Автор Тема: Graficka nVidia geforce 8500gt 1gb.  (Прочитано 5094 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Одг: Graficka nVidia geforce 8500gt 1gb.
« Одговори #15 на: 24 Јануари 2015, 12:12:45 pm »
и 2GB RAM
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #16 на: 24 Јануари 2015, 12:14:25 pm »
Да, ама фалеше кинта за уште 2Gb рам ама ќе се стаат. Мислев дали да му стаам 32 битна инсталација од Њиндоњс оти за малку помалку троши, ама и онака ќе се стаат уште 2Gb наскоро.
Дискот му е стар и многу бавен (и гласен), тој е прв приоритет за менување.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #17 на: 24 Јануари 2015, 12:26:44 pm »
Prvo na repertoar 2gb ram i ssd na samsung li kako spomna mile pa otom potom..Sto da pravam izlegoa eden kup neplanirani raboti i ova so kompjuterov me dotepa ali kje bide poleka..Mile naspomna i mesto windows 8.1 da vratime klasicna 7ca.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
« Одговори #18 на: 24 Јануари 2015, 12:30:38 pm »
Јас така би играл, прво 7 па дрирекно коа ќе искочи 10.

Инаку хдд е на прво место. Претпоставувам нема ни 7200 вртежи. И кај мене хдд (7200 и 16 мб бафер) ми руши перформансот на 5.8 во виндовс тест оценката.
Рамот ми за нијанса на 2 со оглед на тоа што денес само мозила и 5-6 таба јаде скоро гига рам.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #19 на: 24 Јануари 2015, 12:39:54 pm »
Bitna rabota vo slucajov e sto jas voopsto nese razbiram od ovie raboti.Go viknav doktorot se pozaliv sto maka si imam i mi dade nekolku resenia.
E sega bidejki sekoj igra sprema budzetot i saka so minimum kess da izvadi maksimum toa doktorot treba da go resi taka da sve sto kje kaze deka e dobra investicija jas prifakjam normalno sprema domasniot esap.
Imam poverenje vo nas Mile i ostavam na nego sto i kako kje pravi...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
« Одговори #20 на: 24 Јануари 2015, 12:51:04 pm »
Таман работа, ние само советуваме за иднина а ако тебе и сега ти брка работа и оваа конфигурација терај

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #21 на: 24 Јануари 2015, 13:57:04 pm »
Тебе Влатче, пошто не си компјутерски ентузијаст upgrade path-от треба да ти биде согласно со твоите потреби. Твоите потреби во моментов се броусање низ интернет и некој лесен гејминг односно Counter-strike. Ради буџет не ставивме 4Gb рам, ама ако ставиме уште 2 ќе имаш 4 и ќе имаш dual channel што ќе ја поправи ситуацијата но само малку. Пошто onboard графичката на Haswell целеронот не ти е доволна за Кантер, ќе ти треба минимална графичка картица како оние за кои разговаравме (GF520/620 ќе му заврши работа). За да се убрза броусањето и целокупната општа брзина на цела машина ќе ти треба SSD. Тоа би требало да ти биде трета компонента за надградба и најбитната компонента во целиот систем. Кога ќе ставиме SSD + 4Gb RAM, тогаш тесно грло ќе ти биде процесорот но тој веќе е толку моќен што машината ќе работи брзо колку што не можеш да си замислиш во моментов. И тоа би било се тебе што ти треба.
Е сега, ако утре решиш да го оставиш Канерот и да одиш на појаки игри како Battlefield или FarCry ќе треба да додадеш уште 4Gb RAM, да ставиш i3 процесор и да ставиш сериозно подобра графичка, што би те коштало од прилика уште 2000+6000+6000 денари минус некои 4000 денари за откуп на оние компоненти кои веќе ги имаш. Ако не отидеш по таа патека од аспект на перформанси, овој компјутер ќе те служи без проблем во наредните најмалку 5-6 години ако не и повеќе зошто целосно ќе биде способен за одлично да вози Windows 10, секако под услов да си се држиш до Кантер страјкот од аспект на гејминг :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #22 на: 24 Јануари 2015, 14:48:23 pm »
Mile dosta problem si imam i vaka so igranjevo na COUNTER STRIKE taka da mislam deka e dovolno toa ako se natokmam uste nesto odma kje me nosat vo bracno sovetuvaliste..
Prvata zamisla so ssd+4gb ram e odlicna taka da toa ide obavezno na menito a za drugoto  tesko taka da toj moabet sto go pravevme kje se realizira i dosta e imam i jas dusa  bandazi nemozam dasi kupam za kolava vekje 1 godina pari samo za drugi raboti davam taka da toa kje bide okolu kompjuterov