Автор Тема: Средување на бандажи  (Прочитано 202699 пати)

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
Одг: Средување на бандажи
« Одговори #405 на: 01 Април 2015, 12:51:23 pm »
а добро кај атс класик-от тој безбојниот дел на краците и околу на венецот лак е или сребрена боја? Пошто реално неам видено класик во живо а на слики ми изглеа ко гол алуминиум со лак врз него.

Отсутен МулевР

• Редовен
  • Пораки: 1382
  • Велешанче
« Одговори #406 на: 01 Април 2015, 14:50:08 pm »
Исто ме интересира што се става после полирање, за брзо време ќе почнам да ги полирам атсот па да знам до што да ги заштитам после тоа ?
Project car: Opel Kadett C
Daily 1: Opel Corsa E
Daily 2: Yugo Koral 1.1i

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7054
  • хаУс мајстор
« Одговори #407 на: 01 Април 2015, 15:10:26 pm »
Се пластифицираат и пак ќе го изгубиш сјајот.
Не сум во тек со новстите околу тоа, могуче да е измислено некоја нова направија.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #408 на: 01 Април 2015, 16:40:06 pm »
nisto ne pomaga,edino resenie e da se plastificira no za 30% sjajot se namaluva,a so lak nema da drzi ke se izlupi,na kabrioto badnasite pred 2 godini mi se polirani i uste stojat isti do den denes niedans ne sum gi prepoliral,ali se znae posle sekoe vtoro perenje vosociranje i normalno stalno perenje so ubavi samponi so vosok,samponi za kola .......
Stalno im go kazuvam istoto na site koj im poliram badnasi i do sea samo kaj eden imalo problem na koj mu gi perele vo peralna so neznam sto sretstvo i celi pocrnea........... zatoa vnimavajte kade vi gi perat i so kakvo sretstvo najcesto za bandasi koristat Aris i razredena solna kiselina a toa go ubiva aluminiumot ......

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2513
  • Дете Битолчанче
« Одговори #409 на: 01 Април 2015, 19:43:29 pm »
Добро објаснето од Дарио, баш сакав истото да го пишам.

И кај мене се последно полирани пред две години и сеуште има сјај на нив. Нормално си бара повеќе пазење. :)
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
« Одговори #410 на: 01 Април 2015, 21:57:41 pm »
edina mana na mojte mi e sto togas uste se ucev da poliram i koga ke gi sporedam so drugive sto gi pravam mnogu propusti imam na moite :/ a koj procedura e da gi izvadi site strafovi pa poliras , mi ide da pcujam :D  ;D

Отсутен gnaum

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 179
« Одговори #411 на: 01 Април 2015, 22:57:16 pm »
Колку е ова сигурно  дали би возеле и дали некој го има направено кај нас?

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3601
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #412 на: 01 Април 2015, 23:03:28 pm »
perica kaza deka ima eden u srbija sto gi prai i nemaat gajle. tuka ne sum sretnal nekoj da gi prai. jas bi gi vozel i najverojatno kje gi vozam :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #413 на: 01 Април 2015, 23:41:27 pm »
Сега скоро членот Мак1 продаваше ширени челични бандажи од фичо. Не знам каде се правени и дали се ок :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
« Одговори #414 на: 02 Април 2015, 00:54:31 am »
mene samo neka mi gi isece nekoj precizno a za  varenje najmal problem :)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #415 на: 02 Април 2015, 12:24:23 pm »
На дребонг само и завршена работа.

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Дете Битолчанче
« Одговори #416 на: 02 Април 2015, 16:48:41 pm »
Бандашот и гумата се единственото нешто измеѓу колата и патот, јас не би играл со сечење и варење.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #417 на: 02 Април 2015, 18:43:25 pm »
Такви бандажи ќе стават забегани ко мене,тебе и остали кои имаат мерак за тие работи. Искрено со колата колку пати излегуваш на автопат, па и да искочиш поише од 100 каде би возел? пошто нели ваков бандаж иде на флекосана кола. Јас би ставил без размислување, ама улици асални кога би имале, не дека ми е страв сега од погодување дупка па да пукне бандажот, него од кинење гуми. И веруј дека второво попрво ќе се деси, отколку да се одвари или пукне бандажот.

Отсутен gnaum

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 179
« Одговори #418 на: 02 Април 2015, 21:56:12 pm »
Мене ова ми е предобра идеја а и гледам на големо ги возат во странство па сигурно не се попаметни од нас тука, мислам нема шанса да се случи нешто ако  е добро заварено

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Дете Битолчанче
« Одговори #419 на: 03 Април 2015, 20:59:12 pm »
Такви бандажи ќе стават забегани ко мене,тебе и остали кои имаат мерак за тие работи. Искрено со колата колку пати излегуваш на автопат, па и да искочиш поише од 100 каде би возел? пошто нели ваков бандаж иде на флекосана кола. Јас би ставил без размислување, ама улици асални кога би имале, не дека ми е страв сега од погодување дупка па да пукне бандажот, него од кинење гуми. И веруј дека второво попрво ќе се деси, отколку да се одвари или пукне бандажот.

Зоки апсолутно си во право, ама пак јас сум скептик за сечини и варени бандаши, шубе ми е. Иначе има мајстор кој ширел челични бандаши во Битола, ама не сум слушнал пофалби, туку поплаки за неговата работа. :)