Автор Тема: IBIZA 1.4 6J 16V STYLE  (Прочитано 51915 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: IBIZA 1.4 6J 16V STYLE
« Одговори #210 на: 22 Јули 2012, 19:32:56 pm »
Па нели (ќе) имаш некој близок? Ако ја осигураш у друга компанија мислиш дека проверуваат? За нова кола немаш попуст, иако со старата си немал никаков удес претходно ... Тогаш за каква автоодговорност збориме? Мислам дека тоа им се само штосеви на осигурителните куќи. Проверуваат ли колкаво возачко искуство имаш? Ако удриш некого и си крив, го губиш попустот - глупости! Зборам за оваа држава кај што копираат само тоа што им одговара, иначе надвор имаш разни видови осигурања и функционираат перфектно, ама таму неможеш да најдеш некој близок да ти среди со европски записник. Како и да е, записникот сам го пополнуваш и го потпишуваат двете страни, а пак судот на крај одлучува кој е крив. Која корист има тогаш тој што намерно би прифатил да биде крив (договорен со другарот, нели), кога ете ќе го изгуби попустот и ќе попие казна :) btw има каско осигурања за незнам, 5-6 евра кои покриваат штети до 200 евра мислам дека беше. Не е ли тогаш боље човек вака дополнително да се осигура, наместо после да му мисли што далавера да направи за да си ја покрие штетата, при тоа нанесувајќи штета и непријатност на трето лице и што е најлошо - пријател ? ;)

ЕДИТ: Извините за ОТ, мислев рекла казала е темата, пошто се забега :) Може Симо слободно да пребаци ;)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8960
« Одговори #211 на: 22 Јули 2012, 20:20:12 pm »
Djidji kolku sto znam jas so Evropski koga ke se potpiseme veke nema so sudot da otkriva koj e kriv bidejki nekoj veke priznava krivica. Ako ne priznava nikoj nemoze evropski.
Isto i kazna ne plaka nikoj nego krivecot go gubi ona namaluvanje sto mu sleduva sekoja godina ako imas cisto dosie, i toa vo sekoj slucaj e pomalce od 250 evra za eden retrovizor

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #212 на: 22 Јули 2012, 20:26:10 pm »
Нема (не)признавање на вина со европскиот, дури и да признае некој (а нема таква графа) - повторно се оди на суд, проверено, еве Banzai нека каже.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #213 на: 22 Јули 2012, 20:34:31 pm »
Не се оди на суд, овластени лица од компанијата ќе ја проценат штетата, и ако не се согласуваш со понуденото, тогаш се оди на суд. Ова е мала штета така да, ако се направи европски и некој признае вина, со приложена фактура од сервисот каде ќе се прави колата, се ќе си покрие осигурителната компанија, а ако не се приложи фактура, ќе ти дадат онолку пари колку што тие ќе проценат.
Поздрав

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #214 на: 22 Јули 2012, 20:46:12 pm »
Добро кога е така. Ете коа имаме компетентни луѓе на форумов одма ќе ни се разјасни :) Фала Калимеро ;)
ЕДИТ
Забуната кај мене дојде пошто тројца мои пријатели беа на суд и покрај европскиот записник. Незнам кому треба да се признае вината, инаку осигурителните компании беа различни - која ќе ја проценува штетата, незнам. Мала штета се вика, а дефиниција за мала нема - може да биде и 10000 евра, само колата да е во возна состојба и да нема повредени. Не е ли најдобро твојот осигурителен агент да дојде на лице место, или нормално некој негов колега од областа кај што се десил удесот? Не може обичен возач да направи увид и утврди вина ... ОК, така е како што е, било тоа логично (за мене) или не !

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #215 на: 22 Јули 2012, 21:18:35 pm »
до пред некое време се правеа тие работи сега јок јас пробаф така да напрам кај што ми ја фатија на паркинг наместифме се напраифме траги од гуми кај шо вртел кај што е поместена колата боја напрајфме на 2 те места на асфалто изронафме боја ама џабана само ке ти речат сакаш да напрајш записник, на другоместо ти е фатена и ке напраат после полициски записник и ке ти речат ако најдиме нешто ке ви јавиме! така да само ке се малтретираш! најефтино мислам дека ке поминиш ако појдиш до кај браќата во тетове ке најдеш сигурно или да ти дадам број од еден тип што ке ти набави сигурно, од битола е ама ке ти го прати! мене во сеат ми бараја 300евра за флејт а типов ми го набави истото нормално половно за 40 евра така да мислам дека ке ти се исплати ! ако сакаш број пишими пп ке ти го пратам :D

Отсутен bu11yboy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 812
« Одговори #216 на: 23 Јули 2012, 02:43:11 am »
xaaxaxa jbg literaturata slabo :p

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 941
« Одговори #217 на: 28 Јули 2012, 00:03:48 am »
kalimero kaza se tocno. ne se odi na sud tuku imaat odbor koj procenuva dali ke plati ili ne i ti davaat garantno pismo so koe ke si ja zemes kolata od servis.. ali poso ima trista zaebancii zborev so tatko mi rece ke sredime nesto koga ke se vratam u skopje.. koga ke zavrsam rabota ke vi pisam ali poso mnogu si ja cuvam kolata najverojatno ke ideme na varijanta nov.. pozdrav i fala na grizite i mislenjata :D

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
« Одговори #218 на: 28 Јули 2012, 12:12:09 pm »
Konecno si ja najdov!! 1/43

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
« Одговори #219 на: 21 Август 2012, 14:42:08 pm »
Прееска се подновив со Black & Decker wap.. го пробав одма и сум многу задоволен!! Поздрав :D

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3464
« Одговори #220 на: 21 Август 2012, 14:45:00 pm »
Со среќа да си переш! Колку бари е? И колку пари?

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
Одг: Re: IBIZA 1.4 6J 16V STYLE
« Одговори #221 на: 21 Август 2012, 14:46:45 pm »
Bari neznam a pari 5500

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #222 на: 21 Август 2012, 14:52:50 pm »
Не е скапо вапчето, да си го утепаш од користење, па да го пробаме некој ден :D :D :D
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
« Одговори #223 на: 21 Август 2012, 14:56:13 pm »
со среќа вапот да си се изнапереш . а количката кај ја најјде црна нигде неможам да најдам ?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #224 на: 21 Август 2012, 14:57:49 pm »
Аууууу џабе! Ова треба да се проба.