Автор Тема: Opel Astra H 1.4 16V  (Прочитано 24416 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7278
Одг: Opel Astra H 1.4 16V
« Одговори #30 на: 02 Септември 2011, 15:02:53 pm »
Брат што очекуваш од таа тежина со тој мотор. Веќе со 1.6 се осеќа разлика, а со 1.8 е совршена комбинација. Но, за фамилијарно возило и 1.4 врши работа.
Ako сакаш да се намачиш со 1.4... Истиот мотор 1.4 H, го имам и јас ... Жива мака е да претекуваш шлепер враќајки се од одмор со 4-ца во кола... Тоа се исклучува клима, непотребните работи се фрлаат низ прозор, подготовки некои 5 минути за да не ти наиде возило од спротивна страна ...

За низ град, мислам дека е таман, освен ако не си ептен ентузијаст за брзина ...

Јас во живот никад нема да купам кола со таков мотор, макар цел живот користел авто пеш опција ..
« Последно менување: 02 Септември 2011, 15:06:34 pm Tommy »

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #31 на: 02 Септември 2011, 16:11:43 pm »
haha i ja nikat ne bi kupil no ete tatkomi si  kupi :D

Присутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1914
« Одговори #32 на: 02 Септември 2011, 16:45:23 pm »
И кајмене истото во астрата имаме 1.4 мотор и на татко ми уште му зборам што се заеба што зеде со толку слаб мотор и вика доста ми е мене не ми треба повеќе вака така. Бар 1.6 да беше :(

Отсутен Nik

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 275
« Одговори #33 на: 02 Септември 2011, 19:01:35 pm »
Vo sustina i ja ne bi kupil ama bese dogovorena za zena mi,pa ja cekav 3 meseci po naracka ja sklapaa zosto barav diskovi pozadi i trista trakataski a razlikata vo toa vreme od 1.4 do 1.6 zaradi danokot izlagase 2000 evra e sega i na nejze i e spora   :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #34 на: 02 Септември 2011, 19:35:16 pm »
Ајде вака, пошто гледам дека сите сте разочарани од тоа што го имате :) На следниот собир дојдете сите со Астрите и ќе се пуштиме летеќи, за да не ги поебеме колите, ипак наши си се и си ги сакаме, чуваме ... ;) Ако ме победи макар една од вашите, значи дека е џабе све што сум се трудел околу колава и дека имате право... ама ако ве тепам сите по ред - да обеќате дека више никад нема да кажете дека ви се спори колите и дека остро ќе ги критикувате тие што така ќе кажат :D
Ја за жал ЕСП не можам да го ислучам, ама нема везе - нека ви биде ете тоа као некоја фора ;D Инаку чисто како инфо, конкретно мојот модел Cosmo со целосната опрема што ја имам е најтежок!
Ферски е нели или помалку личи на непристоен предлог, како и да е - бива ???

Отсутен Nik

• Јуниор
  • **
« Одговори #35 на: 02 Септември 2011, 20:06:41 pm »
Ne biva I mojata e Cosmo so site trakataski I jas ne mozam da isklucam ESP ! Taka da I samo retrovizori da zatvoris si pobrz a ne so site kerifekii sto gi imas napraveno :-)

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #36 на: 02 Септември 2011, 20:25:14 pm »
Ја стално викам дека ова се коли за мерак, а не за трки! Уживајте у нив, возите ги - преку 500000 км тераат без проблем (на странски форуми има неколку вакви) и тоа само со редовно одржување и замена на потрошен материјал. Направени се да траат, а све што е исфорсирано брзо паѓа ... Ако некој ептен има мерак за нешто поживо, најисплатлива варијанта е друг мотор со поминати 20000/30000 км (ги има на Интернет еден куп) од OPC, со све мењач и компјутер за цирка 2000 фунти (Z20LEH) ... ;)

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #37 на: 02 Септември 2011, 20:32:40 pm »
Брат што очекуваш од таа тежина со тој мотор. Веќе со 1.6 се осеќа разлика, а со 1.8 е совршена комбинација. Но, за фамилијарно возило и 1.4 врши работа.
Ako сакаш да се намачиш со 1.4... Истиот мотор 1.4 H, го имам и јас ... Жива мака е да претекуваш шлепер враќајки се од одмор со 4-ца во кола... Тоа се исклучува клима, непотребните работи се фрлаат низ прозор, подготовки некои 5 минути за да не ти наиде возило од спротивна страна ...

