Автор Тема: Skoda Felicia 1.3 lx  (Прочитано 13941 пати)

Отсутен tEoV

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 134
    • https://www.facebook.com/nteov
Одг: Skoda Felicia 1.3 lx
« Одговори #30 на: 19 Август 2013, 11:49:40 am »
pa za potrosuvacka nekade okolu 7 plin zavisi do voznata :D

Ова претпоставувам на отворено со 90 така ? Зашто , познати трошаџии се фелицииве , затоа си се тртнати на плин.
Иначе симпатично количе имаш, а ако е таа километража, тогаш имаш уште многу за врвење
uste koga ja zemavme imase plin so neja pa tatko mi ima pominatoa so 650 den plin nakaj 300 kilometri a za kilomatrazata koga ja zemavme imase imase 80 i nesto iljadi a sega ima 92 iljadi

Отсутен MaNDiL

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 356
« Одговори #31 на: 19 Август 2013, 12:43:45 pm »

Ова претпоставувам на отворено со 90 така ? Зашто , познати трошаџии се фелицииве , затоа си се тртнати на плин.
Иначе симпатично количе имаш, а ако е таа километража, тогаш имаш уште многу за врвење
uste koga ja zemavme imase plin so neja pa tatko mi ima pominatoa so 650 den plin nakaj 300 kilometri a za kilomatrazata koga ja zemavme imase imase 80 i nesto iljadi a sega ima 92 iljadi

Ако идеме по моментална цена на плинот според ова ти испаѓа 5.7 дека ти троши , што нема шанси. Е сега колку бил тогаш плинот не знам, плус треба да се види градска ли се возела или отворено.
Вака да не солиме памет. Измери ! Или со дотрошување или напунија цела помини 100 км и пак пуна. На иста бензиска нормално. Можеби сум грешка , ама фелиција ако потроши под 9 градска , тоа е неверојатно
Плус ич не знам фелициите дали воведоа дирекно вбризгување. Ако си со карбуратор ни 10 не те вадат
You can sleep in your car, but you can't race your house.

Отсутен tEoV

• Јуниор
  • **
« Одговори #32 на: 19 Август 2013, 12:49:29 pm »

Ако идеме по моментална цена на плинот според ова ти испаѓа 5.7 дека ти троши , што нема шанси. Е сега колку бил тогаш плинот не знам, плус треба да се види градска ли се возела или отворено.
Вака да не солиме памет. Измери ! Или со дотрошување или напунија цела помини 100 км и пак пуна. На иста бензиска нормално. Можеби сум грешка , ама фелиција ако потроши под 9 градска , тоа е неверојатно
Плус ич не знам фелициите дали воведоа дирекно вбризгување. Ако си со карбуратор ни 10 не те вадат
na taa kilometraza sto ja pomina togas plinot bese 35den kilo a skodata e 1.3 56ks

Отсутен MaNDiL

• Јуниор
  • **
« Одговори #33 на: 19 Август 2013, 12:55:41 pm »
6,1 добиваш потрошња. Мене ако ме прашуваш тоа е невозможно, освен ако не се вози на отворено со 70-80.
Али можеш да си измериш точно и да ме дематираш

Отсутен tEoV

• Јуниор
  • **
« Одговори #34 на: 19 Август 2013, 12:59:27 pm »
epa dokaj 80 kulturna vozna ako ne ja mavas da ja vozi normalno sekako deka nema mnogu drose a jas ti kazuvam so kako e pa ti sakas veruvaj seakas ne toa e tvoe :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13932
« Одговори #35 на: 19 Август 2013, 13:08:45 pm »
Јас имав две нови Фелиции...едната беше 1.3 LX (последна табличка во Скопје беше SK 194 CN) :)
Втората беше караван (редизајн) 1.6i GLX

Ниту едната ниту другата трошеа многу бензин ниту масло. Супер се имаа покажано. Кога ги купувавме ни викаа немојте трошеле бензин трошеле масло...ветер во магла...

Зборувам за нови од салон (Евро-кар)...

