@balanar Да улетам ама незнам како да ти поможам, да те пуштам кај тетка ми на ручек таму ако сакаш или ела помини да ти дам прачки за на риби, оти неам мн нешто шетано освен по риба и по дома. Интересно е така покрај езеро за шетање има и ресторанчиња, сим бил со една бивша ама нит знам име на ресторан нит ништо
Инакуу, вака шетач дека си, ако имаш време да одвоиш со преспивање некоја вечер види изгуглај Zagori, цел предел околу е интересен, Јанина е интересњн град на езеро со интересна историја, имаат ресторанчиња, има остров некиј замок итн... Тука е и Metsovo влашко село исто интересно, и Тука се и Метеорите.
Јас да не се заречам со здравјето се кандисвам да одам во Zagori (првпат ќе ми е) и да шетам неколку дена. Пределот е преполн со патеки за планинарење/пешачење и има шо да се види. Сакам да одам да го видам Vikos Gorge, мислам дека е еден од најголемите кањони во светот, долу има прекрасни реки со тиркизна вода полни со риба и интересни мостови. Јас планирам да кампирам по планини и в кола. Ама згуглај/ јутубни ги поимиве, вредат местата и околината да напраиш една паланка подолга, има и убави ресторанчиња насекаде и места за преспивање.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk