За фаровите си во право а и да ти кажам право ме подзамисли да барам вакви фарови и да го подмладувам
Твоето е караван, што за мене е минус, ама па знам од прва рака што ти треба. Тоа што е дизел е плус, зошто иначе ќе мораше да ставаш плин. Вака таман. Е сега сите светленца - фарчиња треба да ги стокмиш или со нови (половни можеби) или може и твоите, и да ги исполираш. Види како е направено во темата кај WorM со неговиот голф. Тоа ти е малку пари и повеќе работа во слободно време.
Полирање на цела кола, можеш или сам или кај некого од понуденото. Ако не те мрзи да повозиш може да најдеш за поефтино -нормално. А ако имаш можности и сам да го средиш. Седиштата незнам какви ти се и дали се пропаднати, може да најдеш две нови за напред од било која кола
или да ги исчистиш темелно твоите. Нови патосници исто прават многу разлика, незнам какви се твоите. Сите пластики од надвор можеш да ги поминеш со средство да им се врати сјајот и црноќата - да не се сиви и стари. И тоа е малку пари.
И поклопец за багажникот, тоа е она што се влече за да го покрие багажникот. Тоа е битно за да не се претвори големиот багажник во резонантна кутија и да го појачува звукот и бучавата внатре. Од долната страна на тоа покривачот може да залепиш или закачиш - акустичен сунѓер. Тоа ми е мене следна задача деновиве што ќе ја правам кај мене на двете коли изгледа. Тоа го имаш во Хубо и по местава кај што има звучки Дог рецимо и е малку пари.
Внатре темелно чистење на секое можно дупче и површина со влажни марамчиња, стапчиња за уши и памучна крпа. Јас ова го средив пред месец дена.
Цакум пакум.
Е сеа скупите работи ти се во зависност од могучностите, фарбање браници (ќе оди супер со новите фарови и светленца), ксенон (4300 или 6000 исклучиво), гледам бандажот ти е супер па тука нема потреба од чачкање многу...
Ептен девојка ми имаат слично аутце, па знам на памет што би му правел ако ми се укаже прилика!
Да не давам понатаму, со здравје да се возиш!!!