Nemase ni da se logiram da ne go videv muabetot od mehanicarot tvoj... Da mu ja razbijam tezata...
Imam namesteno jas na 105 motor od felicia/ favorit... Toj motor mora da bidi sose originalnite grani (izduv - usis)... na zvonoto od menjacot odgovara straf na straf, nema promasaj.. .za toa ti garantiram... Nikakvi lageri, nikakvi bakraci...
So toa sto - potisna, lamela, druklager i zamaec odat od 105, kako bi pasuvale na zvonoto i alnaerot...
tuka treba malku vnimanie, znaci razmahot na strafovite na zamaecot prema radilicata ne se isti na dvata motori... znaci, na zamaecot od 105 treba da se izbusat novi dupki za da odgovara na motorot od fel. Toa moze da ti go sraboti skoro sekoj drebongdzija ili bilo koj sto ima dobra stolna busilica... Ja go imam doma taka izbuseniot zamaec, ako sakas kontaktiraj me, mozime da prajme pazar....
Na toj motor si ide isto razvodnikot od 105, termostatot sose kujkiste, vodnata pumpa, pompa za benzin... znaci nisto ne menuvas osven sto go predupcuvas zamaecot i so nekoj avtolimar da go resis auspuhot.... drugoto seto ti e passent...
izvinete za latinicava, i ako ima bilo kakov problem so skodata ili postapkata za mestenje drug motor- baraj me