Автор Тема: HID и LED светла  (Прочитано 539717 пати)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
Одг: HID и LED светла
« Одговори #1830 на: 14 Јуни 2017, 15:24:49 pm »
Не е проблемот дали пишале казна туку дали е според закон. Ако јас ти речам дека можеш слободно да возиш со помината регистрација, ќе возиш?

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #1831 на: 14 Јуни 2017, 15:41:24 pm »
Има закони, кои целосно ги применуваат и не остапуваат од нив, како помината регистрација итн. и закони кои делумно ги применуваат, како овој за светла. До сега ме сопирале, сум поминувал покрај нив и не ме сопирале и ниту еднаш не ми спомнале за светлата, па макар тоа било и на стемнување, затоа прашав дали има и друга страна кои и овој закон го применуваат целосно.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1832 на: 14 Јуни 2017, 21:49:39 pm »
Има закони, кои целосно ги применуваат и не остапуваат од нив, како помината регистрација итн. и закони кои делумно ги применуваат, како овој за светла. До сега ме сопирале, сум поминувал покрај нив и не ме сопирале и ниту еднаш не ми спомнале за светлата, па макар тоа било и на стемнување, затоа прашав дали има и друга страна кои и овој закон го применуваат целосно.

Еден од главните проблеми во нашата квази - држава.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #1833 на: 14 Јуни 2017, 23:50:25 pm »
Јас имам такви како дрл и немам гајле 2-3 години возам, овде по кочанско без проблеми и низ мк сум возел исто без проблем, на еден братучед му наместив едни ама беа многу јаки и го заебаваа малку полицијата демек магленки било, а не дрл, за возење навечер сметаа.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #1834 на: 15 Јуни 2017, 00:30:53 am »
Законот вели да возиш најмалку со соборени светла. Значи што сакаш реди, соборени мораш да пуштиш.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #1835 на: 16 Јуни 2017, 15:14:54 pm »
Денеска земав angel eyes за бмвто ..  Е сега ќе ја исклучам позицијата и на негово место ќе ги поврзам..

Сакам да прашам дали ќе трпи 2те адаптерчиња да ги поврзам на една (левата) позиција... Со цел за кога ќе го уклучам на паркинг и двата фарови да светат (нормално сељак до крај :D )

Неонски се и на нив пишува Input 12v Dc 50Hz, Output 900v 25Khz

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1836 на: 17 Јуни 2017, 20:09:28 pm »
Нема да те зеза бордот?

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #1837 на: 18 Јуни 2017, 21:24:30 pm »
Незнам.. испадна дека круговите се различни аа кај е39 се исти сите 4.. па ги вратив.. А евтино ги начекав 1000 денари некористени..

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1838 на: 19 Јуни 2017, 01:58:49 am »
И ја фарој начекав комплет за 3000 денари, ама за 2 год се направија ко варосани :)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1839 на: 07 Септември 2017, 10:45:55 am »
Повторно ми се роди желбата за Xenon-ки...ми сметаат жутиве светла ептен, џабе шо се Phillips супер екстра турбо уаjт вижн маркетинг булшит, к*р од офца, муда од биљбиљ.

Морам да најдам комплетче фарови и екипа ги монтираме, ако има некој инфо/искуство со ова нека пише слободно.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1840 на: 07 Септември 2017, 11:28:34 am »
Тешка борба е ретрофит на фабрички ксенони. Сензори за нивелација, фабрички баласти, други кабли до фаровите итн, итн... Евентуално комбинација на фабрички ксенон фарови, со други баласти, без сензори за нивелација...
Види овде као опции: https://www.retrofitlab.com/xenon-koplamp-database.html?#BMW

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1841 на: 07 Септември 2017, 11:36:09 am »
Не планирам да ги отварам, франкенштајнирам и слично, планирам комплет фабрички фарови со све у нив да ги монтирам место моите, нивелацијата си работи без проблем ако ги има и сензорите (2) за нивелација, проблем е само кодирањето, сега за сега само еден дечко од Струмица тврди дека може да ги венча со борд конфљукторот без error кодови, ама комплицирано ми е да идам до Струмица со фалични фарови/може да не светат ко шо треба и постои веројатноста дека нема да ги среди па пак без светла до Скопје.

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=28035

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1842 на: 07 Септември 2017, 11:38:49 am »
Ова ти треба ако сакаш да си додадеш проектори на фаровите:
https://www.theretrofitsource.com/

А форумот им е овој за да се информираш: https://www.hidplanet.com/forums/

Јас гледав пред некое време, мислам дека Dzo има нарачувано од тука. Проблем е само отварањето на фаровите, другото е релативно лесно.

П.С: А си пишал дека неќеш да правиш сам, епа тогаш барај епизодата со Wheeler Dealers so M5 кај што мењаше фарови Ед.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
HID и LED светла
« Одговори #1843 на: 08 Септември 2017, 01:46:53 am »
Најди си половни од тетово/косово/бг/велешта и свап. Некој денар од твоите ке вратиш и оем ке си бидеш.
Најпаметно.
Пс: за е90 во струга имавме шанса да ги зеаме комплет со сијалица и баласти за 200€.

Јас успешно имам сработено ретро и на голфот мој и на в211 и на е39 нон ксенони.
Има финти се решава лесно. Најчесто.
Јас на голфот кај мене дури џабе мењав боди си работеа и на старо за нон ксенон. Али јбг.

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1844 на: 09 Септември 2017, 12:58:19 pm »
Најди си половни од тетово/косово/бг/велешта и свап. Некој денар од твоите ке вратиш и оем ке си бидеш.
Најпаметно.
Пс: за е90 во струга имавме шанса да ги зеаме комплет со сијалица и баласти за 200€.

Јас успешно имам сработено ретро и на голфот мој и на в211 и на е39 нон ксенони.
Има финти се решава лесно. Најчесто.
Јас на голфот кај мене дури џабе мењав боди си работеа и на старо за нон ксенон. Али јбг.
Најдов на неколку места на старо, е сега пред да земам сакам да најдам човек/фирма кој што ќе ги монтира и кодира за да си работат ко што треба, ќе си платам нормално. Јас немам услови ни за монтажа ни за кодирање. Ако знаеш некој пиши.