Денес добив емаил од фирмата каде ги сервисираме, одржуваме и праиме се и сешто на нашите возила у форма веќе 10 години, како одговор на моето прашање за ксенон на АСХ.
Иако добив еден куп корисни информации за ксенонот овде на форумов и испорочитав доста по интернетов, решив да се обратам до формата затоа што луѓето се навистина профи и си ја знаат работата.
Значи во принцип не работат коли како мојата (само луксузни возила) но ајде на пријателска база преку фирма викам да прашам и да наместам кај нив иако е многу, многу, многу поскапо (5 пати поскапо) одколку цените што ми беа понудени овде кај нас а и нормално е ако се знае дека се огранок на германски сервис кои работи само луксузни возила.
Нормално прво што ме прашаа е на какво возило сакам да местам и после два дена ми пратија одговор дека не сакаат да ми наместат затоа што 99% ќе имам проблеми со електрониката.
Ова е копија од емаилот.
Na Mitsubishi ASX koi to imas ti nie nema da slozime ksenon.
So drugi dumi otkazahme od rabota.
Mitsubishi ne predlaga nikakvi izmeni na kruski ili kako vie vikate i zamena so ne originalni na ASX i skoro sigurno ste ima problemi so elektronika koi to nie ne sme vo vozmoznost da resime.
Znaes deka ne rabotime so takvi koli i ne sme imali opit so ASX no kontaktirahme nasia servis vo Deutschland i tie kazaha NE pipajte nisto za nikakva tsena.
Za tova sto tie vece sa probali na ASX od nekoi prijatel i problemite sa bili strasni pa se morali da mahnat i vratat nazad starite.
Ako ne razbiras nesto kaji da pisam na angliski!
Izvinyavai mnogo, nie iskame da si dovolen ot nas ama nema kak da stane!
As ti kazvam podobro NE pipai nisto!!!!
Pozdravi i do skoro!
Ferdo