Автор Тема: Совет за Х1 сијалички  (Прочитано 4112 пати)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Совет за Х1 сијалички
« на: 27 Февруари 2012, 19:10:08 pm »
Пред некое време ставив ксенон на фаровите и сега многу ми двои од магленката. Дајде совет за квалитетна сијалица што ќе свети отприлика како 6000к ксенон.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Одг: Совет за Х1 сијалички
« Одговори #1 на: 27 Февруари 2012, 19:25:11 pm »
4500К имаш во карнер 470 денари пар Х1. Јапански. Јас имам такви. Има и 100W.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #2 на: 27 Февруари 2012, 19:31:29 pm »
Да не прави проблем 100W на инсталацијата?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3 на: 27 Февруари 2012, 19:32:24 pm »
Има и 55W, јас имам 55. Провери си. Само рачунај и 55 и 100w не се 6000к, туку побели 4500к.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #4 на: 27 Февруари 2012, 19:40:04 pm »
па подобро 4500 отколку овие сега што ги имам, да видам некој друг нешто да не предложи зашто вака многу лошо изгледа :(

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #5 на: 27 Февруари 2012, 19:55:01 pm »
И јас ставив од овие што ги препорачува Дени,далеку се од ксенонот ама се далеку побели од фабричките.Иначе никогаш нема да најдеш сијалица што е многу блиску до ксенонот,сите обични сијалици се како свеќи споредувајки ги со ксенонот.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #6 на: 27 Февруари 2012, 19:59:28 pm »
Нема некој начин да се офарбаат, има гледам во ѓорче едни плави демек ксенон, не ми треба да се јаки само да се приближно бели :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7 на: 27 Февруари 2012, 19:59:39 pm »
Свеќи е правиот збор! Многу точно Бушав.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #8 на: 27 Февруари 2012, 22:29:28 pm »
Нема некој начин да се офарбаат, има гледам во ѓорче едни плави демек ксенон, не ми треба да се јаки само да се приближно бели :)

Немој само од тие ефтините кинеските.Купив од Ѓорче наводно Филипс и тоа ги платив како прав Филипс,мислам дека беа 1000ка и после 15минутно светење сијалиците буквално пукнаа во фарот и се направија сол па морав да ги вадам фаровите за да ги исчистам.

Доколку купуваш некоја проверена марка купувај од проверени продавници иако веќе нигде,никој неможе да ти гарантира дека не се кинески.Ако купиш од тие ефтините не практикувај долго да ги користиш и така нема некој ефект долгото светло покрај ксенонот.Користи ги само за бленд и ништо повеќе,тоа е мојот совет,не е пријатно да вадиш фарови а покрај другото може и трајно да го оштетат фарот.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #9 на: 28 Февруари 2012, 02:32:57 am »
Не ме разбра :) јас имам би ксенон во фаровите не ми е тоа проблем, проблем е кога ќе ги уклучам магленките светат жолто и не ми прави мерак воопште така затоа прашував, иначе експериментирав дома со една халогенка ја боев со епсон боја за инк џет штампач ама некако не иде :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #10 на: 28 Февруари 2012, 09:11:49 am »
Ќе ти прегори ако има боја на неа. За магленките стави си ксенон и тоа 55W. Јас тоа го направив тазе. - и пак би го направил.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #11 на: 28 Февруари 2012, 11:59:26 am »
Здравје Дени сеа некако слабо со пари се стои иначе ич не размислувам за тоа

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #12 на: 28 Февруари 2012, 20:12:53 pm »
Да не отварам нова тема, мене ми требаат H11 исто бели да се, а ксенон не ми се става, па Дени каде би можело да се најдат? :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #13 на: 28 Февруари 2012, 22:37:29 pm »
Исто читај Кармакс има за 470 денари мислам. Е сега дали има Х11 баш, незнам. Ама може да проверам, а најпаметно да им се јавиш. Еден позив не смета... :)

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #14 на: 28 Февруари 2012, 23:01:37 pm »
H11 немаат во кармакс, а на сајтот на осрам имаат cool blue ама ги нема кај нас па мислев да не знаеш некаде на друго место да не има.