm »
Абе додека не се воведе асална инспекција на технички, и цајканите да гледаат на тоа .. Така ке е, Лед што е за украс, ксенони на сите страни ке светат џоа офроуд, ке сметаат на сите, лугево ке се радуваат дека има јаки светла, тоа уствари, само 20% светлина на пат, другото, во очи кај оној одспротива :S Се нервирам на тие работи .. Сигурност НУЛА!!! Зандана!! :D :D :D

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #389 на: 27 Декември 2011, 21:04:28 pm »

Ледот ке ти биде корисен само за украс, и за Денски светла .. Евентуално магленки, ако не ги користиш за тоа шо им е намената, одностно се курчиш со нив.

Се друго од корисно светло ЗАБОРАВИ!!!