Автор Тема: Заштита и сјај на понови возила  (Прочитано 39934 пати)

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
Одг: Заштита и сјај на понови возила
« Одговори #135 на: 20 Август 2012, 16:27:05 pm »
Јас го користам млекото на ТВ, супер е класичните шалтабли, но на матирана пластика барем кај мене не е убаво, можеби е специфична пластиката, па затоа нареден пат ќе го пробам ице од ТВ.

Каде ги има производите на фра-бер во МК???

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #136 на: 20 Август 2012, 16:42:31 pm »
ne be teen ima mnogu rabota i ic neznae da odmori malku inaku cela serija na ice e dobra no toj e samo za odrzavanje na enterierot malku cisti i ima mat sjaj no jas najveke go koristam ova kako sprej http://euro-stil.com.mk/proizvodi/sredstva-polituri-sprej-samponi-restavratori-korektori/sprej-za-saltabla-400ml.html   i toa poslednive 15 godini i go smetam kako najdobar sprej za saltabla  a od mlkeko za saltabla ima od zelkata mu nema zamena[iako i od fraber mlekoto ne e za potcenuvanje]  za za fraber nemam zborovi edna od najdobrite hemii   nano vosokot i nema nesto posebno za upotreba koga ke ja spremis kolata za nanesuvanje na vosok samo spricas i so aplikatorot go nanesuvas na bojata i prebrisuvas so mikrofiber megjutoa jas ne go ostavam mnogu da stoi na kolata ne e stetno za plastiki  vo princip jas ja pominuvam kolata po dva pati i ima strasni rezultati vo smisol na zastita a ovoj vtoriot vosok go nemam koristeno

не ме разбра изгледа........ја барам течен восок за веднаш после перење на мокро, во перална после перење го прскам и си пребришуваат, го користев к2 спидвакс, барам со ист начин на употреба ама нешто со подобар ефект.
немам ни време ни услови за нешто покомплицирано, затоа се тука луѓето како тебе и теен  ;)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #137 на: 20 Август 2012, 17:46:48 pm »
dame,

Три пати почнувам да ти го читам постираното, ама едноставно не оди! ( Пораката од 16.20 )

Со цела почит кон твоите познавања за козметика на возила, повраќаници од реченици без интерпукциски знаци и недајбоже големи букви, во целост ме одвратува да научам нешто од тебе.

Ако не те мрзи, ајде среди го постот, барем во тоа.

Инаку, имаш македонска поддршка ?

Модератор има тука ?

Отсутен zvonkog

• Редовен
« Одговори #138 на: 20 Август 2012, 17:54:43 pm »
a kako go nanesuvas ti speed wax od k2?
znaci istiot princip

к2 како што пишува на него, после перење на мокро се прска и се пребришува со микрофибер директно без плакнење !

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #139 на: 20 Август 2012, 17:56:47 pm »
 ::)

Отсутен zvonkog

• Редовен
« Одговори #140 на: 20 Август 2012, 18:13:47 pm »

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #141 на: 20 Август 2012, 19:48:14 pm »
Штознам кај мене колата НИКОГАШ не е полирана и секогаш е прана со обичен сјај за домакинство а многумина ми трубат дека тоа ќе ја уништи бојата и слично. тотално безвезе.
Фарбана е 2001 година а бојата сеуште има сјај и сигурен сум дека во моментот кога ќе ја полирам после 3 месеци бојата ќе биде катастрофа. Затоа и избегавам такви средства.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #142 на: 20 Август 2012, 21:17:50 pm »
ne be teen ima mnogu rabota i ic neznae da odmori malku inaku cela serija na ice e dobra no toj e samo za odrzavanje na enterierot malku cisti i ima mat sjaj no jas najveke go koristam ova kako sprej http://euro-stil.com.mk/proizvodi/sredstva-polituri-sprej-samponi-restavratori-korektori/sprej-za-saltabla-400ml.html   i toa poslednive 15 godini i go smetam kako najdobar sprej za saltabla  a od mlkeko za saltabla ima od zelkata mu nema zamena[iako i od fraber mlekoto ne e za potcenuvanje]  za za fraber nemam zborovi edna od najdobrite hemii   nano vosokot i nema nesto posebno za upotreba koga ke ja spremis kolata za nanesuvanje na vosok samo spricas i so aplikatorot go nanesuvas na bojata i prebrisuvas so mikrofiber megjutoa jas ne go ostavam mnogu da stoi na kolata ne e stetno za plastiki  vo princip jas ja pominuvam kolata po dva pati i ima strasni rezultati vo smisol na zastita a ovoj vtoriot vosok go nemam koristeno

не ме разбра изгледа........ја барам течен восок за веднаш после перење на мокро, во перална после перење го прскам и си пребришуваат, го користев к2 спидвакс, барам со ист начин на употреба ама нешто со подобар ефект.
немам ни време ни услови за нешто покомплицирано, затоа се тука луѓето како тебе и теен  ;)

Ај види ова дали може да ти заврши работа. 600-700 денари е.

http://www.sonax.com/Car-Care/Products/Exterior-Paintwork-and-Chrome/%28so%29/15/%28node%29/12864/288200-SONAX-High-Speed-Wax

Отсутен dgx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 77
« Одговори #143 на: 07 Мај 2018, 19:10:48 pm »
Некој да препорача режим за перење на нова кола, конкретно ме интересираат тие восоците што се нанесуваат за заштита, препорака за добра перална?

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 411
« Одговори #144 на: 07 Мај 2018, 19:22:47 pm »
Некој да препорача режим за перење на нова кола, конкретно ме интересираат тие восоците што се нанесуваат за заштита, препорака за добра перална?

Добра перална дома, метод со две кофи потоа восок на три месеци, силант или најдобро ставај керамика

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #145 на: 07 Мај 2018, 19:49:22 pm »
Jas sum prvo keramika pa posle toa sto spomna dejan propisen nacin na perenje na voziloto

Отсутен dgx

• Јуниор
  • **
« Одговори #146 на: 07 Мај 2018, 19:58:47 pm »
Фала и на двајцата, веќе во план сум да купам и wap, ме интересира за восокт керамика кај може да се набави?

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 411
« Одговори #147 на: 07 Мај 2018, 20:29:48 pm »
Фала и на двајцата, веќе во план сум да купам и wap, ме интересира за восокт керамика кај може да се набави?

Керамика можеш да набавиш ама неможеш сам да инсталираш, а за восоци шампони и слично погледај на
 www.autopro.mk

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #148 на: 07 Мај 2018, 20:32:09 pm »
za keramika nema da mozes sam da ja naneses (nemoj da pomislis deka te naveduvam za kaj mene ) zatoa sto si e malku pospecificno iako e nadobra zastita a za vosoci ete ti go dejan ima mnogu ubavi i kvalitetni vosoci

Отсутен dgx

• Јуниор
  • **
« Одговори #149 на: 07 Мај 2018, 20:39:11 pm »
фала многу, најверојатно ќе одам со керамика