Автор Тема: Opel и неговите модели  (Прочитано 783825 пати)

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Одг: Opel и неговите модели
« Одговори #3915 на: 17 Февруари 2018, 21:17:38 pm »
Не те разбрав ова со лагеров? А ти мене ќе ми одовориш или ќе го вртиш муабетот наоколу. Форумов е за коли и те прашувам јавно да споделиш твое исксуство пошто возиш голф нели одма се пофали за пластиките и толку :)
Јас сум роден во Голф ако те интересира. Не се плашам од ништо, па и да напишам тоа што си ме прашал, а не сум приметил, ми немало голема важност, ама кога веќе инсистираш....

Новиов Голф го имам мслку време за да ти дадам одговор базиран на искуство. На прв поглед и возењето му е исто како и било која друга кола од компакт класа. Звучната изолација на моторот веројатно не е ништо посебно, бидејќи имоторот е бензинец па у принцип е тивок. На отворено не сум го возел до сега. По дупки ми е ист како и меганот од 2006-та, ја возам истата рута, ми нема никаква забележлива разлика.

И сега што? Ќе речеш дека не сум во право пошто Голф мора да ги поседува сите суперлативи? И пак ќе повториш дека се плашам да кажам?
Хаха абе момче младо, кога ќе разбереш дека ич, ама ИЧ не ме боли скротумот што имаш да искоментираш? Имам многу побитни работи во животот одошто да се обидувам да те убедувам. На крајот на краиштата можам да те излажам дека сите суперлативи се на страната на голф, за да го задоволам твоето его и она на останативе измамени од ФВ и да си бркам работа. Тоа дека Опел денес, како и порано е сосем конкурентен со семоќниот, па и пепел го прави во одредени сценарија, ми нема некое големо значење во животов, така да нема да трошам енергија ништо да докажувам. Ете некој таму тестирал, докажал и тоа е тоа. Fine with me. Тоа што ти мислиш е твој проблем, не ти се мешам тука.

Sent from my Lenovo TB-8703F using Tapatalk

Никој не спомна дека има некоја голема разлика од голф 7 и астра к (барем не јас) освен дека астра уште се нуди (кај нас) со 1.4 КОСИЛИЦА и со ниеден друг бензинец. А дека муабетот ти е хејтерски према голф, тоа е факт чим успеваш да ги ставиш на рамнитште со Меган од 2006. ПОЛОША кола од таа класа во животов немам возено. Колата е на класа на спарк, дачија соленза, фиат линеа... КАТАСТРОФА.
Муабетот со меганот си реков ај ќе си ќутам ама еве гледам ти си коментирал :) значи меганот мој од 2005 го имав од 85.000км се до 220.000км и кога читам моментот дека му бил ист со нов голф (а за воља на вистина нека биде и нова астра/фокус/и30 итн) е комичен. Провиден стана веднаш.

Дај бе не си давај преголемо значење,

Па i was minding my own business, ти запна пиши па пиши, ко да е битно што јас ќе пишам, па сум се плашел, па и господин ме нарече...
Дај не ми предавај толку големо значење да го е*ам и така уживам голема популарност, многу арно не е на арно. :)
minding my own business одговор за легитимно поставено прашање да споделиш искуство на автомобилски форум за автомобил е како да ти речам....просто!

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #3916 на: 17 Февруари 2018, 21:18:43 pm »
Еден круг со Калибрата и караванот ќе го фрлиш у Вардар...;D

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #3917 на: 17 Февруари 2018, 21:22:09 pm »
Ако има место да ставам количка за бебе и седиште одма!

edit: @velestrumf немит корозија.  http://www.autobild.de/artikel/opel-astra-dauertest-3495266.html

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #3918 на: 17 Февруари 2018, 21:23:25 pm »
Како не...јас сум фамилијарен човек...
Башка дупло поголем гепек.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #3919 на: 17 Февруари 2018, 21:51:11 pm »
Пред 8 години од Словенија ја увезов Астрата,до ден денес нема точка корозија,освен под пластичните прагови ако има,19 години години стара кола,јас сум презадоволен од секоја видна точка,матреали,изглед,издржливост,стабилност,да би јас зимал кола повторно би одел на Опел.

