Автор Тема: Средување на бандажи  (Прочитано 207533 пати)

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
Одг: Средување на бандажи
« Одговори #240 на: 21 Март 2014, 14:58:12 pm »
So polu mat lak se napraveni :) inaku neznam kod deckoto si ja zema od PPG :)

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3075
« Одговори #241 на: 22 Март 2014, 09:50:32 am »
Кај да ги однесам во Скопје челичните бандажи да ми ги средат? За'рѓани се.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
« Одговори #242 на: 22 Март 2014, 10:15:38 am »
Pusti slika da vidime kolku zargjani

Отсутен biber

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 61
« Одговори #243 на: 22 Март 2014, 12:06:07 pm »
Браво за мајсторијата :)
Имам 16ки и 15ки бандажи. Овие 15киве се RH и им треба дотерување, гребени се од тротоар па сакам да ги средам за зимски гуми. 16ките ги возам моментално и се фабрички на реното и размислувам и нив да ги средам.
Ако го работи ова некој за пари нека ми прати ПП да видиме што може да се среди. Поздрав

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
« Одговори #244 на: 22 Март 2014, 14:34:16 pm »
075 958 442 pobarajme , ke gi napravime kako sto posakuvas

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
« Одговори #245 на: 28 Март 2014, 13:51:39 pm »
Kia bandaski :)

Filer

Baza

Lak

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #246 на: 28 Март 2014, 15:19:54 pm »
Tука најубаво може да видиме колку биле убави еднобојни бандажи.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #247 на: 29 Март 2014, 00:21:04 am »
Одлично средени од твоја страна, ама грди се!

Туку со што ги пополнувате одлушнатите делови од венецот?

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
« Одговори #248 на: 29 Март 2014, 01:38:44 am »
So navaruvanje I struganje

Отсутен Blackadder

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #249 на: 29 Март 2014, 09:52:07 am »
Дечки, имам едно прашање. При менувањето на зимските гуми со летни, кај вулканизерот некако со машината ми ги изгребаа алуминиумските бандаши, направија релативно длабоки гребаници (на местата означени на сликата). Нешто ме убедуваа као не е тоа од кај нив, немало шанса нивната машина тоа да го направи, но сигурен сум (си ги познавам бандашите убаво) и оштетувањата беа воочливи баш на двата бандаши на кои на зимските гуми имав rim protector (задебелен дел од зимската гума за заштита на бандашот на дупки)

Сопственикот на местото се нафати да ги направи кај некој мајстор (наводно бил добар со поправка на вакви оштетувања), меѓутоа мене ми е страв откако ќе ги среди (исфарба или исполира или појма немам што), да не се јават луштења или пукање/набабрување на поправените делови. Можна е таа работа? Што да му посочам доколку ги прави?

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
« Одговори #250 на: 29 Март 2014, 10:20:43 am »
 :Oni ti gizeznale nareden pat vnimavaj kade menjas.... Pred se treba ubavo struganje pa aluminski kit tamu kaj sto e golaluminium epoksid prajmer pa celi vo filer i boja ,zboram za da bidat kako sto treba a vnimavaj kade gi pravis ima mnogu majstori sto gi pravat za eftina para pa posle nekoj mesec pocnuvat da se lupat

Отсутен Blackadder

• Јуниор
  • **
« Одговори #251 на: 29 Март 2014, 11:16:15 am »
Абе среќа моја со вулканизери. Ко менував зимски гуми за прв пат, се распрашав кои се најдобри во мојот град. Сите ми кажаа дека или кај „X“ или кај „Y“ да ги менувам, тие биле најдобри во мојот град (не именувам имиња на фирмите). Три години менував (и купив) гуми од кај „X“ но последниот пат лани (при замена на летните во зимски) со дигалката за возило ми го набија и искривија прагот (погрешно изгледа го имаа поставено). Испадна газдата фер и ми ја направи штетата.
Оваа година реков ај за прв пат да одам кај „Y“, и тие ми ги фалеа као најдобри. Па еве прво па мушко, салам ми ги заебаа бандашите. Немав ни гребаница на колата (затоа велам си ги знам бандашите и колата), и кога видов што направиле за глава се фатив. Дополнително ме изнервира тоа што не признаваа (дури газдата ме избегнуваше некое време, наводно зафатен бил). И ајде реков у курац нека се гонат, да не се расправам и да трошам време и енергија (се вадеа демек колата била валкана и не се гледало дали претходно имало гребаници). Но после 3-4 дека видов на е-банкарството дека два пати ми наплатиле за услугата (нешто имале проблем со линиите па два пати побараа пинот да го внесам, а само една сметка ми дадоа). И ми пукна филмот му се јавив пак на газдата да се карам, па ајде прифати да ги направи бандашите.
Затоа ми беше прашањето, оти попрво би возел со гребаниците (малце ги замаскирав со сребрена боја), отколку да ми испукаат цели по година-две (релативно е нова колата). Е дури тогаш че го паљим со бенЅин :D

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4006
  • MadaFunker
« Одговори #252 на: 29 Март 2014, 12:01:54 pm »
Треба да ги именуваш фирмите, да не се заебе уште некој..
New blood of old school

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #253 на: 29 Март 2014, 15:08:50 pm »
Ако испукаат ќе ги дадеш кај Дарк ќе ти ги направи подобри од нови. И ајт.

Отсутен Blackadder

• Јуниор
  • **
« Одговори #254 на: 03 Април 2014, 17:37:10 pm »
Ја однесовме колата на мајстор, вчера ја зедов. Инсистирав да не се шприцаат цели бандаши, туку да се среди, бојадиса и исполира само онаму каде што се линиите. Ми ја среди и една мала гребаница на вратата со полирање гратис. Задоволен сум, не е дека не се познава воопшто, ама ептен треба на скроз чист бандаш да се доближиш на 20cm да ги приметиш трагите каде што беше гребнато. Барем од далеку не се знаат, добро е.