здраво
пред некое време забележав од моторот (т.е. од под хауба некаде) ми иде некој чуден звук, како некое гребење на каиш или гума и сл. значи звук како некој да буши со бормашина, звукот е прилично тивок значи не е некој урлање или тропање, се јавува само кога колата е во лер и е загреана, во спротивно го нема. е сега нај чудно ми е што кога ке ја уклучам климата звукот скроз се губи, ама буквално го снемува, штом ја исклучам се јавува пак, и тоа не е битно дали климата е на ладење или греење и дали е пуштена на максимум или минимум, едноставо стискам на AC копчето, климата се пушта и звукот го снемува а во едно и моторот почнува некако по смирено и по тивко да ми работи. бидејки колата е се уште под гаранција бев прошлата недела на сервис во порше и направија дијагностика и не јави никаков дефект, гледаа таму каиши и што ти ја знам т.е. 3 часа ја проверуваа и не најдоа ништо, ми рекоа дека некоја луфта било накде нешто и да не сум се секирал ич. во едно сменив додека бев таму и тоа сет ребраст каиш, водна пумпа, затегачи и што ти ја знам.... значи сето тоа што го викаат голем сервис, бидејки секако и на тоа ми беше ред веке поминав 120 000 км. и си мислеа дека до водната пумпа е ама ништо, звукот се уште е тука. иначе колава е пасат б7 2.0 тди 140 коња од тука е купена и цело време е сервисирана во порше, значи стандар сервиси, менување уље, филтри и сл. немала никаков друг дефект.
е сега, некој некој совет некое исклуство да имал со сл. проблем да сподели?