Sent from my E5603 using Tapatalk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3920 на: 17 Февруари 2018, 21:55:32 pm »
Не те разбрав ова со лагеров? А ти мене ќе ми одовориш или ќе го вртиш муабетот наоколу. Форумов е за коли и те прашувам јавно да споделиш твое исксуство пошто возиш голф нели одма се пофали за пластиките и толку :)
Јас сум роден во Голф ако те интересира. Не се плашам од ништо, па и да напишам тоа што си ме прашал, а не сум приметил, ми немало голема важност, ама кога веќе инсистираш....

Новиов Голф го имам мслку време за да ти дадам одговор базиран на искуство. На прв поглед и возењето му е исто како и било која друга кола од компакт класа. Звучната изолација на моторот веројатно не е ништо посебно, бидејќи имоторот е бензинец па у принцип е тивок. На отворено не сум го возел до сега. По дупки ми е ист како и меганот од 2006-та, ја возам истата рута, ми нема никаква забележлива разлика.

И сега што? Ќе речеш дека не сум во право пошто Голф мора да ги поседува сите суперлативи? И пак ќе повториш дека се плашам да кажам?
Хаха абе момче младо, кога ќе разбереш дека ич, ама ИЧ не ме боли скротумот што имаш да искоментираш? Имам многу побитни работи во животот одошто да се обидувам да те убедувам. На крајот на краиштата можам да те излажам дека сите суперлативи се на страната на голф, за да го задоволам твоето его и она на останативе измамени од ФВ и да си бркам работа. Тоа дека Опел денес, како и порано е сосем конкурентен со семоќниот, па и пепел го прави во одредени сценарија, ми нема некое големо значење во животов, така да нема да трошам енергија ништо да докажувам. Ете некој таму тестирал, докажал и тоа е тоа. Fine with me. Тоа што ти мислиш е твој проблем, не ти се мешам тука.

Sent from my Lenovo TB-8703F using Tapatalk

Никој не спомна дека има некоја голема разлика од голф 7 и астра к (барем не јас) освен дека астра уште се нуди (кај нас) со 1.4 КОСИЛИЦА и со ниеден друг бензинец. А дека муабетот ти е хејтерски према голф, тоа е факт чим успеваш да ги ставиш на рамнитште со Меган од 2006. ПОЛОША кола од таа класа во животов немам возено. Колата е на класа на спарк, дачија соленза, фиат линеа... КАТАСТРОФА.
Муабетот со меганот си реков ај ќе си ќутам ама еве гледам ти си коментирал :) значи меганот мој од 2005 го имав од 85.000км се до 220.000км и кога читам моментот дека му бил ист со нов голф (а за воља на вистина нека биде и нова астра/фокус/и30 итн) е комичен. Провиден стана веднаш.

Дај бе не си давај преголемо значење,

Па i was minding my own business, ти запна пиши па пиши, ко да е битно што јас ќе пишам, па сум се плашел, па и господин ме нарече...
Дај не ми предавај толку големо значење да го е*ам и така уживам голема популарност, многу арно не е на арно. :)
minding my own business одговор за легитимно поставено прашање да споделиш искуство на автомобилски форум за автомобил е како да ти речам....просто!

И кој е сега хејтер а?

Абе дечки бе...

Пред 8 години од Словенија ја увезов Астрата,до ден денес нема точка корозија,освен под пластичните прагови ако има,19 години години стара кола,јас сум презадоволен од секоја видна точка,матреали,изглед,издржливост,стабилност,да би јас зимал кола повторно би одел на Опел.

Чек сеа ќе ти кажат дека си прост, као Опел не постои веќе :D

ПОЛОША кола од таа класа во животов немам возено.

Немаш могу искуство ниту па си возел коли, тоа е очигледно  ;D

Колата е на класа на спарк, дачија соленза, фиат линеа... КАТАСТРОФА.

« Последно менување: 17 Февруари 2018, 22:01:01 pm Tischläufer »

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #3921 на: 17 Февруари 2018, 22:25:10 pm »
Sepak golfot ne go drzi tronot na najskup u klasata...

So gore dole ista oprema...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #3922 на: 17 Февруари 2018, 22:26:59 pm »
Голфот може да сања за иста опрема како Астрата. Можеби во следниот модел.

Отсутен darko mk5

• Сениор
« Одговори #3923 на: 17 Февруари 2018, 22:35:51 pm »
Yup, se slagam...

miiiislam deka kopceto za integrali resavanje go imaat zaboraeno! ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #3924 на: 17 Февруари 2018, 22:37:09 pm »
Доста му е толку опрема па, нема на Марс да се вози колата.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #3925 на: 17 Февруари 2018, 23:54:16 pm »
Yup, se slagam...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

miiiislam deka kopceto za integrali resavanje go imaat zaboraeno! ;)

Секако дека го имаат забораено, затоа веќе не изгледа така.

Ако има место да ставам количка за бебе и седиште одма!

edit: @velestrumf немит корозија.  http://www.autobild.de/artikel/opel-astra-dauertest-3495266.html

Данкешон! Не го читав целиот тест јер ме мрзи сеа, али онака протрчав низ него, и го прочитав заклучокот. Доста задоволен новинаров од возилото.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен darko mk5

• Сениор
« Одговори #3926 на: 18 Февруари 2018, 00:00:59 am »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3927 на: 18 Февруари 2018, 00:05:47 am »
Најслаба карика на 308 е менувачот кој делува како да има песок во уљето.

Ако астрава има опраен мењач ќе е премија.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #3928 на: 18 Февруари 2018, 00:11:45 am »
Најслаба карика на 308 е менувачот кој делува како да има песок во уљето.

Ако астрава има опраен мењач ќе е премија.

Возењето на овој конкретен Grandland X беше проследено со измешани чувства, особено поради тоа што не сум љубител на вакви возила. Управувањето е прецизно и директно, но недостасуваат повратни информации од воланот т.е. едноставно премногу е бесчувствителен. Можеби тоа би се подобрило со поголеми тркала и пошироки гуми. Менувачот ми беше чуден; веројатно очекував попрецизно да работи. Во неколку наврати ми запна при бирање на 3-от степен, што не би смеело да се случи на ново возило. Имајќи ја предвид височината на возилото и неговиот габарит, за пофалба е држењето во кривини. Иронично беше што иако возилото одлично држи во кривини, телото бега поради недоволна странична потпора на седиштата. Звучната изолација и комфорот се на високо ниво. Системот за читање на сообраќајни знаци одлично си ја врши работата, и на дисплејот пред возачот секогаш го покажува последното ограничување. Интересно ми беше како реагира Системот за следење на коловозни ленти - не дава само сигнализација на инструмент таблата, туку го „бутка“ воланот во спротивната насока. Имено, намерно возев премногу десно, блиску до белата линија до работ на коловозот, и системот не само што дава сигнал дека возилото е премногу блиску до белата линија, туку и го насочува на другата страна, односно према средината на коловозната лента. Многу паметно изведено.

Кизнај на што се должи тоа...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3929 на: 18 Февруари 2018, 00:41:35 am »
Пробав 308 и 1.2 турбо бензин. И 1.6 5 брзински и 1.6 120кс 6 брзински дизел. Сите беа ко со песок. А во трета запињаше.

Колата е џам. Особено после фејслифтов што си доби проектори напред. Ама мењачот не ми е јасен.