Автор Тема: Мислење за возила: Focus MK1 1.8 tdci и Fiat Stilo 1.9 jtd  (Прочитано 4921 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг: Мислење за возила: Focus MK1 1.8 tdci и Fiat Stilo 1.9 jtd
« Одговори #15 на: 27 Декември 2013, 20:59:33 pm »
Лепотица: http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1550535-ALFA-ROMEO-147-JTD--04

Ова: http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1539797-Alfa-Romeo-147-1-9-JTD-16V-M-JET-140ks-5-vrat

Првава 147 некако седиштава ми се чудни, досега не сум видел ваква комбинација двобојна ... Воздушното перниче на воланот, дали од фотографијата или што некако малку ми двои, е сеа или имала волан со команди па го сменил за ваков за да заработи екстра незнам
Друго уште во старт треба ново задно знакче. Исто рачката на менувачот ми е некако чудна за дизел, знам кај мене е топчеста а овде некако поинаква ...  ???

Втората 147, некако премногу е спуштен предниот дел на колата, споредете со првата 147, или е оптичка илузија или незнам. Треба да се провери во живо. Истиот муабет и тука за воланот, самошто поочигледна е разликата во нијанса. Дополнително, како може 147 да има автоматска клима и ЕСП а да има радио со касета и челични бандажи  ::)

п.с. 147 е поскапа за одржување во споредба со Стило и Фокус, но си има причина за тоа. Суспензија со двојни виљушки и милти линк задна оска. Ова е за твое инфо. Добра 147 не очекувај да најдеш за 3000 евра, очекувај од 3500 па нагоре нормално во зависност од регистрирана/сервисирана итн..

да да премногу сумливо,посебно ова со знакчево

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #16 на: 27 Декември 2013, 21:33:57 pm »
Сепак Алфа е Алфа. Стилото го фрла у дебела сенка. А што е толку поскапа за одржување Алфа од останатите не ми е јасно. Тоа се предрасуди.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8152
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #17 на: 27 Декември 2013, 23:02:16 pm »
Ништо работа, алфа отпаѓа од комбинација...
Ти ја наполни некој главата?

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #18 на: 27 Декември 2013, 23:33:42 pm »
Фиат Стило, 3 врати, жолто или црно.
Фала, пријатно! 8)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11744
  • Архитект
« Одговори #19 на: 28 Декември 2013, 09:16:17 am »
Фиат стило е осиромашена алфа 147.
Мотор ист, менувач ист, подвозје скоро исто.
Само квалитет во кабина и геџети малку поинакви.

Да се надоврзам на семоќниот:
Кај првата алфа од огласот, сумлива рачката на менувачот, таква е на бензинските модели. И таа дупката под радиото, таму треба да има фиоки.

Втората алфа, има една слика интересна:

Во позадина се гледа фејслиф 147. Види таа дали се продава.
;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #20 на: 28 Декември 2013, 19:58:47 pm »
Знам дека.бензинецот има таква ама огласена беше како дизел.

Инаку, претпоставувам дека немаат ист менувач бидејќи немаат исто каталошки броеви на замаец и сет ламела. Фиат Мареа дели ист менувач. Мотор знам дека 115 кс го имаат и двата ама дали само блокот е ист или и други работи незнам. Знам дека во 147 многу подобро звучи. ;D
Подвозје ни од далеку немаат исто, Стилото ми недостига горни виљушки и мулти линк задна суспензија.

Како и за секоја кола колку ќе.си плати толку ќе си клати. Фејслифтот му е надвор од буџетот акп добро го сфатив.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #21 на: 28 Декември 2013, 20:31:02 pm »
Темата може да се заклучи,денеска се даде капар за Ford Focus дизел, иако за малку не се зема поново клио дизел.
Алфа како што кажав претходно има покомплицирано подвозје, добив цена за комплетно РЕПАРИРАЊЕ од околу 300 евра, плус за тоа дури ни самиот сервисер не можеше да ми гарантира дали за 2 недели/ 6 месеци/2 години ќе попушти предницата. За оригинални алфа делови за предница може комотно да множиш со 3. Епа ја на голф 4 менував на 30к предница на нашиве патишта (ама за 5000 ден со се рака) и тоа голфот важи за кола со поедноставно подвозје и со предница која не страда многу (за разлика од пасат на пример) на алфа значи ќе треба на 15к. Може сум и нешто грешка за цениве на алфата, ама и така сум некако рамнодушен на алфи, а и сумата на пари која што ја давам не е доволна за добра алфа, едвај за ''солиден'' фокус или евентуално клио, корса. Да бидеме реални ;)
Зини да ти кажу.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #22 на: 28 Декември 2013, 20:33:09 pm »
Убаво те излажале за предницата на алфата. Да прашаше на време ќе те упатевме.
За тие пари се зимаат оригинални делови,какво множење пута три,какви глупости.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Мислење за возила: Focus MK1 1.8 tdci и Fiat Stilo 1.9 jtd
« Одговори #23 на: 28 Декември 2013, 20:39:36 pm »
Тдци 115кс?