Автор Тема: Сузуки Свифт 1.3 глх  (Прочитано 15555 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Одг: Сузуки Свифт 1.3 глх
« Одговори #30 на: 25 Август 2011, 14:13:19 pm »
Епа не сум од Охрид, Ресенчанец сум, с.Царев Двор поточно. :D
епа тогаш барај го Крсте-та(Кце-та) во Царев Двор  ;) :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #31 на: 25 Август 2011, 14:46:18 pm »
Епа... затоа не го знаеш... во Охрид, прво е градоначалникот, па он е  :)
Така е Џачкана е главен во Ох :D :D

Отсутен Vlado

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #32 на: 25 Август 2011, 20:26:14 pm »
Абе низ Ресен неам гајле, мало место скоро сите се знаеме.
Сузуки Свифт 1.3

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #33 на: 25 Август 2011, 23:11:30 pm »
низ Ресен владее општ хаос,ниту моторчиња регистрирани,ниту носи некој кацига...ништо...и ред други работи...

Отсутен Vlado

• Јуниор
  • **
« Одговори #34 на: 25 Август 2011, 23:45:45 pm »
низ Ресен владее општ хаос,ниту моторчиња регистрирани,ниту носи некој кацига...ништо...и ред други работи...

Сите се прават КОЈ СУМ ЈАС.. :P
Сузуки Свифт 1.3

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #35 на: 26 Август 2011, 09:46:02 am »

Сите се прават КОЈ СУМ ЈАС.. :P
за тоа незнам,али во поглед на слободата со законот е голема....во Битола оди повози се без кацига а па без регистрација ич не ни помислувај

Отсутен Vlado

• Јуниор
  • **
« Одговори #36 на: 22 Септември 2011, 17:15:44 pm »
Колава од ко е купена (пред 5 год.) секогаш на ладен мотор после палење се слуша цвичење на каишот, го сменавме ама пак е исто еве до ден денес кајшот си е убаво затегнат све тоа... е сеа ме мачи да не има нешто проблем со струјата, исто на ладен мотор понекогаш се осеќа не рамномерно работење работење колата. Што се однесува до струјата случајно заприметив вратата ко ке отворена и светлото што свети внатре и дадов жмигавец, светлото почна да губи со секое светкање на жмигавец а си се враќаше во нормала со секое гаснење. Му имам кажано на татко ми ама мака му е да провери по професија електричар е па сеа ај некој помош предлог како да утврдам до што е ова цвичењево на кајшот.
Сузуки Свифт 1.3

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #37 на: 22 Септември 2011, 23:08:17 pm »
Вака, прво на колку обртаи ти работи колата коа е ладна, дали е под саух или не... ???

Каишот што цвичи а е затегнат по твое или не е убаво затегнат или може е некој чкартен...

А зашто намалува, дека многу влечат струја жмигавците, или не ти пуни доволно реглерчето, или некоја диода на алтернаторот е поебана... иначе не сум сигурен дали беа... 6 или 8 диоди

Отсутен Vlado

• Јуниор
  • **
« Одговори #38 на: 23 Септември 2011, 00:13:04 am »
Вака, прво на колку обртаи ти работи колата коа е ладна, дали е под саух или не... ???

Каишот што цвичи а е затегнат по твое или не е убаво затегнат или може е некој чкартен...

А зашто намалува, дека многу влечат струја жмигавците, или не ти пуни доволно реглерчето, или некоја диода на алтернаторот е поебана... иначе не сум сигурен дали беа... 6 или 8 диоди

На колку обртаи немам обртометар, ама според работата на моторот нормално ама понекогаш се осеќа како што пишав погоре нерамномерно работење знае да подизгуби малку како да сака да угасни и да си се врати во нормала си работи, ова се дешава само кога е ладна под саух. Преѓе пробав пак така со жмигавецот и со сеаличево ама имав гас стегнато во возење ми текна имав дадено жмигавец и го пуштив сеаличево нормално си беше.
Сузуки Свифт 1.3

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #39 на: 23 Септември 2011, 01:02:25 am »
Па не пуни... убаво алтернаторот... тоа е фрката

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #40 на: 23 Септември 2011, 08:11:39 am »
А може да ти е истрошена и ременицата од алтернаторот.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #41 на: 23 Септември 2011, 19:51:42 pm »
Една сменето имал претходниот газда, не ја затворил убаво и му се отворила. И еднаш на татко ми, појма немам како шо, знам само беше 1-ви мај сабајлинката ја имаше земено кај 7-8 часот го чекав да ја донеси за да заминам, го гледам си иди со распукана и последица на отворанњето на хаубата е, што е цела искривена ќе ја сликам денски да ја видите поубаво.

Рики, ни сатче ни обртометар ништоо, суво барут. :P
Па ќе импровизираш малку ;D
http://www.youtube.com/watch?v=-69PWBdiOXE

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #42 на: 23 Септември 2011, 20:15:43 pm »
Една сменето имал претходниот газда, не ја затворил убаво и му се отворила. И еднаш на татко ми, појма немам како шо, знам само беше 1-ви мај сабајлинката ја имаше земено кај 7-8 часот го чекав да ја донеси за да заминам, го гледам си иди со распукана и последица на отворанњето на хаубата е, што е цела искривена ќе ја сликам денски да ја видите поубаво.

Чоекот има мака, а ти сеир фаќаш... :)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #43 на: 23 Септември 2011, 20:44:57 pm »

Чоекот има мака, а ти сеир фаќаш... :)
Ако малце не штети ... :D

Отсутен Vlado

• Јуниор
  • **
« Одговори #44 на: 23 Септември 2011, 21:50:17 pm »
Абе не е некој голем проблем ама не сакам да е така. Сега со татко ми правев муабет да му кажам убаво шо е како е, ми рече ај ќе провериме деновиве, електричар е ги разбира работиве ама повеќе со трактори се расправат.
Е сега ме интересира работава на моторов шо ја опишав погоре дали е можно да има врска со струјата нешто.
И претходно беше така, само ептем немирно рабташе на ладен мотор доаѓаше и до гаснење тресеше цела кола, и на компијутер беше ставена и све ништо проблем не кажа пробавме со нова капа, нови кабли за свекици сите еден по еден ги провервевме, и на крај дојде дека свеќиците нечинат, сменивме свеќици ко нова. И сега еве повторно нешто слична работа само доста посмирена.
Сузуки Свифт 1.3