cenata e tuka nekade a kade kade e pogolema razlikata, imav i 4.5-ka ali zrnoto e mnogu potesko na 5.5, za kvalitet kupuvam samo od micei taka da nema utka, i imas piercing-za probivanje, hunting-lov, imas i pozlateni i tapi i zasileni i ekstra teski itn, i da cevkata na 4.5 e pokratka mozebi i za pola od ovaa sega, a za jacina pisuva brzina 205m/s i opasna do 205 metri teska 3kg
Eве ја мојата Кал. 4,5
http://www.hatsan.com.tr/airguns_mod_70.asp
Брзината и е за 100 м/сек поголема од твојата т.е. 305 м/сек, тежина 3,2 кг, а долга е 1м13цм (сигурно подолга од твојата 5,5) ...
Сакаш и да пукаме во лим да видиме кој ќе го пробие? 
ja ebavme temata totalno inaku dole e ververica, hatsan e mnogu jaka puska vo smisol na marka i pokvalitetna od mojava spanska lepota koja e epten precizna i ne trpi teski dijaboli, se namaluva domet ali dobiva jacina, a za lim busi ne prasuva, ja testirav na oluk

, ali izgleda da mojava ke e pojaka tro a i podolga seuste e nova do koga ke ja bide ne znam a za pukanje kazi lokacija

epten nema kade da ja nosam dusa me boli samo koga idam vo berovo ja nosam za pukanje

pozz
-Velocity: 850 feet per second (fps) with PBA, 722 fps with Lead tvojata e 800
-Single Shot with Rotary Breech Loading System
-Fixed Barrel: Single Cocking System
-Automatic Cocking Safety system
-Barrel: Precision Rifled Steel
-Trigger: Second Stage adjustable
-Butt Plate: Ventilated rubber pad for recoil absorption
-Cheekpiece: Thin cheekpad molded on each side for both Right hand and Left hand shooters
-Checkering: Non-Slip texture design on grip
-Fiber Optics: Contrasting fiber colors in the front and rear sight
-Front sight: 0.40 millimeters in diameter
-Rear sight: 0.60 millimeters in diameter.
-Rear sight: Adjustable micrometric for both Windage and Elevation
-Laser: Built-in front laser sight adaptation rail (laser sight sold separately)
-Weight: 6.6 lbs
-Length: 45.75’’ tvojata e 44.5
-Ammunition: Any .22 Pellet
-Caliber: .22
-Barrel Length: 20 in tvojata e 17.7
http://www.airgundepot.com/gamo-cfx-22-caliber--fixed-barrel-rifle-1000-fps-great-accuracy.html