За низ град, мислам дека е таман, освен ако не си ептен ентузијаст за брзина ...

Јас во живот никад нема да купам кола со таков мотор, макар цел живот користел авто пеш опција ..
На пуна гас , климата сама треба да се исклучи, ако е фабричка..

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #38 на: 02 Септември 2011, 20:34:23 pm »
+1

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2748
  • Слобода или смрт
« Одговори #39 на: 02 Септември 2011, 20:37:03 pm »
Ја стално викам дека ова се коли за мерак, а не за трки! Уживајте у нив, возите ги - преку 500000 км тераат без проблем (на странски форуми има неколку вакви) и тоа само со редовно одржување и замена на потрошен материјал. Направени се да траат, а све што е исфорсирано брзо паѓа ... Ако некој ептен има мерак за нешто поживо, најисплатлива варијанта е друг мотор со поминати 20000/30000 км (ги има на Интернет еден куп) од OPC, со све мењач и компјутер за цирка 2000 фунти (Z20LEH) ... ;)

Токму така овие се направени да траат. А за споредба сетете се на до неодамна толку атракативниот 1.4 тси бензинец на VW со 160 коњи. Толку маки со нов мотор не се видени досега во историјата и на крај дури и се откажаа од него. Со тој мотор да поминеш 100 000 без проблем е премија. На 30 000 веќе се јавуваа проблеми.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #40 на: 02 Септември 2011, 20:37:52 pm »
+1

Отсутен Nik

• Јуниор
  • **
« Одговори #41 на: 02 Септември 2011, 20:57:44 pm »
Dzidzi vo pravo si neka trae i neka nema defekti ke si gi vozime a koga ke padnat cenite na motorite ke si pazarime 2.0 turbo od opc ke ni go donesat vo nekoe kamjonce od uk :-)
Jas za toa vreme si najdov zanimacija i pobrzo kolice za da si go pravam kejfot na Scirocco.
A za 1.4 tsi 160 ks se kladev deka ke imaat problemi uste koga izlegoa, za da bide toj motor dobar treba kvalitetni materjali da se koristat za da trae a toa ke ja diga cenata na proizvodot.
Cekam da slusnam kako ke se pokaze na opelot 1.4 turbo se nadevam deka ovie se ucat na greskite na drugite

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 402
« Одговори #42 на: 02 Септември 2011, 21:02:05 pm »
Ајде вака, пошто гледам дека сите сте разочарани од тоа што го имате :) На следниот собир дојдете сите со Астрите и ќе се пуштиме летеќи, за да не ги поебеме колите, ипак наши си се и си ги сакаме, чуваме ... ;) Ако ме победи макар една од вашите, значи дека е џабе све што сум се трудел околу колава и дека имате право... ама ако ве тепам сите по ред - да обеќате дека више никад нема да кажете дека ви се спори колите и дека остро ќе ги критикувате тие што така ќе кажат :D
Ја за жал ЕСП не можам да го ислучам, ама нема везе - нека ви биде ете тоа као некоја фора ;D Инаку чисто како инфо, конкретно мојот модел Cosmo со целосната опрема што ја имам е најтежок!

ЈАКО! :D

На пуна гас , климата сама треба да се исклучи, ако е фабричка..

И мојата е Cosmo, се си е фабричко на неа и не се гаси климата на полна гас.
Мене повеќе ми смета што е бучна колата на 4000RPM него тоа што морам да враќам од 5та во 3та брзина за да пројдам кола или камион на двосмерен пат.

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #43 на: 02 Септември 2011, 21:42:46 pm »
Многу сакам , непристојни предлози....Џиџи ми звучиш ко Роберт Редфорд...во Indecent Proposal

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #44 на: 02 Септември 2011, 21:48:43 pm »
Спора е , не е исфорсирана и нема никад да рикне...

Вас на стандард кола, да не отварате мотор ве спасува само...

Комперсор, гол компресор и друг, по брз... мењач... и ке иде нешто, измеѓу 1.6 и 1.8 астрата...