Автор Тема: Audi a4 2.7 TDI 254hp SPORT (multitronic)  (Прочитано 78722 пати)

Отсутен Kalimero Nema Pravda

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
  • Racing is state of mind
Одг: Audi a4 2.7 TDI 254hp SPORT (multitronic)
« Одговори #90 на: 22 Јуни 2011, 11:05:47 am »
бре бре вие ептен се разбирате бе нишо прв собир и да ме поднаучите нешто :D
Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life, I have been doing it all my life and it stands out above everything else.
Ayrton Senna

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #91 на: 22 Јуни 2011, 11:05:50 am »
eeej, se pretera so konjive. Jas se predomisluvam, kolava ima 257ks, mora da ima ramnoteza na forumov.

Druze, nasnimi videa da vidime kako odi zverov! Imas tema za zabrzuvanja i meguzabrzuvanja...

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #92 на: 22 Јуни 2011, 11:06:37 am »
Да не излезе Audi- во со мотор 3.3 TDi од А8- ца од крај на '90- ти ? ;D ;D ;D ;D

• Јуниор
  • **
« Одговори #93 на: 22 Јуни 2011, 11:09:03 am »
eeej, se pretera so konjive. Jas se predomisluvam, kolava ima 257ks, mora da ima ramnoteza na forumov.

Druze, nasnimi videa da vidime kako odi zverov! Imas tema za zabrzuvanja i meguzabrzuvanja...

се претерало :) првиот пат кога ке одам со стариот на пат што ке ми биде и прв воопшто ке сликам и ке ви пратам да видите сите дека како што кажаа според спецификации максимална 220 ја поминува и дека од 190кс 240 ја поминува и дека максимална досега е возена 255-60км на час.
Има некој кој се движел низ Влае ?
« Последно менување: 22 Јуни 2011, 11:11:35 am duX »
Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life, I have been doing it all my life and it stands out above everything else.
Ayrton Senna

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #94 на: 22 Јуни 2011, 11:36:42 am »

се претерало :) првиот пат кога ке одам со стариот на пат што ке ми биде и прв воопшто ке сликам и ке ви пратам да видите сите дека како што кажаа според спецификации максимална 220 ја поминува и дека од 190кс 240 ја поминува и дека максимална досега е возена 255-60км на час.
Има некој кој се движел низ Влае ?
Повеќето тука имаме коли, ако треба специјално ќе се оди до Влае. Не е проблем... :) Десно после Влајко, или лево?

• Јуниор
  • **
« Одговори #95 на: 22 Јуни 2011, 11:38:54 am »
хехех не , него отприлика знаеш колкаво е растојанието од семафорите кај влајко до обединети нации мостот. Од - до развива 120-130, а слободно да го видите немам ништо против па може и едно кафенце да затераме или пиво ракија со салатиче xD
Ayrton Senna

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #96 на: 22 Јуни 2011, 11:52:50 am »
@Dux :)
         Другар и сам рече дека многу не се разбираш од коли и механики....Луѓево овде се сомневаат,не затоа што сакаат инат да тераат безвеза,туку затоа што разбираат малце повеќе од тебе во автомобили.....и нивните сомневања имаат основа,додека твоите тврдења никаде по интернетов немаат основа.....   А тоа дека прашуваат дали сакаш колата да има ознаки или не,ПРАШУВААТ 100% !!! (пред некое време бевме застапници за една компанија во Струмица)
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #97 на: 22 Јуни 2011, 11:59:20 am »
П.С.  Чисто за информација неможе во документите од царина да пишува една јачина,а после во нашата сообракајна да ти напишат друга....
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #98 на: 22 Јуни 2011, 12:01:11 pm »
....и тоа што нема ознака 2.7ТДИ на багажот,тоа не значи дека е нешто посебно во врска со колата ;)

Апсолутно и не алаудирам на ништо со тоа. Само поентата ми беше дека, ознаките ги нема пошто и не 2.7 него и појако е, иако моторот е 2.7
Инаку не знам, ах леле немогуча мисија навистина, како да е толку невозможно јас незнам, кога може едно јапанско количе да има 500 коња кое фабричко е не повеке од 150 како неможе германски гигант да направи кола од 254 коња?! Нон-сенс. Немора да се докажуваме, секој си има право на свое мислење. Досега максимално што е возено е 250-60 а некој нека каже слободно и 100 коња дека има.

пс. Од Скопје во 5:30 тргнато во Белград пристигнато на автобуска во 8:30 :)

