Автор Тема: Автолимарски и автолакерски сервиси и работилници  (Прочитано 169459 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Одг: Автолимарски и автолакерски сервиси и работилници
« Одговори #480 на: 31 Октомври 2020, 14:33:11 pm »
Имам влечено поголеми вдлабки на 2 коли до сега, едната испадна одлично, на другата исто ама си сакаше финеси, знаеш како- средено ама недосредено, сакаше уште "пеглање". Ова за мои очи, во очите на сопственикот на колата беше "уфф фабрика" добро е.
Шифра:
Изработувам секаков вид на фасади.

;D

Отсутен v44

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9
« Одговори #481 на: 01 Ноември 2020, 22:34:43 pm »
Го копирам истиов пост од темата Фарбање. Сега видов дека има различни теми од ваков тип, а оваа ми изгледа како поадекватна за моето прашање.

Имам Опел од 2016 год. Возилото е удрено кај задната врата и крилото, плус задниот браник. Бојата е Phantom Grey или Asteroid Grey. Да напоменам само дека бојата е како перла и има одредена промена на нијансата кога се гледа од различни агли.

Прашав на 4-5 места низ Битола за фарбање - кај Осата, Дињата, Борче на патот за Бистрица, Стефче... Кај сите добив одговор дека овие бои се специфични и дека ќе биди проблем да се погоди нијансата. Во еден од сервисите ми рекоа дека оваа боја била на водена база и во Битола нема никој со соодветна опрема за работа и ми препорачаа воопшто да не ја носам во Битола.

Ми треба мислење од луѓе на форумов, дали сепак можи да се најди некој во Битола или околината што работи квалитетно и што можи да ја среди како што треба.

На сликите подолу, можи да видите како изгледа нијансата.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #482 на: 01 Ноември 2020, 23:31:06 pm »
Crnio,Stevce Metalecot(ako onaj pogore ne e toj so si go prasal).
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен VW

• Почетник
  • *
  • Пораки: 47
  • TESLA фанатик
« Одговори #483 на: 02 Ноември 2020, 11:32:35 am »
Слична ситуација имав и јас, дури и слична боја... нема теорија да ти ја погоди иста со останатиот дел од колата, ке си двои, кој сака нека ја работи.
100 пати се покајав што не го репарирав браникот, а го заменив со нов, така ми боде очи.

Го копирам истиов пост од темата Фарбање. Сега видов дека има различни теми од ваков тип, а оваа ми изгледа како поадекватна за моето прашање.

Имам Опел од 2016 год. Возилото е удрено кај задната врата и крилото, плус задниот браник. Бојата е Phantom Grey или Asteroid Grey. Да напоменам само дека бојата е како перла и има одредена промена на нијансата кога се гледа од различни агли.

Прашав на 4-5 места низ Битола за фарбање - кај Осата, Дињата, Борче на патот за Бистрица, Стефче... Кај сите добив одговор дека овие бои се специфични и дека ќе биди проблем да се погоди нијансата. Во еден од сервисите ми рекоа дека оваа боја била на водена база и во Битола нема никој со соодветна опрема за работа и ми препорачаа воопшто да не ја носам во Битола.

Ми треба мислење од луѓе на форумов, дали сепак можи да се најди некој во Битола или околината што работи квалитетно и што можи да ја среди како што треба.

На сликите подолу, можи да видите како изгледа нијансата.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

TESLA фанатик

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #484 на: 06 Ноември 2020, 12:05:20 pm »
Да видиш Тим2000 или 2001 незнам точно  големи скапчии се, би требало да се добри

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #485 на: 06 Ноември 2020, 22:14:59 pm »
Кај Пеце во Цементара, само препораки, бандажите му ги однесов во прајмер и си избрав боја.

