Автор Тема: VW Golf 3 Variant  (Прочитано 11753 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Одг: VW Golf 3 Vartiant
« Одговори #15 на: 17 Јуни 2011, 21:29:45 pm »
За фаровите си во право а и да ти кажам право ме подзамисли да барам вакви фарови и да го подмладувам :)
Твоето е караван, што за мене е минус, ама па знам од прва рака што ти треба. Тоа што е дизел е плус, зошто иначе ќе мораше да ставаш плин. Вака таман. Е сега сите светленца - фарчиња треба да ги стокмиш или со нови (половни можеби) или може и твоите, и да ги исполираш. Види како е направено во темата кај WorM со неговиот голф. Тоа ти е малку пари и повеќе работа во слободно време.
Полирање на цела кола, можеш или сам или кај некого од понуденото. Ако не те мрзи да повозиш може да најдеш за поефтино -нормално. А ако имаш можности и сам да го средиш. Седиштата незнам какви ти се и дали се пропаднати, може да најдеш две нови за напред од било која кола :) или да ги исчистиш темелно твоите. Нови патосници исто прават многу разлика, незнам какви се твоите. Сите пластики од надвор можеш да ги поминеш со средство да им се врати сјајот и црноќата - да не се сиви и стари. И тоа е малку пари.
И поклопец за багажникот, тоа е она што се влече за да го покрие багажникот. Тоа е битно за да не се претвори големиот багажник во резонантна кутија и да го појачува звукот и бучавата внатре. Од долната страна на тоа покривачот може да залепиш или закачиш - акустичен сунѓер. Тоа ми е мене следна задача деновиве што ќе ја правам кај мене на двете коли изгледа. Тоа го имаш во Хубо и по местава кај што има звучки Дог рецимо и е малку пари.
Внатре темелно чистење на секое можно дупче и површина со влажни марамчиња, стапчиња за уши и памучна крпа. Јас ова го средив пред месец дена.
Цакум пакум.
Е сеа скупите работи ти се во зависност од могучностите, фарбање браници (ќе оди супер со новите фарови и светленца), ксенон (4300 или 6000 исклучиво), гледам бандажот ти е супер па тука нема потреба од чачкање многу...

Ептен девојка ми имаат слично аутце, па знам на памет што би му правел ако ми се укаже прилика! ;D

Да не давам понатаму, со здравје да се возиш!!!
« Последно менување: 17 Јуни 2011, 21:31:55 pm Deni »

Отсутен K92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 717
« Одговори #16 на: 17 Јуни 2011, 21:30:34 pm »
Незнам зошто но тие штопови не ми се свиѓаат... мене ми треба ваков конкретно како на сликата на тој на голфот.
http://www.carclub.mk/index.php/topic,656.0.html
Ствар укуса можеби, ама факт е дека кристалните на голф изгледаат перверзно добро и ја подмалдуваат колата барем 10 години. Особено кога се менуваат поголем број на светла. Како и да е, тебе би ти требал ваков.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
A oд напред ваков од прилика
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Мислам јас тоа би го направил на моето возило да беше со матирани фарови.
И со тоа се бришат 10 години, и голфот 3 аутоматски станува Голф 4 во очите на сите. ;D

Дени, мислам овие штопови дека нема да ги собере на неговиот караван, колку што приметив штоповите негови се у ширина потесни.

А напред фаровите пробај најди стави бар за проба ќе видиш на лик колку многу ќе добие.
« Последно менување: 18 Ноември 2011, 22:44:25 pm Kiko »

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #17 на: 17 Јуни 2011, 21:33:49 pm »
Кико читај на кого сум коментирал. Си знае Ифчо какви му требаат, тие широките се за Наколче. :D

Отсутен K92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 717
« Одговори #18 на: 17 Јуни 2011, 21:34:26 pm »
Кико читај на кого сум коментирал. Си знае Ифчо какви му требаат, тие широките се за Наколче. :D

Моја грешка. ;D
« Последно менување: 18 Ноември 2011, 22:43:40 pm Kiko »

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #19 на: 17 Јуни 2011, 22:03:01 pm »
Ке видам како ке стојам со пари набрзо идам за германија па ништо чудно да ме акне нешто у глава да домкнак едни.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #20 на: 18 Јуни 2011, 02:12:16 am »
Odlicno golvce

nakolce koga ides za germanija ?

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #21 на: 18 Јуни 2011, 05:39:52 am »
Караванче... хммм...
Само некој бандаж 9 цола и спуштање патос !
Позз

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
« Одговори #22 на: 18 Јуни 2011, 16:53:11 pm »
Odlicno golvce

nakolce koga ides za germanija ?
да сме живи и здрави на 3 ти јули најверојатно. уште картите не се извадени па ке видиме.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #23 на: 18 Јуни 2011, 18:00:07 pm »
ako ides da ti naracam amortizeri da mi doneses :P :P :P :P :P

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
« Одговори #24 на: 18 Јуни 2011, 19:20:33 pm »
Да идев со кола радо би ти донел ама вака со автобус не би се нафатил бидејки ако ми ги фатат на граница ке морам да платам царина за нив.

Отсутен iFco

• Почетник
  • *
  • Пораки: 26
« Одговори #25 на: 25 Август 2011, 13:26:33 pm »
Дојде време да пишеме што се смени на "голфчето" не е многу али пак е нешто

1. Сменети двата штопа

2. Заменети старите и обични сијалички на шалтаблата со нови лед диоди
« Последно менување: 25 Август 2011, 13:31:21 pm iFco »

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #26 на: 25 Август 2011, 14:35:09 pm »
Убаво го личи, а што направи со штоповите и фаровите ...

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #27 на: 25 Август 2011, 18:02:22 pm »
Добро е. Вака од позади сликава како што си ја ставил само ми падна на памет, па да ти кажам. Пошто е караван и глупаво е да се гледа внатре цело, јас би играл на картата фолии 70напред/50позади/35багажник. :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #28 на: 25 Август 2011, 19:25:33 pm »
Не бе така дени... јас прелагам вака... 70% цела задница комплет, а само предни врати 50%

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #29 на: 25 Август 2011, 20:19:56 pm »
Dobro golfce..diodite malku loso si gi postavil ili mene taka mi izgleda?..si trebal da stavis prozirna lenta ( mozes da iskoristis nekoa folija podebela )..inace ti gledam kilometrazata...i ke ti kazam nesto

Golfovite odat do 299 999 km i posle se restartira na 0km, so sto se gubi zborot "total" nad kilometrazata..spored toa se znae deka e svrteno..u tvojov slucaj ne e vratena, odnosno spored ova bi trebalo da ima 335 693km...osven ako ne e menuvana tablata...no neka ne te plasi toa..golf e :)

Ti predlagam predni farovi kako Deni sto ti napomena..samo baraj Hella..tuka mn tesko da najdes, jas samo sto kupiv preku ebay.de pa cekam da pristignat u Germ pa od tamu da se transportiraat navaka...drugi marki ne baraj zasto za 1 mesec ke imas polosi farovi od fabrickite..

Topol pozdrav!