Погледни малце низ историјата ќе видиш дека сите големи возачи некогаш во својата кариера возеле за Ферари,значи не е само Шумахер туку на секој возач до ден денешен му претставува престиж да вози за Ферари бидејќи самото име е легенда и целата таа историја што ја има,не знам дали знаеш но Ферари има учествувано во сите трки на Ф1 од нејзиното почнување па се до денес (не сум фан на нив чисто информативно само страстен гледач)
[/quote]
Како не знам другар, све знам. Често се шалам и им го напоменувам на оние кои навиваат за било кој освен Ферари. Само ке им кажам дека Ферари е единствениот тим со единствена боја шасија мотор и име Ферари
Имено пред Шумахер да вози никој пред него како сега после него не зборел дека сонува за тимот од Маранело. Возеле големи имиња но не возеле исто многу шампиони. Последниот голем возач пред Шумахер кој Ферари го паметат е Прост.
Матеј другар све имам гледано за Сена, и филмот го гледав само што искочи 9 гига во кој 99% од исечоците и настаните ги знаев веке напамет и свесен сум ама баш за се, па можеби и знам многу работи за кои вие не сте ни чуле. Така да се ми е јасно. Сена не го гледав само, како што кажав фасциниран од неговиот пристап и психолошките гледишта, поистоветување со Бог и слично јас Сена го истражував. Прочитајте го мојот потпис само, тоа е добро познатата реченица на Сена која 101% сите од вас ја знаат. Имено дека Сена бил најдобар бил во еден поглед, што Сена со цело срце и цел свој живот го помина за да стане шампион во Ф1 и го даваше и невозможното! После првата победа во својот роден Бразил не можеше да изнајде сили да го заврши кругот до бокс да стигне од болки во рацете. Како и да е брзината на Сена никогаш не е доведена под знак прашалник а неговиот стил најагресивниот досега за што ја му клекнувам на колена! Додека Шумахер е најкомплетниот возач. Човек кој има моментално 43 години и сеуште има искри во себе за овој спорт. Вечен возач да го наречам. Неверојатно брз, стабилен, да извлече максимум од болидот кога е најпотребно, да притисне кога е потребно и секогаш со добар збор во својот табор. Како и да е убаво рече за Шумахер да отвориме друга тема, но нели нема ништо лошо да го коментираме Сена и споредуваме со остатокот од Ф1 вечните легенди. Ипак сакале или некеле рекордите на Шумахер говорат сами по себе. Иако Сена го гледам како идол и возач каков ја би сакал да бидам не како Шумахер. Сена допре таму каде титулите на Шумахер неможат, тоа е единствената разлика.