откако се навежбав на мојата и на уште 5 други возила, да понудам и тука услуги со кодирање/дијагностика на возила од ВАГ групација (VW, AUDI, SKODA, SEAT, LAMBORGINI I BENTLYi и во најава за брзо време BMW)
имено, се работи за уред кој со блутут се поврзува на обд2 конекторот на возилото и има над 400
опции за манипулација почнувајки со обсервација во живо на сите параметри каде што има сензори.
-значи за мотор и негови компоненти, од притисок на усисна грана, отстапување на дизни,
притисок на турбо, температура на масло и разладна течност, полнење на алтернатор,
темепретура на воздух во усис, проток на воздух, температура на издувни гасови пред и по
катализатор/дпф филтер, работа на егр вентил, запушеност на дпф/катализатор со саѓи,
зголемување на реакција/одзив на папуча на гас(особено за 1.5 тси и тфси моторите), промена на
јазик на мени, уфрлање на додатни иструменти да покажува во менито како притисок на масло,
температура на масло, притисок на турбо, coming home/follow me home светла, и што ли уште не..
во кратки црти се што има возилото инсталирано може да се види, вклучи и исклучи или
преадаптира како да работи, нормално ако нема опција за тоа, не може
искрено не се замарам да навлагам во лонг кодинг каде има и повеке шанси да утнам нешто, зашто има претходно средени опции кои со еден клик ја програмираат услугата која ја сакате, и нормално затоа што сте мрзеливи си
наплаќаат одреден број на кредити за услугата, има стварно многу опции и услуги и би замолил ако имате кејф за некоја да се активира да ја запишете и да ја побараме и да ја вклучиме, искрено по саат време гледаме со дечките што беа до сега, и нормално некои опции се навистина од кејф, некои од курч, некои никој освен вие нема да
знае дека ги имате, некои за да бидете различни од другите ке сакате да се активираат, работат опциите со оригиналните опреми, значи со афтемаркет фарови и штопови не може да се постигне
тоа што се бара, затоа што фали една жица/комуникација со модулот задолжен за контрола на
светлата, иако јас ја отклучувам не реагира затоа што нели фали повратна информација...
ке оставам неколку линкови за да видите што се има/може да се направи, јас кај мене на пасат б6
2008-ма немам needle sweep
најверојатно затоа што не ми е хајлајн опремата, а има на голф 4 со
хајлајн
kontakt 077 812 338