Автор Тема: Opel Calibra 2.0 16v Ecotec  (Прочитано 17972 пати)

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2744
  • Слобода или смрт
Одг: Opel Calibra 2.0 16v Ecotec
« Одговори #60 на: 23 Мај 2020, 16:39:00 pm »
калибрич денес оди на операција за 4 нови амортизери, пропратно бидејќи беа запечени споните на летва (и се оштетија при демонтажа) за жал ќе мора и тие да бидат заменети (немаа луфта).  believe it or not, на колата сеуште стои фабричката GM суспензија (јабучици, амортизери, буфери, манжетни итн), и ништо никогаш не било чепнато, што по мене е добар и веродостоен индикатор дека колата е со реална километража. .. уште еднаш многу ми е криво за споните на летва, ама нема назад.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

кога последен пат сте виделе не кородиран централен штраф и мутер?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Daj da go kupam kadettot u pozadina taman ke imas da si ja sredis kalibrata kako sto sakas.

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 434
« Одговори #61 на: 27 Мај 2020, 17:50:19 pm »
Out with the old, in with the new.

За успешна операција се подновив со O.Z Superturismo..

OEM:

O.Z:

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54984
  • Махер
« Одговори #62 на: 27 Мај 2020, 18:15:53 pm »
Секоја чест! Фантастичен избор. Те молам немој да ги оставиш без централни капаче.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14287
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #63 на: 27 Мај 2020, 19:00:36 pm »
Ovie mislam se vaka,ako vidis od poblisku nemaat dupka za straf kade bi se zastrafilo centralnoto kapace...
Jas za moite nikako da najdam centralni kapaci,dodusa i se nemam mnogu posveteno,ke treba da porabotam na toa denovive. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54984
  • Махер
« Одговори #64 на: 27 Мај 2020, 19:03:59 pm »
Ovie mislam se vaka,ako vidis od poblisku nemaat dupka za straf kade bi se zastrafilo centralnoto kapace...
Jas za moite nikako da najdam centralni kapaci,dodusa i se nemam mnogu posveteno,ke treba da porabotam na toa denovive. :)
Извини мислев на кругчето во средина. Некои ги оставаат без тоа со отворен централен отвор зошто се излижани или искршени старите. А се нарачуваат такви капачиња за централен отвор со брендот на колата и изгледаат прекрасно.