Автор Тема: Opel Astra G - C20LET inside  (Прочитано 33071 пати)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
Одг: Opel Astra G - C20LET inside
« Одговори #30 на: 13 Октомври 2012, 01:57:36 am »
Само напред гугл и компани, сигурно ке биде и подобра од тоа што била порано, не се сомневам во вас ;)

п.с. кога ке ја прајме и мојата вака ? :P

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #31 на: 13 Октомври 2012, 02:08:32 am »
c20 let mislam deka ima 204 konji nepipnat...e sea sto ide dalje so cip...i menuvanje dizni turbini usisi grani...ima stage 1-....  ;D ;)

Отсутен Untak

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 305
  • sLowRider
« Одговори #32 на: 13 Октомври 2012, 11:48:37 am »
Леле леле, ќе може и крила на астрава пошо ќе лета.. :D

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #33 на: 13 Октомври 2012, 13:17:37 pm »
Ова е онаа бордо што беше?

Кон што целиш на изглед и колку сила вади моментално?
Izgledot ke pretrpi mnogu mali preprvaki, potocno kazano ke ima mnogu popravki i nema da ima potreba od nesto novo, bidejki kolata i onaka si e top, mislam deka nesto poveke ke bide preterizam veke. Plus i eden od klucnite faktori koi me nateraa da ja zemam, e toa sto veke kolata bese da receme spremna i imav nekakva osnova, znaci na kolata gi imase osnovnite raboti koi bi gi napravil koga bi spremal kola od nula, prvenstveno ima custom body kit i shaved doors(otstraneti kvaki i popolneti lajsni) koi mi bile odsekogas zelba za koja pri nejzino ostvaruvanje se gubat mnogu nervi :D i moram da priznaam deka majstorot sto gi obavil limarskite raboti na kolava e stvarno majstor i mnogu mi se dopagja kako e seto toa napraveno. E sega od elektrikata nisto ne raboti, ali toa ne mi pretstavuva nikakov problem i taka veke mislam deka pola go otstraniv...

Motorot e u princip estock C20LET so zgolemen pritisok na ulje , namalena kompresija, e sea glavata e malce cepnata ali ke vidime sto ke dopridonese taa zaedno so zgolemeniot protok na vozduh niz noviot malce* pogolemiot interkuler od fabrickiot, so edna recenica moze da se kaze deka se otstraneti site mani na motorceto po iskustvoto na drugarcinjata GOCEBRZI i JAN TURBO :) pozdrav do niv...
Turbinata e KKK16 osvezena da ne recam reparirana koja za prvo vreme ke si bide top dodeka da legne sve na brasnoto, a ponataka ke vidime . Za snagata nemozam da zboram bidejki motorot edvaj da ima 100 km pominato, i ne go imam izmaltretirano  >:(, u princip cekam sve da se sredi da pocnam da ja vozam asalno i da go oslobodam boost4eto  8)...

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #34 на: 13 Октомври 2012, 14:48:55 pm »
Со среќа нека е google и добредојде у опелаши :D Стварно ми се свиѓа количево, а уште поише ми праи мерак тоа што си го одбрал баш тоа што си го посакувал и што те прави тебе лично среќен! Ич не сумљам дека нема да го (до)средиш до крај како треба ;) Честитки уште еднаш и многу безгрижни километри !!!

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #35 на: 13 Октомври 2012, 14:49:33 pm »
Веруваме Гого, во твојте квалитети :)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #36 на: 13 Октомври 2012, 15:17:36 pm »
Со среќа да си ја возиш,ептен е убава нема што.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #37 на: 13 Октомври 2012, 16:00:02 pm »
Со среќа Гугл, едно клипче во друга боја. :P

Отсутен google

• Редовен
« Одговори #38 на: 13 Октомври 2012, 17:01:17 pm »
fala vi mnogu decki, spomnav i prethodno deka posakuvam i vas da vi se ispolni sekoja zamisla...

Iako gi obozavam japonskite vozila, sepak morav da se odlucam za germanski turbash pokonkretno od programata na opel, ednostavno kazano od potrebata za delovi koi se popristapni od delovite za japonskite vozila...normalno deka i sredstvata tuka igraat uloga vo ovoj period, pa ponataka se nadevam deka ke uspeam i ke imam sredstva da spremam japonce with turbo inside :D...

ps. da tokmu toa e astriceto ;) ... i koga veke e tuka videoto, moram da priznaam deka i prethodnata boja i bese premnogu dobra :)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #39 на: 13 Октомври 2012, 17:08:01 pm »
Гоогле кога ја зема астрава?и стави уште некое сликиче не биди скржав. ;D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #40 на: 13 Октомври 2012, 17:10:43 pm »
Уште еден интересен проект на форумов, ако може така да се каже. Со среќа нека е и што побрзо да ја видиме на улица у пун сјај.

Отсутен google

• Редовен
« Одговори #41 на: 13 Октомври 2012, 17:11:25 pm »
na 14 mart 2012, a sliki ke stavam po red kako se odvivase rabotata...

Уште еден интересен проект на форумов, ако може така да се каже. Со среќа нека е и што побрзо да ја видиме на улица у пун сјај.
nekako vremeto veke ne mi se svigja za obavuvanje limaro farbarski raboti, inace koliceto e vo vozna sostojba  :-\

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
« Одговори #42 на: 13 Октомври 2012, 17:13:10 pm »
Оваа е одлична боја...Не си играј со црвена...
Башка и не се познава кога е испрљана...
Јас имам предлог еден ако го прифатиш...Се зависи од твојот вкус...
Всушност еднаш поразговаравме на веро малку да ја шарнеш, ама не со јапански букви , него со старо германски и со некој симболи...
Само пред да лепиш нешто, или ако имаш идеја немој да ја направиш шутка фест...Посто ми те влече вкусот натака...Те глеам у задње време :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен google

• Редовен
« Одговори #43 на: 13 Октомври 2012, 17:14:53 pm »
abe fashist, ke ti ...

ne rekov so japanski bukvi, nego rekov so nekoja interesna grafika, toa sto ti go pokazav na hondata na drugarmi koj ima samuraj so nekoj natpisi na japonski bese samo primer, ali ne bukvalno.

Ama cisto sumnjam deka nesto ke napraam, bidejki pocnmam mnogu da mi se dopagja vaka clean ... samo mi e zal sto ne se potrudiv dodeka imav sansa da napraam clean tunning pod hauba.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #44 на: 13 Октомври 2012, 17:17:00 pm »
ps. da tokmu toa e astriceto ;) ... i koga veke e tuka videoto, moram da priznaam deka i prethodnata boja i bese premnogu dobra :)

Нено си ја праеше за мерак, после тоа мислам дека отиде кај бездушници што само ја префарбаа и и ја вадеа маста. Конечно сега е повторно во прави раце! Само напред Гугле!

Всушност еднаш поразговаравме на веро малку да ја шарнеш, ама не со јапански букви , него со старо германски и со некој симболи...

Може едно вакво на хауба да и акнеш

;D ;D ;D