Автор Тема: Passat 98 1.9 tdi 110kc gubi voda  (Прочитано 4992 пати)

Отсутен Dando

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 339
Одг: Passat 98 1.9 tdi 110kc gubi voda
« Одговори #15 на: 01 Јуни 2014, 19:57:59 pm »
Провери да не ти е скршено куќиштето од термостатот, јас имав проблем со тоа чудо, беше напукнато бидејќи е пластично и губеше антифриз од таму, и не дознав се додека не пукна скроз и истече цел антифриз.
Isto i kaj mene.

Отсутен bubo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 87
    • Beautiful Girls from your city for night
« Одговори #16 на: 02 Јуни 2014, 21:43:04 pm »
denes ja maltretirav kolata na avtopat i majstorive rekoa definitivno e dihtung,zosto imalo meurcinja vo kazanceto ama ne go otvaraa kapaceto i crevata bile pod pritisok.pred da ja meltretirame na avtopat bese zagreana i koga proba da go otvori kapaceto naprai kako pssss :) a ne trebalo taka,pa neli treba da praai taka neli e pod pritisok celo vreme.drugo nesto,kolku e ramnenje glava i treba li da se ispita glavata pred mestenje nov dihtung,i za raka kolku zemaat?

Отсутен bubo

• Јуниор
  • **
« Одговори #17 на: 02 Јуни 2014, 21:48:28 pm »
i zaboraviv :deckive vnatre slusnaa nekoj zvuk kako grcenje i toa bilo pritisok vo ladnjaceto so isto ukazuva na dihtung!

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #18 на: 02 Јуни 2014, 22:41:07 pm »
bese zagreana i koga proba da go otvori kapaceto naprai kako pssss :) a ne trebalo
Брееееееее глупост, многу јасно дека има надпритисок од температурата и дека ке издиши кога ке го подотвориш капачето :)

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #19 на: 02 Јуни 2014, 22:45:39 pm »
Ако има меурчиња и ако се цревата тврди скроз, отиден е дихтунгот, штом веке се вади се и сигурно ќе биде крива малку главата мора да се израмни, и блокот да се провери обавезно си знаат мајсторите, за цени таму по скопје види си јас незнам :) и да пожелно е да си смениш и ребраст каиш тогаш ако не е ептен скоро, двапати исти каиш не е пожелно да се стави ;)

да малку треба да издиша, ама малку, а не да ја исфрли водата.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #20 на: 03 Јуни 2014, 01:04:15 am »
Незнам дали Пасат-от има вентилче кое треба да го исфрли вишокот воздух/притисок при нормална експлоатација,ако има такво вентилче на капачето,ондак колата има проблем.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен bubo

• Јуниор
  • **
« Одговори #21 на: 03 Јуни 2014, 06:49:29 am »
vodata ja isfrla preku edno cevce malo pod kazanceto  ne preku kapaceto,nema ventilce na kapaceto a crevata se tvrdi ama ne do tolku da nemozes da go stisnes,guma e ipak,a rebrast ima smeneto pred 30000km treba li da go menuvam?

Отсутен skorpion

• Редовен
« Одговори #22 на: 03 Јуни 2014, 07:55:00 am »
Stom ti ja isfrla vodata vidi sto go maci, mozebi termostat ne otvara, mozebi i zatnat hladnjak, perku se vklucuvaat li, imas voda ili antifriz? Ako e voda taa vrie na 100° i zatoa ima meurcinja i ja isfrla vodata ;)
Jedno upozorenje!

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #23 на: 03 Јуни 2014, 15:48:35 pm »
Смени го мајсторот, очигледно те подлажнува и знае што е проблемот само сака да ти лапне паричка за џабе да отвараш глава...

Отсутен bubo

• Јуниор
  • **
« Одговори #24 на: 03 Јуни 2014, 17:29:56 pm »
kako da  vidam dali hladnjakot e zatnat?a i go smeniv majstorot ovoj vika deka e od termostat ili perkata treba da se smeni!e  sea stvarno me zbunija majstorive hahaha!

Отсутен skorpion

• Редовен
« Одговори #25 на: 03 Јуни 2014, 18:56:33 pm »
Кога е топла колата и загреана види најди место на хладнакот доле фати го дали е топол, ако не е затнат е, пази дека бркаш да не те фатат перки :)
Jedno upozorenje!

Отсутен karajann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
« Одговори #26 на: 04 Јуни 2014, 02:15:30 am »
Кај мене го имав истиот проблем, губеше од термостатот. Кај мене ги исчистија цревата од надвор, ги извадија сите сите пластики около нив и гледаа каде ке навлажни и проблемот излезе од кукиштето на термостат.

Ако нема пена во уљето, не верувам да ти е дихтунг.

Отсутен bubo

• Јуниор
  • **
« Одговори #27 на: 04 Јуни 2014, 18:46:16 pm »
bev sea kaj majstorot i ja zalepi perkata so flasterce hartieno i cekavme da ukluci,postigna temperatura ama ne ja ukluci tuku se ukluci malata perka za klima .ne mi e jasno kako mozese da se ukluci malata perka a ne sum pustil klima,i kako ne go skina golemata perka flasterot od hartija a tenok e nemoze da nema sila da go skine.posle ja isklucivme od dzekce perkata za klima i digna temperatura.ne ja gleda ni povrzanosta so vodata ?

Отсутен skorpion

• Редовен
« Одговори #28 на: 04 Јуни 2014, 18:52:10 pm »
Најверојатно прво вклучува големиот, па ако ептен загрее колата се вклучува и тој за климата како појачување, односно нема втора брзина големиот, така да провери си го зошто не вклучува ;)
Jedno upozorenje!

Отсутен bubo

• Јуниор
  • **
« Одговори #29 на: 04 Јуни 2014, 19:06:26 pm »
ona  uklucuva ama mora da ima sila da ja skine hartijata a nema toa e hartija.ako ja trgna hartijata si vrti