Отсутен MaNDiL

• Јуниор
  • **
« Одговори #36 на: 19 Август 2013, 13:10:34 pm »
Ај да не ти ја уништувам темата , последен пост

Ја пунтото и до 65 го возев па пак не го бутнав под 10.5. Јебига 1.8
Тоа е тоа ,некој мотори трошат . Јас колку што знам фелиција е со карбуратор и тие шкодини мотори трошат доста.
Еве сега му кажувам на колегата во канцеларија што е од Св.Николе и он вика дека се вози со човек со фелиција секој ден Скопје - Св.Николе и назад, отворена вожна. Тој му вика 8 или 8.5 од кој 90% отворена

Во секој случај можеш да измериш и потрошувачката да ја објавиш, па ќе правиме тогаш муабет

Поздрав

Отсутен tEoV

• Јуниор
  • **
« Одговори #37 на: 19 Август 2013, 14:03:42 pm »
Јас имав две нови Фелиции...едната беше 1.3 LX (последна табличка во Скопје беше SK 194 CN) :)
Втората беше караван (редизајн) 1.6i GLX

Ниту едната ниту другата трошеа многу бензин ниту масло. Супер се имаа покажано. Кога ги купувавме ни викаа немојте трошеле бензин трошеле масло...ветер во магла...

Зборувам за нови од салон (Евро-кар)...
@Carpathian Lord luge koj nemat skoda ne znaat so kako odi so potrosna i mojata e 1.3 lx

@MaNDiL eve koj e imal felicia znae so kako e so potrosna pozz

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
« Одговори #38 на: 19 Август 2013, 15:09:22 pm »
ТРОШИ 5!!!!

Добро наштелована Шкода (блокот е ист како на мојата, а и деклата не е нешто многу различна) троши малку со карбуратор!

Верувале или не верувале денес го потврдив тоа со ненормално ниската потрошња...

Колата беше без капка гориво сабајле... турив 7.3 литри и заминав за Битола (90-100км/ч , лесно возење)
Прилеп - Битола и назад + 5 километри в град... Да не ситничариме, барем 90 киломери (земајќи дека излегував обиколно од ПП).... кога се вратив во Прилеп тек в град ми светна сијаличето за мин 2.5л гориво (тогаш светнува)

просто : 7.3 - 2.5 л = 4.8

4.8л/90км = 5.333 / 100 км...

Така???

Само добро наштелована ,тој алуминиумски мотор што го имаш в кола е гром машина , страшно економична...
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен tEoV

• Јуниор
  • **
« Одговори #39 на: 19 Август 2013, 15:31:49 pm »
ТРОШИ 5!!!!

Добро наштелована Шкода (блокот е ист како на мојата, а и деклата не е нешто многу различна) троши малку со карбуратор!

Верувале или не верувале денес го потврдив тоа со ненормално ниската потрошња...

Колата беше без капка гориво сабајле... турив 7.3 литри и заминав за Битола (90-100км/ч , лесно возење)
Прилеп - Битола и назад + 5 километри в град... Да не ситничариме, барем 90 киломери (земајќи дека излегував обиколно од ПП).... кога се вратив во Прилеп тек в град ми светна сијаличето за мин 2.5л гориво (тогаш светнува)

просто : 7.3 - 2.5 л = 4.8

4.8л/90км = 5.333 / 100 км...

Така???

Само добро наштелована ,тој алуминиумски мотор што го имаш в кола е гром машина , страшно економична...
toa e toa ama ne nekoj ne i se veruva pozz

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #40 на: 19 Август 2013, 15:59:55 pm »
Кај мене Реното е 1.4 мотор со карбуратор,па како сакаш вози го повеќе од 7.5 не троши.Е сеа од него и неможиш да извадиш некои перформанси,ама па мора да го газиш за да се движиш горе долу колку другите. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен tEoV

• Јуниор
  • **
« Одговори #41 на: 19 Август 2013, 16:04:21 pm »
i kaj mene skodico mi e 1.3 lx 56ks :D

Отсутен seat ibiza

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 184
« Одговори #42 на: 19 Август 2013, 23:34:19 pm »
Убав шкодилак браво многу безгрижни километри.

Отсутен tEoV

• Јуниор
  • **
« Одговори #43 на: 19 Август 2013, 23:35:07 pm »
fala :)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #44 на: 22 Август 2013, 15:42:36 pm »
Убава фелиција,да те тера уште многу киломтери. :)