го земавме во октомври месец а досега има поминато 87.000км , ако со Пежото за 4 години се поминаа 260.000км ова мислам ке ја бутне и таа бројка :D па ке очекувам наредно количе
пријателе,никој не рече дека Ауди неможи да направи кола со 250,300 или 500 коњи,туку муабетот е баш за твоето Ауди кое што велиш дека е 2.7 ТДИ со 254 коњи,кои фабрички ги нема...е сега ако има некои дополнителни модификации тоа е друг муабет али,ако колата тие од салон,значи дека тие 190коњи....тоа што има спорт пакет опрема нема врска со коњажата туку со естетски дрангулии.....тоа Ауди,немора да ни докажуваш дека е брзо,знаеме дека е брзо,но ти направи забуна со коњажата,а ние сакаме да се разбериме....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #99 на: 22 Јуни 2011, 12:03:30 pm »
Па дека може било кој да стави тоа чисто сумњам логички поагам од тоа кога ја би имал своја серија на коли, би ги произведувал и слично, рецимо Мерцедес е мој ја го прозиведувам за цел свет, и некој некаде да сака да стави ознаки на најјакото мерџо притоа да вози основна верзија ке си го прашам дали ке му дозволам. Тоа говори и за квалитетот на колата нели ? Дека некој ке дозволи такво манипулирање чисто сумњам. Но не го отфрлам фактот дека има тон коли, повекето од север кои имаат ознаки на не знам некој спорт прототип модел а уствари не иде ни 100ка, ознаки кои самите ги ставале и бушеле. Имено кажав и погоре дека на ништо не алаудирам со тоа само дека и мене ми е чудно зашто да ги нема, не би сакал да имаш 2.7 TDI позади ? Дали 5 има такви во Скопјево, све се 2.0 или некое кватро,повекето а5. Зашто да ги тргаш иако знам дека стариот нема побарано да се тргаат тие ствари пошто и самиот не е свесен за таа опција :D
Или ете ако било така и никој досега да не го видеше ке ставев позади ознака од кватро и сите ке веруваа дека е кватро :D
пријателе,кога купуваш нова кола те прашуваат дали да ти ги стават ознаките за моделот кој го купуваш,односно,ако купуваш БМВ 320Д,те прашуваат дали сакаш тие ознаки да ти седат а не назад да пишува М3...колку и да посакува некој да пишува М3,ке треба или да си плати и да си купи М3,или да си доплати да си земи БМВ 320 Д со М3 пакет (естетска) опрема
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #100 на: 22 Јуни 2011, 12:07:10 pm »
Имаше една Honda Civic 1.5 без VTEC, идеше 220 со 5 души у четврта  ;D ;D ;D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #101 на: 22 Јуни 2011, 12:08:57 pm »
Па дека може било кој да стави тоа чисто сумњам логички поагам од тоа кога ја би имал своја серија на коли, би ги произведувал и слично, рецимо Мерцедес е мој ја го прозиведувам за цел свет, и некој некаде да сака да стави ознаки на најјакото мерџо притоа да вози основна верзија ке си го прашам дали ке му дозволам. Тоа говори и за квалитетот на колата нели ? Дека некој ке дозволи такво манипулирање чисто сумњам. Но не го отфрлам фактот дека има тон коли, повекето од север кои имаат ознаки на не знам некој спорт прототип модел а уствари не иде ни 100ка, ознаки кои самите ги ставале и бушеле. Имено кажав и погоре дека на ништо не алаудирам со тоа само дека и мене ми е чудно зашто да ги нема, не би сакал да имаш 2.7 TDI позади ? Дали 5 има такви во Скопјево, све се 2.0 или некое кватро,повекето а5. Зашто да ги тргаш иако знам дека стариот нема побарано да се тргаат тие ствари пошто и самиот не е свесен за таа опција :D
Или ете ако било така и никој досега да не го видеше ке ставев позади ознака од кватро и сите ке веруваа дека е кватро :D
пријателе,кога купуваш нова кола те прашуваат дали да ти ги стават ознаките за моделот кој го купуваш,односно,ако купуваш БМВ 320Д,те прашуваат дали сакаш тие ознаки да ти седат а не назад да пишува М3...колку и да посакува некој да пишува М3,ке треба или да си плати и да си купи М3,или да си доплати да си земи БМВ 320 Д со М3 пакет (естетска) опрема
Има и М3 пакет и М3 look пакет кој е поефтин и се грижи само за изгледот. Вреди секој денар според мене... А можеш да земеш и 316д да изгледа како М3, супер си е моторчето.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #102 на: 22 Јуни 2011, 12:30:32 pm »
Malce go zatupevte...
Abe neli postoese eden mnogu pointeresen nacin da se vidi dali audivo e 190 KS ili 256 KS?  ;) ;) ;)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #103 на: 22 Јуни 2011, 12:33:05 pm »
Дали тоа јас гледам трка во иднина? Макар кратка? Летечи старт можеби!? ;D

• Јуниор
  • **
« Одговори #104 на: 22 Јуни 2011, 12:42:04 pm »
П.С.  Чисто за информација неможе во документите од царина да пишува една јачина,а после во нашата сообракајна да ти напишат друга....

Може, со врски :D

Цитат
Е тоа е друго веке :D

....и тоа што нема ознака 2.7ТДИ на багажот,тоа не значи дека е нешто посебно во врска со колата ;)

се слагам ...

Цитат
пријателе,никој не рече дека Ауди неможи да направи кола со 250,300 или 500 коњи,туку муабетот е баш за твоето Ауди кое што велиш дека е 2.7 ТДИ со 254 коњи,кои фабрички ги нема...е сега ако има некои дополнителни модификации тоа е друг муабет али,ако колата тие од салон,значи дека тие 190коњи....тоа што има спорт пакет опрема нема врска со коњажата туку со естетски дрангулии.....тоа Ауди,немора да ни докажуваш дека е брзо,знаеме дека е брзо,но ти направи забуна со коњажата,а ние сакаме да се разбериме....

Он го нарача од германија со таква коњажа, дали е такво фабричко производство дали они дополнително го средиле таму, он го нарача со таа коњажа да биде, такво беше со најслонски кеси на седиштата сеуште. Веке 1 месец како беше царинето тоа стоеше во порше салонот па на сервис некаков. Бев и да го видам тогаш првпат, кренато 1м од земја на дигалка над канал и се работеше нешто, кога прашав кога ке биде готово и што точно прават они ми рекоа дека прават мало оптимизирање, тогаш и првпат влегов во него( не го возев уште беше 1 feet of the ground ). Што точно е правено не знам.  
Дали тоа јас гледам трка во иднина? Макар кратка? Летечи старт можеби!? ;D
Зашто да не! Само ако напраам беља ке треба да спијам после кај некој од вас :D
« Последно менување: 22 Јуни 2011, 12:46:47 pm duX »
Ayrton Senna