>>>>><<<<<

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #486 на: 07 Ноември 2020, 01:21:57 am »
Тим2000 испадна тотално разочарување. Многу аматерска работа, височки цени а услугите ни 6 месеци не можат да истраат.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #487 на: 07 Ноември 2020, 08:22:22 am »
Тим2000 испадна тотално разочарување. Многу аматерска работа, височки цени а услугите ни 6 месеци не можат да истраат.
Значи сум имал среќа што ги заобиколив.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #488 на: 07 Ноември 2020, 08:35:37 am »
Значи сум имал среќа што ги заобиколив.

Ми го средуваа прагот и венецот на Спаркот кај што ме чукна тој со моторот лани во Ноември. Летово покажа пак на истото местокаде што крпеа, ни 7 месеци не издржаделото нивно. А дополнително на тоа ми ја уништија и шофершајбната зошто работат неуредно и несеризно. Шофершајбната ми беше испрскана дали со некој кит или што и да беше, сум потрошил 3 дена по 3 саати да ја исчистам од ситни капки кит.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
« Одговори #489 на: 07 Ноември 2020, 09:08:02 am »
Кај Пеце во Цементара, само препораки, бандажите му ги однесов во прајмер и си избрав боја.

Bravo, isfarbano so madinja 😁 Farba toj i koli, ili samo za bandasi e?

Отсутен v44

• Почетник
  • *
« Одговори #490 на: 07 Ноември 2020, 19:45:21 pm »

Тој Стефче кај шо бев, мислам дека беше и тој на патот за Бистрица. Работеа заедно со син му Зоран.

Тој Црнио, кај се наоѓа? Работи квалитетно?

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5928
« Одговори #491 на: 07 Ноември 2020, 20:24:32 pm »
Ебиветер  е тој на патот за бистрица лево,  на другар колата 5месеци седеше таму за да ја репарира/искрпи и да ја шприца и не ја фати ни еднаш.. Не му се работи  а и не го бива, арен е за ситнурија да шприцни ништо поќе.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #492 на: 07 Ноември 2020, 20:31:47 pm »
Од невнимание си направив вдлабнатина 5-6cm на прагот од возачка страна (за секојдневно да ми боди очи).

Дали овие што извлекуваат вдлабнатини можат да извлечат вдлбнатина од праг со оглед дека станува збор за многу поцврст лим отколку на кров или врата?
« Последно менување: 08 Ноември 2020, 17:41:21 pm Silvester »
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Присутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #493 на: 07 Ноември 2020, 20:40:55 pm »

Тој Стефче кај шо бев, мислам дека беше и тој на патот за Бистрица. Работеа заедно со син му Зоран.

Бегај од Зоран и татко му. Тешки фушари се, не се скапи ама па нема и квалитетно да сработат. Пред години кога возев цивик, ми средваа корозија на венци, и лак илупен накров и хауба. Имаше пропусти, прашина под лакот, се познаваа шмиргли кај шо тргале на некој места, рентаат комора кај некој, не се замараат многу многу. Кола не враќаат ќе ти ја почни демек еве ја работиме  и во дворо еден куп коли почнати.
После прва зима јави пак корозија на венците шо ги средваа. Не би ги препорачал на никој.

Отсутен v44

• Почетник
  • *
« Одговори #494 на: 07 Ноември 2020, 22:47:18 pm »

Бегај од Зоран и татко му. Тешки фушари се, не се скапи ама па нема и квалитетно да сработат. Пред години кога возев цивик, ми средваа корозија на венци, и лак илупен накров и хауба. Имаше пропусти, прашина под лакот, се познаваа шмиргли кај шо тргале на некој места, рентаат комора кај некој, не се замараат многу многу. Кола не враќаат ќе ти ја почни демек еве ја работиме  и во дворо еден куп коли почнати.
После прва зима јави пак корозија на венците шо ги средваа. Не би ги препорачал на никој.
Фала на одговорот. Некоја препорака за мајстор во Битола или некој град шо е поблиску? Прилеп, Охрид, на пример.