Автор Тема: Убави места во Македонија  (Прочитано 116111 пати)

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068
Одг: Убави места во Македонија
« Одговори #240 на: 31 Мај 2017, 00:13:52 am »
Utre na vrakanje od Grcija sakame do Dorjan da zastaneme.
Da preporacate restorance, mi go preporacaa Fuk Tak, dobar li e?

Супер е Фук Так, бар последен пат ја кога бев пред некоја година. Традиција, ваљда газда Перо е уште жив, обавезно јади рибља чорба и плескавици од икра.

Отсутен mambo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 77
« Одговори #241 на: 31 Мај 2017, 00:43:23 am »
Воденица3 Крива Паланка....УЖАС.... повеќе јадење и на филм не сум видел. се е мегаломанско за мали пари. цените се скоро дупло поевтини од други места, амбиентот топ, само нема плаќање со картичка зошто нема мрежа за кардридерот. Мора да се посети.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #242 на: 31 Мај 2017, 01:40:15 am »

Супер е Фук Так, бар последен пат ја кога бев пред некоја година. Традиција, ваљда газда Перо е уште жив, обавезно јади рибља чорба и плескавици од икра.
Ti zboris za ribniot restoran sto e vo blizina na Romantique taka?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен smole

• Сениор
« Одговори #243 на: 31 Мај 2017, 04:59:01 am »

Не, Фук-Так е во Дојран.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #244 на: 31 Мај 2017, 07:00:39 am »

Не, Фук-Так е во Дојран.
Na mapa ima eden resgodan vo Star Dorjan a eden vo Nov vo blizinata na Romantique hotelot sto e vo Dorjan isto taka.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен smole

• Сениор
« Одговори #245 на: 31 Мај 2017, 10:21:42 am »

Не, Фук-Так е во Дојран.
Na mapa ima eden resgodan vo Star Dorjan a eden vo Nov vo blizinata na Romantique hotelot sto e vo Dorjan isto taka.

Јас се префрлив на Романтик во Велес. Во Стар Дојран е Фук Так.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4759
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #246 на: 31 Мај 2017, 13:41:54 pm »
Воденица3 Крива Паланка....УЖАС.... повеќе јадење и на филм не сум видел. се е мегаломанско за мали пари. цените се скоро дупло поевтини од други места, амбиентот топ, само нема плаќање со картичка зошто нема мрежа за кардридерот. Мора да се посети.

АХАХАХАХА нас истото ни се деси...нарачуење неколку различни салати и една голема мешана, двајца келнери ја носеа големата...5кг зеленчук имаше у тоа овалот плус другите салати огромни, плус месо за сите, ракија, пиво, лебои, благо, кафиња = 1200 за 4ца, треба да напишат у менито колкави се јадењата...греота толку храна да се фрла, ние едвај пола изедовме од тоа, 1 салата не ја ни пипнавме и не прашува келнерот: Нешто не е во ред? Не бе чоек види шо све донесовте цела нива зеленчук и стадо животињи.

Топла препорака за Јавор Џоко во Мрзенци...се што пробавме беше путер! Свежи и вкусни салати, голем патлиџан без дрва у него ко у Челик, плескавица од вистинско мелено месо без соја, телечи мускул се топеше месото ко ќе го пипнеш со вилушка и јагнешко печење на ниво на ражен ко за своја душа правено, а цените пристојни...ж'та - 40фче.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #247 на: 31 Мај 2017, 13:47:44 pm »
Следен пат 'пајдаки' да си земете, а да седнете и во Јавор Агапи.

Отсутен smole

• Сениор
« Одговори #248 на: 31 Мај 2017, 14:25:18 pm »
Ја не го препорачувам Агапи. И пре би печење него пајдаки. Џоко владее, пред некој ден чув дека има отворено кафана во Скопје, негде кај сервисите за коли (Дацит и др.) кај Лепенец, точно каде незнам.

Ова е од Дојрана во петокот, троа послано али одлично јагнешко печење, секој ден имаат.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5047
  • The Spartan General
« Одговори #249 на: 31 Мај 2017, 14:26:26 pm »
....

Нареден викенд во Македонија кога ќе сум, ќе те послушам и посетам Ѓоко во Мрзенци.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен smole

• Сениор
« Одговори #250 на: 31 Мај 2017, 14:28:53 pm »
....

Нареден викенд во Македонија кога ќе сум, ќе те послушам и посетам Ѓоко во Мрзенци.

Џоко :) Башка тој келнерот  (мислам дека му е син) е малце акнат ама во добра смисла и шегаџија. Сите таму се супер услужливи.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #251 на: 31 Мај 2017, 14:32:59 pm »
...
Лапсус во пишување. Нормално во разговор дека е Џоко. Исто така, и мора да се вратам уште еднаш во Воденицата кај Паланка. Последен пат бев 2006/7ма година таму и не беше како што е денес.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #252 на: 31 Мај 2017, 14:34:05 pm »
Temava ne treba da se vika "Ubavi restorani vo Makedonija"?
Posto od mesta ni M nema.

Отсутен smole

• Сениор
« Одговори #253 на: 31 Мај 2017, 14:39:53 pm »
...
Лапсус во пишување. Нормално во разговор дека е Џоко. Исто така, и мора да се вратам уште еднаш во Воденицата кај Паланка. Последен пат бев 2006/7ма година таму и не беше како што е денес.

Ако не си бил во Мечкуевска куќа Пуже - Св. Николе најтопло ти препорачувам да одиш. И Воденица 3 К. Паланка е добра, убава храна и се останато, но храната и особено услугата т.е. гостопримството во Пуже е ненадминато во цела држава, ако некој знае погостопримлив ресторан нека пише, со задоволство ќе го испитам (едино што ми паѓа на памет е вевчанска Кутмичевица од слушање, ама не сум бил).

Temava ne treba da se vika "Ubavi restorani vo Makedonija"?
Posto od mesta ni M nema.

Има тема за ресторани, некој модератор може слободно да ги префрли сите гурмански постови таму.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #254 на: 31 Мај 2017, 14:44:48 pm »
...

Во Пуже сум стален пациент за ручек кога имам време. Секогаш било на ниво. И тоа европско ниво. 

Последен пат бев на “тајната вечера“ во Април.  :)