Blagodarim na dvajcata za odgovorite
@ onak da imam 3 pinski za alfa i multiecuscan za citanje blagodarenie na simo, no ne sum prikacil nisto do sega, imam na osigurackata tabla nekoi 2-3 mesta za relea koi imaat papucici ali nema rele na nivno mesto, ne mi raboti releto za zadnata sofersajbna nekoe so 6 pina, se drugo si funkcionira inaku na kolata, imam malo pokacivanje na vrtezi na ventilator koga ke stisnam kocnica i imam airbag greska koja sakam da ja izbrisam i da napravam dijagnostika, samo mislam deka ke mora da najdam dobar elektricar da vidi prvo vo kakva sostojba e elektrikata i zasto imam prazni mesta za relea
@386ka ke gi proveram fajlovite, na moevo cd koe dojde so kabelot mozam da vlezam samo da gi vidam papkite i celo vreme si slajfa bez da cita i se ukocuva bi trebalo da zavrsam rabota...
тоа што имаш празни места нека не те секира, затоа што истата таа табла со релеи и осигурачи се користи и на некоја друга алфа (или фијат) и тие места имаат некаква улога за некој уред или било што... на пример двобрзинска перка за хладњак... за да добиеш 2 брзини на перката наместо стандардното 1 реле, потребни се 3...
тоа што ти се качуваат обртаите кога ке вклучи перка, уствари е горе доле ок... на пониски кубикажи на мотори нај често и прави така...
тоа што се креваат обртаите кога ке стиснеш педала за кочница, нема да го откриеш дефектот преку обд... до вакум сервото е на пумпата...
и за крај, уште еднаш, бујрум, ке го закачиме кај мене на дијагностика, имам профи дијагностика ако не си информиран... не тоа кабелчињата на вагком... дијагностика што ја користат и некои подобри сервиси...
имаш мој број.. позз...