Автор Тема: Formula 1 - Season 2022  (Прочитано 46936 пати)

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1759
Одг: Formula 1 - Season 2022
« Одговори #45 на: 17 Февруари 2022, 15:48:25 pm »
Masi ја доби клоцата од рејс директор позицијата.

ЕДИТ: ЈБТ во иста минута пишување пост :)

хахах, касниш пола секунда

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1836
« Одговори #46 на: 17 Февруари 2022, 17:36:52 pm »
https://www.autosport.com/f1/news/michael-masi-dropped-as-f1-race-director-after-fia-investigation/8254002/

Повеќе од очигледно дека си ја признава вината ФИА. Сега треба едно јавно извинување за Хамилтон и Мерцедес, од раце им земаа титула.
Зошто извинување одлуките каде што ги носеше во полза на хамилтон океј беа? Ова беше само капка што ја прели чашата далеку од подарена титула за верстапен. Али океј подобро ке беше да заврши трката на тацна да ја сркнеше хамилтон титулата. Еве му шанса ако не е до болидот работа нека се покаже во новава ера нека земе титула и ке ги замочи сите ако е гоат на овој спорт сега има шанса да ги замолчи сите

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #47 на: 17 Февруари 2022, 17:40:58 pm »
И со толку надмоќен болид,Хамилтон требаше да има 50 бода предност,ама пошо немаше сега ќе паламудиме дали поклон добил Верстапен или требаше и Хамилтон да си смени гуми со време во трката,бла,бла,бла...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #48 на: 17 Февруари 2022, 17:57:06 pm »

https://www.autosport.com/f1/news/michael-masi-dropped-as-f1-race-director-after-fia-investigation/8254002/

Повеќе од очигледно дека си ја признава вината ФИА. Сега треба едно јавно извинување за Хамилтон и Мерцедес, од раце им земаа титула.
Зошто извинување одлуките каде што ги носеше во полза на хамилтон океј беа? Ова беше само капка што ја прели чашата далеку од подарена титула за верстапен. Али океј подобро ке беше да заврши трката на тацна да ја сркнеше хамилтон титулата. Еве му шанса ако не е до болидот работа нека се покаже во новава ера нека земе титула и ке ги замочи сите ако е гоат на овој спорт сега има шанса да ги замолчи сите
Нешто си утнал, ако не е до колата одиш во друг тим како Роси на пример. И така ќе те знаат дека си GOAT, а вака само по јутјуб коментари ќе бидеш GOAT.

Но сето тоа е во 2021ва, така да тоа си е завршено. Овде за 2022 зборуваме.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1759
« Одговори #49 на: 17 Февруари 2022, 17:59:13 pm »
И со толку надмоќен болид,Хамилтон требаше да има 50 бода предност,ама пошо немаше сега ќе паламудиме дали поклон добил Верстапен или требаше и Хамилтон да си смени гуми со време во трката,бла,бла,бла...

Секој со свое право на мислење, ама утка си. Ред Бул више од пола сезона имаа надмоќен болид. Мерцедес го стигна и стана подобар од Ред Бул во последните 3,4 трки.

Секој си имате тим за кој навивате, ама да бидеме искрени да не беше утката на маси каде го прекрши правилото, Хамилтон ќе земеше титула. Цела трка ја водеше, али ок е, пак ќе кажам секој си има свој фаворит. Воедно акцијата на ФИА да го избрка Маси на секој разумен ќе му каже нешто, утна работа, и како да ја подисправат, отказ како во секоја фирма кога вработен ќе заебе нешто до толку.

Да доедитирам за да му разјаснам на @MecheTo , никој не рече дека Верштапен не заслужил титула, баш спротивнмо, препрочитај го мојот коментар. Проблемот е ФИА, фиа ја заебаа работата и буквално поклонија титула со прекрување на правилата.
« Последно менување: 17 Февруари 2022, 18:05:42 pm AngelSK »

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #50 на: 17 Февруари 2022, 18:16:36 pm »
Не навивам за никој,повеќе следам МотоГп,али смачено ми беше да слушам дека ЦрњоЛигави(колку ова расистички звучи 🤣) пак победил.
Колку шо знам со СК треба да се подредат сите по ред,а на последната трка возеа кој како излегува од боксот па ги пропуштија тие шо беа само меѓу Хамилтон и Верстапен и сеа ете едниот шампион,другиот само 6 пати шампион,а овај под биро за вработување.  ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #51 на: 17 Февруари 2022, 18:18:28 pm »
Можеби добил клоца поради првичната одлука за заостанатите болиди да не го претекнуваат безбедносното возило, за потоа да дозволи само на неколкуте измеѓу Луис и Макс?
Плус уште неколкуте чудни одлуки претходно низ сезоната?

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #52 на: 17 Февруари 2022, 18:22:07 pm »

Можеби добил клоца поради првичната одлука за заостанатите болиди да не го претекнуваат безбедносното возило,

Да, тоа држи вода. Обично веднаш го поминуваат безбедносното возило. Резултатот секако ќе беше ист, само појасно ќе беше за народот.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6439
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #53 на: 18 Февруари 2022, 07:17:19 am »
Најглупо правило во последниве години беше што се дозволе дирекна комуникација со директорот на трката, па Волф, Хорнер и други можеби, се пазарат со него. Драмата можи ја направе тие неколку болиди што се пуштија да си вратат круг, а прилично сум сигурен дека се имаше и во минатото таква работа случено, ама главна вина повеќе е пазарењето со овие двата Маси што го правеше, па во Џеда беше:
Хамилтон прв, Макс втор одговара Хорнер така? Окон кој го е6а... Подарува позиции од ракав...
И капак Абу Даби цела драма.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3774
« Одговори #54 на: 18 Февруари 2022, 12:35:13 pm »
W13

Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6150
« Одговори #55 на: 18 Февруари 2022, 12:41:29 pm »

Си ја заврши он работата, obsolete e веќе.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #56 на: 21 Февруари 2022, 20:04:02 pm »
Баш истото го помислив утринава.

Gasly: Hamilton would finish last in a Williams or a Haas
https://www.marca.com/en/f1/2022/02/20/6212ae1622601d56378b4587.html

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 762
« Одговори #57 на: 21 Февруари 2022, 20:10:49 pm »
Да беше баба ми машко дедо ќе ја викавме

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6439
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #58 на: 22 Февруари 2022, 07:55:28 am »
Рено стана Форс Индија  ???

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3876
« Одговори #59 на: 22 Февруари 2022, 11:47:07 am »
Masi ја доби клоцата од рејс директор позицијата.

ЕДИТ: ЈБТ во иста минута пишување пост :)

Се надевам Редбул и семејството Верстапне достојно ќе го пензионираат со скромна напојница. Пошто историјата е напишана ваќе :)