Автор Тема: Mitsubishi VS Honda  (Прочитано 8678 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Mitsubishi VS Honda
« на: 20 Октомври 2011, 23:26:05 pm »
     Применувајќи ја Америчката рецепта за апсолутна доминација над останатите, одговараме на темата со против тема :)
Еве прво јас ќе се произнесам ;) Повеќе ми се свиѓа Хонда CRV, иако Мицубишито ASX има подобри перформанси. ЕВО-то X ми е боље од Тајп-ерот и ... ондак то :D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
Одг: Mitsubishi VS Honda
« Одговори #1 на: 20 Октомври 2011, 23:51:23 pm »
Кога ќе извади хонда турбо мотор со над 300коњи и софистициран 4х4 ситем, тогаш нека се јави.

:D :D :D :D :D

Мала шала. Ги обожавам и двете марки, си имаат некои недостатови и мани и двете ама имаат и големи предности.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2 на: 20 Октомври 2011, 23:53:26 pm »
Леле Мале како никнуваат темиве...
Што е следно, Чери vs Астон?

Мицубиши кај теренци, Хонда кај спорташи.  Кај секојдневни коли ги рангирам подеднакво со тоа што Мицубиши има поконзервативен пристап кон новините него Хонда.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #3 на: 20 Октомври 2011, 23:56:05 pm »
Миле за спорташи Хонда? Запознаен си го митсубиши ЕВО или Еклипса?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14242
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #4 на: 21 Октомври 2011, 00:02:28 am »
CRX,NSX,S2000,Civic Type R,Integra.......
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #5 на: 21 Октомври 2011, 00:32:25 am »
Да да, како не? Ама V-Tec?
Еј дај решете се. До сега ме учевте дека Хонда е најбољи тркач у свет сега друга приказна?

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3803
  • Боинг 747
« Одговори #6 на: 21 Октомври 2011, 00:36:06 am »
Jапанац си е јапанац нема логика да се споредуваат најдобрите марки на возила до сега не само што се имаат докажано па дури и не треба да се докажуваат доволно е да се каже Mitsubishi или Honda јасно е се :):):) Прецизност, беспрекорен квалитет, единствен дизајн (нема лего коцки или фрижидери за длабоко замрзнување). :):):):):):)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #7 на: 21 Октомври 2011, 01:09:26 am »
Jапанац си е јапанац нема логика да се споредуваат најдобрите марки на возила до сега не само што се имаат докажано па дури и не треба да се докажуваат доволно е да се каже Mitsubishi или Honda јасно е се :):):) Прецизност, беспрекорен квалитет, единствен дизајн (нема лего коцки или фрижидери за длабоко замрзнување). :):):):):):)
Значи Лексус, Тојота, Сузуки и Даихатсу не чинат а? Добро е, ги расчистуваме работиве полека полека

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #8 на: 21 Октомври 2011, 01:13:11 am »
Кога ќе направат Мицу асален хибрид за добра цена нека ми титнат, јас ќе им се јавам! А може и фјул-сел технологија да покажат...

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #9 на: 21 Октомври 2011, 01:14:02 am »
Значи Лексус, Тојота, Сузуки и Даихатсу не чинат а? Добро е, ги расчистуваме работиве полека полека

И Нисан и Мазда и Субару ...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #10 на: 21 Октомври 2011, 03:01:55 am »
Оффф... Уште една ли ваква... Леле луѓе, што напраивме... :)

Се’ додека е едното или другото, немам ништо против... Од необјасниви причини, секогаш сум преферирал јапонски автомобили, и имам максимална почит за нив.
Возам Мицубиши, и го обожавам... Возев Интегра и ја обожавав и нејзе... Кога го зимав Лансерот, главна дилема беше дали да се доплаќа уште солидна сума, за Civic седан, не беше друго во игра... Мислам дека безрезервно ги обожавам двете марки, иако и едните и другите, ме имаат разочарано со некои потези у задно време. Али јеби га, се мењаат времињата.

Од другите јапанци, високо ми котираат Субару, негде према средината ми се Сузуки и Мазда, а при крајот ми се Лексус, Нисан, Тојота и Даихатсу.

@Deni: за „еко-настроените“ автомобилисти, Мицубиши нуди комплетно функционален електромобил. Никогаш не би го купил, а рака на срце, никогаш не би купил ни хибрид, бар додека не го направат ко што треба, ама факт е дека постои. Ѕврцни им ти сеа, ден е кај нив, ќе ги фатиш на пауза за ручек (ако воопшто постои такво нешто таму :D)

@djidji: Би рекол дека CRV e повеќе во класа со Outlander отколку што е со АЅХ, а од тие две, со оглед на тоа што ги имам возено и двете, би идел на Outlander.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3803
  • Боинг 747
« Одговори #11 на: 21 Октомври 2011, 10:26:19 am »
Темава е за Mitsubishi VS Honda па затоа така кажав ххаха брееееее човек треба да молчи :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #12 на: 21 Октомври 2011, 10:39:12 am »
ЕВО нема конкуренција кај Хонда, така да ЕВО пред Хонда ;D

Кај стандардните модели, Хонда пред Митсубиши. ЦРВ исто пред Митсу (кое и да е во конкуренција). Паџеро си е Паџеро :)

Пола од моделите кај едните, немаат конкуренција кај другите. А и цените им се различни, па нема многу простор за дискусија.

За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #13 на: 21 Октомври 2011, 11:12:34 am »
GTO vs NSX

Discuss!

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7244
« Одговори #14 на: 21 Октомври 2011, 11:23:10 am »
Стара NSX има цена СКОРО колку нов Ево .....