Автор Тема: pomos za cd so drajveri za vag kom kkl  (Прочитано 1498 пати)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
pomos za cd so drajveri za vag kom kkl
« на: 07 Април 2015, 09:22:09 am »
http://www.ebay.com/itm/261561236680?_trksid=p2059210.m2748.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

go naracav ovoj kabel  vag com kkl so cd za da mozam da go povrzam na tri pinskiot kabel na alfata da deluva kako interfejs kako bi mozel da ja dijagnosticiram izbrisam air bag i sl no cd-to sto mi go pratija e osteteno, da ne ima nekoj cd? na nego treba da se fajlovo za kabelov i programce...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: pomos za cd so drajveri za vag kom kkl
« Одговори #1 на: 07 Април 2015, 11:01:57 am »
мислам дека негде го имаше онлајн... било кој софтвер за вагком ке работи... побарај низ темите за софтвер има линкови до софтвери за ваг ком...

3пински то обд го имаш? ако да, земи го со тебе, јави ми се и на мојава дијагностика ке ти ја закачам алВата... на 155-ката што ја имав успеа така... и абс-от има посебно свој 3 пински кабел. имав јас и 3 пински ама му го дадов на боро... ако му текне каде е, ке му го земам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 873
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #2 на: 07 Април 2015, 11:04:17 am »
https://www.sendspace.com/file/lqw52z
Повели, содржината на ЦД-то.

ПС, мислам дека можат и овие да ти завшрат работа. http://www.ftdichip.com/FTDrivers.htm

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #3 на: 07 Април 2015, 15:28:14 pm »
Blagodarim na dvajcata za odgovorite

@ onak da imam 3 pinski za alfa i multiecuscan  za citanje blagodarenie na simo, no ne sum prikacil nisto do sega, imam na osigurackata tabla nekoi 2-3 mesta za relea koi imaat papucici ali nema rele na nivno mesto, ne mi raboti releto za zadnata sofersajbna nekoe so 6 pina, se drugo si funkcionira inaku na kolata, imam malo pokacivanje na vrtezi na ventilator koga ke stisnam kocnica i imam airbag greska koja sakam da ja izbrisam i da napravam dijagnostika, samo mislam deka ke mora da najdam dobar elektricar da vidi prvo vo kakva sostojba e elektrikata i zasto imam prazni mesta za relea

@386ka ke gi proveram fajlovite, na moevo cd koe dojde so kabelot mozam da vlezam samo da gi vidam papkite i celo vreme si slajfa bez da cita i se ukocuva bi trebalo da zavrsam rabota...

;)

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #4 на: 07 Април 2015, 21:01:17 pm »
Јас го имам истиот кабел купено.драјверите од цдто работат на windows xp a  на 7мица никако не успеав да ги инсталирам и оправам.Лаптопот ми е со 7мица и затоа никогаш не е пробана диагностиката дали е работи.

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #5 на: 07 Април 2015, 22:32:05 pm »
dA i kaj mene e7-ca ima nekoi podesuvanja na latency, usb port broj....i sl ke probam ke pisam...

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #6 на: 07 Април 2015, 23:43:30 pm »
Blagodarim na dvajcata za odgovorite

@ onak da imam 3 pinski za alfa i multiecuscan  za citanje blagodarenie na simo, no ne sum prikacil nisto do sega, imam na osigurackata tabla nekoi 2-3 mesta za relea koi imaat papucici ali nema rele na nivno mesto, ne mi raboti releto za zadnata sofersajbna nekoe so 6 pina, se drugo si funkcionira inaku na kolata, imam malo pokacivanje na vrtezi na ventilator koga ke stisnam kocnica i imam airbag greska koja sakam da ja izbrisam i da napravam dijagnostika, samo mislam deka ke mora da najdam dobar elektricar da vidi prvo vo kakva sostojba e elektrikata i zasto imam prazni mesta za relea

@386ka ke gi proveram fajlovite, na moevo cd koe dojde so kabelot mozam da vlezam samo da gi vidam papkite i celo vreme si slajfa bez da cita i se ukocuva bi trebalo da zavrsam rabota...

;)

тоа што имаш празни места нека не те секира, затоа што истата таа табла со релеи и осигурачи се користи и на некоја друга алфа (или фијат) и тие места имаат некаква улога за некој уред или било што... на пример двобрзинска перка за хладњак... за да добиеш 2 брзини на перката наместо стандардното 1 реле, потребни се 3...

тоа што ти се качуваат обртаите кога ке вклучи перка, уствари е горе доле ок... на пониски кубикажи на мотори нај често и прави така...

тоа што се креваат обртаите кога ке стиснеш педала за кочница, нема да го откриеш дефектот преку обд... до вакум сервото е на пумпата...

и за крај, уште еднаш, бујрум, ке го закачиме кај мене на дијагностика, имам профи дијагностика ако не си информиран... не тоа кабелчињата на вагком... дијагностика што ја користат и некои подобри сервиси...

имаш мој број.. позз...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #7 на: 08 Април 2015, 09:20:56 am »
od cetvrtok do ponedelnik ne sum na rabota, baraj koga si sloboden  ;)
ke pijame nesto...ili pa bujrum do kaj mene na kuka  ;D  ;)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #8 на: 08 Април 2015, 11:27:40 am »
четврток би требало да сум и јас слободен... ај не на темава...

пиши у пп време ово оно...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk