Автор Тема: Ставање клима на Renault Megane Classic  (Прочитано 11442 пати)

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
Одг: Ставање клима на Renault Megane Classic
« Одговори #30 на: 28 Јули 2013, 22:53:44 pm »
Абе да, и јас тоа го мислев, само никогаш нема да бидам 100% сигурен како е возена и чувана, и дека има реални 90000 км како мојава пошо сум прв газда... тоа е работата :D
Башка мајка ми е заљубена во колава, и недај боже да спомнам такво нешто како продавање :D

Тоа е веќе друга работа чим е така работата и таман сеа слушам и ламела мењаше и ремонт праеше ќе те тера .....а за реална км се наоѓа...:)

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6884
  • French diamond
« Одговори #31 на: 29 Јули 2013, 01:27:55 am »
Аман бе ремонт на 90К км

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #32 на: 29 Јули 2013, 01:42:20 am »
па кога ке заборавиш 45.000 км уље да смениш, тоа е... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен ZombieMK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
« Одговори #33 на: 29 Јули 2013, 02:47:27 am »
па кога ке заборавиш 45.000 км уље да смениш, тоа е... :)

Не, не е забораено уље да се смени, туку антифриз... мајка ми ја „возеше“ (читај НЕ ја возеше) колата 3 години на пракинг и атифризот помешан со вода напраил заебанција... ама среќа само дихтунгот на главата беше проблем, така да само тоа сменивме се друго си е ок... сеа е ко од салон да излегла :D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #34 на: 29 Јули 2013, 02:50:31 am »
антифризот помешан со вода направил беља?

да не мислеше антифризот со уље?

Отсутен ZombieMK

• Јуниор
  • **
« Одговори #35 на: 29 Јули 2013, 04:55:10 am »
антифризот помешан со вода направил беља?

да не мислеше антифризот со уље?

Не не вода, дотурена била обична вода во антифизот и оставена 3 години... не сватив што точно ама нешто 'рѓосало, и тоа предизвикало главата да се искриви и да пукне дихтунгот по дужина... целиот зафат се состоеше од рамнење на главата, и нов дихтунг... и секако чистење на целиот систем за разлдување детално, секое цревце, цевче и се останато :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #36 на: 29 Јули 2013, 10:51:46 am »
значи тоа не е ремонт туку бил сменет дихтунг. ремонт е нешто бајаги поголемо...

од измешана вода со антифриз неможе ама баш ништо да доведе до пукање на дихтунг. единствено може ако истекло некаде, па било прегреано па изгорел дихтунгот... рамнење на глава и мењање дихтунг се специфични 2 работи кои се дешаваат кај мотор кој што бил прегреан (прокуван)... ај за да бидеш мирен еве да речеме р’ѓосала пумпата, па се скинал семерингот на нејзе, па истекла водата (со се антифризот) низ нејзе без да приметите па прокувало...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен ZombieMK

• Јуниор
  • **
« Одговори #37 на: 29 Јули 2013, 13:46:16 pm »
значи тоа не е ремонт туку бил сменет дихтунг. ремонт е нешто бајаги поголемо...

од измешана вода со антифриз неможе ама баш ништо да доведе до пукање на дихтунг. единствено може ако истекло некаде, па било прегреано па изгорел дихтунгот... рамнење на глава и мењање дихтунг се специфични 2 работи кои се дешаваат кај мотор кој што бил прегреан (прокуван)... ај за да бидеш мирен еве да речеме р’ѓосала пумпата, па се скинал семерингот на нејзе, па истекла водата (со се антифризот) низ нејзе без да приметите па прокувало...

Абе незнам шо се десило и како, не се ни разбирам до толку, пренесувам само мајсторот што ми кажа.. а проблемот се реши :D
така да несакам ни да се потсеќам што и како беше пошто се ова ми се деси на ден пред одмор, па одложував одмор и така... ама еве за среќа после средувањето поминав 940км во грчка без никаков проблем :D