На лев трепкач, интервалот на индикаторската ламбичка на табла се убрза. На форумов сум прочитал претходно дека најверојатно се работи за прегорена сијаличка, па ги проверив сите кои се активираат на ракетата за лев трепкач. Се разбира, испадна дека сијаличката на левиот преден трепкач не трепка.
Имав проблем да ја извадам од лежиште за да ја сменам, ама некако се снајдов. Прашањето ќе го поставев тука - толку ли сум глуп да не знам како се отвора лежиштето на една сијаличка.... како и да е....
Излегов, со тазе сијаличка, и почна трепкачот да си работи добро, ама во тек на возење пак престанува да трепка трепкачот, а побрзо да трепка индикаторската ламбичка на табла.
После гасење, при повторно палење на колата, трепкачот работи нормално, а низ возење де работи, де не.
Помислив да сменам уште еднаш сијаличка утре (затоашто претходниот пат кога ми се случи така со задно штоп светло, сијаличката од резервниот кит ми прегоре за ден и пол), а сега се сомневам да не можеби и не е добро наместена, па се губи контакт?