Автор Тема: Како да го инсталирате xRecovery на вашата Xperia X8/X10 mini / pro  (Прочитано 1877 пати)

Отсутен Boshe

  • Сениор
  • ****
  • Пораки: 4983
  • Пиши лаже
Темава ја имам пишувано по други форуми пред некоја година, но иако е стар телефонот можеби некој сеуште користи таков, па ке му се најде. :)

Најпрво за ова да можете да го направите Вашиот уред треба:

    Да биде рутиран(тоа може да го направите со Super One Click или со z4root алатките)

    Да имате инсталирано Busybox од Маркетот.


Еве како изгледа xRecovery:Како да го стартувате?
Со притискање на копчето Back додека се уклучува телефонот. Значи откако ке го вклучите Вашиот уред кога ке се појави светлото на екранот притискајте на Back копчето се додека не се појави мени како на сликите погоре.

Контроли:
Ова се контролите,односно копчињата со кои ке се движите низ менито на xRecovery.
Volume Up - Копчето за попуштање на гласот од страната - Се движите нагоре.
Volume Down -Копчето за намалување на гласот од страна. - Се движите надолу.
Home односно средното копче - За да изберете т.е влезете во избраното мени.

Можности:

    ADB root shell

    Reboot
    Install update.zip from SD Card
    Factory reset (full wipe)
    Wipe cache partition
    Install custom zip
    Backup and Restore
    Partition tools
        Mount/unmount partitions
        Format partitions
        Mount as USB Storage
    Advanced options
        Wipe Dalvik cache
        Wipe battery stats
        Fix permissions for apps (FC fix)

Инструкции за инсталирање:
Превземете го и одпакувајте го рар фајлот од тука.
Користете го Root Explorer за да го mount -ирате system како rw(read-write)
Копирајте ги трите фајлови кои ги одпакувавте во /system/bin фолдерот.

Не го преинсталирајте Busybox. Доколку го немате инсталирајте го од Маркетот.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that